"Възраждане" внесе в НС закон за чуждестранните агенти

Той целял да осигури прозрачност и защита на националните интереси
10 сеп 2024 16:19, Нели Христова
302
"Възраждане" внесе в НС закон за чуждестранните агенти
Снимка: БГНЕС

"Възраждане" внесе в Народното събрание законопроект за чуждестранните агенти. Според групата на Костадин Костадинов законопроектът цели да осигури прозрачност и защита на националните интереси на България.

От пресслужбата на партията информират, че "законопроектът е базиран на американския закон за чуждестранните агенти, действащ от 50-те години в САЩ, който е адаптиран към българското законодателство".

Според вносителите от „Възраждане“, целта на закона е да лиши от неправомерни външни влияния функционирането на законовите институции, както и да създаде демократична и конкурентна среда при отношенията между всички субекти в държавата. Те считат, че този законопроект е от съществено значение за защита на националната сигурност на България и ще съдейства за предотвратяване на чуждестранни намеси във външната и вътрешна политика на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
1
 
! Отговори
До 191 преди 1 седмица
Ела да те "нахраня" със супа от жележни български левове бе украинска копейко,та и за Украйна ще си имаш
187
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ами той е американски бе украински просяк,пак ти издиша опорката" Хахах путинарко му го даде на kAпейката от вгзраждане от мацвето американския закон ли ве, kAпейки?
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
""Не знам как може да пишеш за законопроект при положение, че човека ти пише за влезли в сила закони на щатите и Русия?!?"..............Коментраме законопроекта, които при одобрение ще се превърне в закон. Ако обичаш, не се намесвай в чужд разговор чел-недочел." -- Бако kAпейка, дори съм ти копирал каква тъпотия си написал и в какъв контекст. Знам, че ви е трудно четенето с разбиране на kAпейките, та за това...
185
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В град Филибе лидерът на Атака - Възраждане Волен Сидеров анонсира новите превозни средства, които ще използва парламентарната група на партията. Това са стар модел двуколки, пригодени за трима депутати - двама пасажери и водач, като задвижването е с жива сила на ротационен принцип. Така лидерът на Атака подчерта, че целите на партията не само няма да бъдат използвани парламентарните лимузуни, но и ще пестят средства от гориво.
184
2
 
2
 
! Отговори
До 187 преди 1 седмица
Ами той е американски бе украински просяк,пак ти издиша опорката
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докога руските възрожденци ще ни натрисат руски закони от путинската ера? Ами стига вече с това залягане в краката на империята на злото. Само руско мракобесие може да вкарват в България путинските пoдметки от Възраждане.
182
0
 
1
 
! Отговори
До 182 преди 1 седмица
Вземи и отиди на лекар
181
0
 
2
 
! Отговори
До 182 преди 1 седмица
Още ли ще се излагаш бе просяк в България има само украински копейки
180
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е партия подобна до змията и лисицата .... от партия на Волен Сидеров - "АТАКА" се преименува на "ВЪЗРАЖДАНЕ".... Това да ви говори нещо?
179
1
 
1
 
! Отговори
до 171 преди 1 седмица
"Не знам как може да пишеш за законопроект при положение, че човека ти пише за влезли в сила закони на щатите и Русия?!?"..............Коментраме законопроекта, които при одобрение ще се превърне в закон. Ако обичаш, не се намесвай в чужд разговор чел-недочел.
178
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
17ти Август: Аве kAпейки, а геювете от Чечения пристигнаха ли да подпомагат самая могучия ве? Тях не ги ли лови закона на путинарко за чуждестранни агенти или те са си техни? И ако го приемем тоя закон путинарко ше може ли да ви праща и на вас kAпейките геюве да ви помагат в нервната битка с капитализЪма?
177
0
 
2
 
! Отговори
До 179 преди 1 седмица
Ами точно тия са против тоя закон бе и продължават да крадат та и нагли украинци хранят, щото така са се оплели в кражби и далавери ,че всеки може да ги контролира иначе ще им лъснат кирливите ризи
176
3
 
4
 
! Отговори
Кравар преди 1 седмица
Не вярвайте на руските лижи тук . Закона на костадинчо няма нищо общо с американския и въобще западните закони . Според костадинчо - и болно дете получило дарение от запад за лечение - трябва да се декларира за чуждестранен агент ?!? Костадинчо отдавна излезе извън границите на всякаква човешка нормалност .
175
3
 
3
 
! Отговори
Кравар - до 171 преди 1 седмица
Да лъжеш ! Доста години съм живял през комунизма и съм слушал партийните пленуми за прекрасния комунистически рай и загниващия капитализъм .Абсолютни лъжи !И който посмее да ги нарече лъжи - заминава за концлагерите . Лъжеш като най обикновен комунист на който дядо му е крал мандри !
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя партия в България е най-близка до следните изисквания: Съгласен съм, че най-вероятно нито една от тия партии кандидати е излязла с такава програма, но просто ми кажете коя от тях, по ваше усмотрения, е най-близко до горе - изложената програма, за да знам за кого да гласувам. Написано от Веско Маринов (Бог да го прости) - Мъдрец, Инжинерен Иноватор, Създател, който ше остане в спомените на много негови познати!
173
1
 
2
 
! Отговори
До 176 преди 1 седмица
Е така е , който развее знамето на голташка Украйна ще си плати,а и тия дето ги хранят
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мда, има резон за такъв закон. Тогава ше се знае, че който вее байряка навръх националния ни празник на голташка пРосия значи са му платили, макар и със сандвич.
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя партия в България е най-близка до следните изисквания: 4) Елиминиране на "групировките", които де-факто контролират различните отрасли на българската икономика, като по този начин са убийствени за нейното нормано, ефективно функциониране. Тези групировки са виновни за превръщането на България в най-бедната страна в Европа. Жестоки наказания трябва да бъдат установени в законодателството за участие в такива групировки.
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Грантаджиите подскочиха като попарени. Аз съм за такъв закон по една причина. Когато някой грантаджия реши да се пише българин, че "защитавал" българските интереси, да се знае, че всъщност си защитава гранта.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закон за чуждестранните агенти има в Австралия, Англия, Китай, Франция. Нашите политици крият това от народа