Руски военни кораби навлезли във водите на САЩ край Аляска

Пресекли са границата, за да избегнат морския лед
17 сеп 2024 13:35, Елка Василева
50
Руски военни кораби навлезли във водите на САЩ край Аляска
Снимка: архив, БГНЕС

Бреговата охрана на САЩ съобщи днес, че е проследила група руски военни кораби, които са навлезли във водите на САЩ край Аляска с цел да избегнат морския лед, което е разрешено от международните правила и обичаи, предаде Асошиейтед прес.

Екипажът на катер на американската брегова охрана е наблюдавал руските военни кораби да пресичат морската граница, след което те са навлезли на 30 мили (48 км) навътре в изключителна икономическа зона на САЩ. Това се е станало на близо 60 мили (100 км) северозападно от Пойнт Хоуп.

Руските плавателни съдове са включвали две подводници, фрегата и влекач, се казва в съобщение на американската брегова охрана.

Контраадмирал Меган Дийн заяви, че бреговата охрана активно патрулира по морските граници на Берингово море, Беринговия проток и Чукотско море, за да „защитава суверенните интереси на САЩ, рибните запаси на САЩ и да съдейства за съблюдаването на морските норми“. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Русия
"Мета" забрани някои руски медии в платформите си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
СЕФТЕ. КРАВАРИТЕ ПОДПРЪДАТ, ИЗПУСКАТ СЕ МИРИШАТ НА ТОР.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
38 - А КЪДЕ Е САМОЛЕТОНОСАЧЪТ НАСОЧИЛ СЕ КЪМ РУСКИТЕ ГРАНИЦИ ОТ СЕВЕР? - НЕЩО МАЛКО ИЗЧЕЗНАЛ.
45
1
 
2
 
! Отговори
джо престъпникът преди 1 ден
До Анонимен Екатерина 2 -ра е продала Аляска -- за тях години около 7 .156 милиона долара но и така не полчуили парите си ---не са платени ?. Да Франция по-скро Н. Бонапарт е продала Френската колония на около 15 милиона долара огромна територия но са платени долината на Мисисипи повечето е . По голяма част от Мексика те Американците я окупираха и си я присвоиха.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ами то и Наполеон е продал Френската територия (половин Америка) на другата част от Америка. Ама ако не е бил продал, и тез пари не е щял да получи. Такова е било разположението на силите.
43
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Прав си,Олимпи - Крим е подарен от Русия на Украйна от Хрусчов. Аляска е продадена на Америка от Русия за 7 милиона долара през 1867г. от тогавашния руски цар. Сделката е била изключително неизгодна за Русия .
42
3
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 ден
Аляска е руска!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Надуха ни главите с това, че има свобода на корабоплаването. Ето ви сега практически пример, за какво да се реве по медиите?
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Изяснете си накрая какви са тези "води" и дали и на какво основание не следва да се влиза в тях, че пишете поредните глупости и ставате за смях.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не разбрах каква е новината, след като придвижването по този начин е разрешено от международните правила и обичаи. Или искат да ни напомнят, че САЩ наблюдават всичко и всички? Ние това си го знаем, САЩ - тоталните наблюдатели.
38
8
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 ден
Следващия път трябва да потопят една руска гемия за да започнат да заобикалят леда от тяхната страна. Както направиха турците с "объркалия се" руски изтребител над Черно море.
37
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 ден
Всичко руско което се движи в морета и океани се следи от НАТО със сателити. Дори рибарски лодки.
36
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ми що да не навлязат? Аляска си е руска територия. Тяхна си, значи и водите са си техни. Така разбирам аз. Аляска е купена от американците от руския цар за 7 500 000 докара, но след като руския цар купува от шведската кралица цялата Прибалтика и никой не я признава, значи тези сделки са НЕвалидни, и Аляска си е руска територия.
35
1
 
7
 
! Отговори
Червената шапчица преди 1 ден
Руски военни кораби навлязоха във води на САЩ, което е разрешено от международните правила и обичаи,
34
9
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 ден
.......Руските плавателни съдове са включвали две подводници, фрегата и влекач, се казва в съобщение на американската брегова охрана...... Хахахааааа, безаналоговите вече си карат и влекач :))))))))))))) След случая със Самолетовлекачът Кузя, дето го влачиха през половината земно кълбо :)))))))))))))))))))))))))))))))))
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
сигурно са тръгнали и там да правят референдум чебурашките. ама са се объркАли нещо.
32
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"рибните запаси на САЩ " брех ,тия и запаси от риба имали :))))
31
2
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 ден
откъде толкова подводници и кораби имат бе? ....ний една подводница имаме, изкараха я в морето, не можа да потъне, и я върнаха обратно за музеен експонат!
30
5
 
26
 
! Отговори
Зевс преди 1 ден
Новината е, че няма новина. Корабите не са навлизал в териториалните воду на САЩ, а заглавието е манипулативно и подвеждащо.
29
5
 
9
 
! Отговори
Путин преди 1 ден
Крим-Аляска! Едно море! Един път!
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
не знаех че катер от бреговата охрана на САЩ защитава рибните пасажи от посегателство !Сигурно са овързали със струно всички риби в тази част на океана да не бягат от морската американска територия.А допускат ли риби без паспорт и виза там?