Нинова: Не аз, а Първанов разцепи БСП

В какъвто и целофан да се завиват, старите лидери не са новото начало
17 сеп 2024 10:20, Петър Бойчев
39
Нинова: Не аз, а Първанов разцепи БСП
Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова остро разкритикува президента Георги Първанов (2002-2012 г.) заради негово изказване, в което той я призовава да се оттегли от редиците на Столетницата, без да създава повече напрежение във формацията.

"Президентът Първанов ме призовал да се оттегля без да създавам напрежение в БСП. Кой го казва? Първанов, който не само, че не се оттегли кротко, не само, че създаде напрежение, а си направи собствена партия и предизвика най- сериозното разцепление на БСП в последните години.

Как да му повярвам, че няма да се съберат с ГЕРБ, след като неговата партия АБВ и ГЕРБ вече бяха в коалиция и имаха общо правителство. Как да му повярвам, че са социални, след като негов министър в правителство на Борисов въведе пенсионната реформа, заради която хиляди млади няма да могат никога да се пенсионират. Е няма как да му повярвам", коментира Нинова на страницата си във Фейсбук.

По думите ѝ, Георги Първанов и някои стари политически лидери от лявото пространство, няма да успеят да заблудят убедените социалисти, представяйки се за нови, модерни и прогресивни.

"И накрая - г- н Първанов признава, че участва в новото обединено ляво от самото начало на създаването му. Това признание веднага изтрива прилагателното НОВО от словосъчетанието. В какъвто и целофан да се завива, връщането на старите лидери, както и на ключови фигури на прехода няма как да се представи за ново, модерно и прогресивно", изтъква Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Политика
Законът за чуждестранните агенти няма да вкарва в затвора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 2 дни
Първанов е голям учен историк с важни изследвания върху бай Сандьо и дядо Благойски. Нинова няма никакви научни постижения.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ЗА ДА СЕ ДЪРЖАТ НА ПОВЪРХНОСТТА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ДЕНОНОЩНО БЪЛНУВАХА ГЕРБ И БОРИСОВ, СЕГА ГИ НЯМА И СИ НАМЕРИХА НОВ ВРАГ БАБА ВИ КОРНЕЛИЯ- ТИЯ ОБРАХА НАРОДА СИ, ПОСЛЕ ГО СЪСИПВАХА И ДООГРАБВАХА, КОГА СЕ ПОСЪВЗЕМАХМЕ И СЕГА ПАК НЕЩО СА СЕ НАТОЧИЛИ- ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЕЩО ДА НАПРАВИХА ЗА БЕДНИТЕ, ЗА НАС РАБОТЕЩИТЕ- ЖАЛКИ ГРАБЛИВИ КОПЕЙКИ....МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА В ДЕНОНОЩНО БЪЛНУВАНЕ И ОЗЪБВАНЕ ЗА ЗАХАПВАНЕ НА ...КАКВО ЛИ НЕ- КРАДЦИ СЛУГИ НА КРЕМЪЛ ТЕХНИЯТ БАЩА!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
лична драма
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
опитва се като пеевски, но той има цялата държава на разположение, я как съдът нареди на ЦИК да му регистрират групичката и то веднага, главчев изтегли 4,5 евро точно по изборите, а пеевски има само пари брой, 1 млн. но в кеш, а съдът отсвири нинова, реше в полза на БСП без нея
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
нинова не е разцепила БСП, нинова е изгонена от БСП
9
1
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
БСП умре. 3,5%
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Мачкай Корни
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тая с проклет характер баба няма ли да я интернират на село? Пеевски?
6
0
 
4
 
! Отговори
До 2 Алекс преди 2 дни
Много ли боли?
5
3
 
11
 
! Отговори
ОБЪРКА СЕ преди 2 дни
ИСКАШЕ ПАК ДА КАЖЕ : "БОЙКО БОРИСОВ И МОДЕЛА ГЕРБ" .... ХАХХАХАХАХАХА,,,.. ПОЧНА ДА БЪРКА ИМЕНАТА-ПЪРВИ СИМПТОМИ НА ДЕМЕНЦИЯТА...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не са карайте бийте сааа :)))
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С тия другари е весело :)))
2
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
И двамата сте със "заслуги".Първанов разцепи БСП,а др.Нинова е на път да я ликвидира като парламентарна партия.
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Дърта ама се озърта пак за пачки :)))