Стига скандали! Време е на полето да излязат юнаците!

Как за една седмица цветният сън във волейбола се превърна в кошмар
Обновена: 16 май 2012 14:50 | 16 май 2012 10:07, Красимир Ангелов
94
Стига скандали! Време е на полето да излязат юнаците!
България има още един шанс за класиране на Олимпиадата в Лондон. Снимка: БТА

Точно преди седмица българският волейбол бе на върха на своята мечта. Родните национали отнесоха с 3:0 Словения в първия мач от Олимпийската квалификация в София и накараха близо 10 000 в спортната зала „Арена Армеец” и още хиляди пред телевизорите да вярват: България ще играе на игрите в Лондон! И ще побеждава там.

А и имаше всички предпоставки за това: Имахме на пейката най-успелия клубен треньор в последните години, имахме играчи като Матей Казийски и Владо Николов, имахме препълнена зала с хиляди български знамена и викове "Българи, юнаци"...

Но всичко свърши в един миг - непримирими германци, една погрешна (според мнозина) смяна, отчаяние на полето... и край!

Олимпийската мечта литна (макар и не окончателно)! А на нейно място се настани традиционното търсене на виновник, ваденето на кирливи ризи, закани за бойкот... Неща, на които никак, ама никак не им е времето в този момент.

Факт е, че отстраняването на Радо Стойчев предизвика бурни вълнения във волейболните среди у нас, които са на път да разбият дори отбора отвътре. Най-добрият ни волейболист Матей Казийски директно намеква за отказване в знак на несъгласие след уволнението на Стойчев, а неговото окончателно решение трябва да стане ясно до часове. Към бойкота на Казийски може да се присъедини и разпределителят Андрей Жеков, който също умува дали да остане в отбора.

И докато двамата волейболисти решават дали да продължат с националния отбор, другият силен човек в селекцията – Владо Николов, с половин уста нападна бившия си треньор, като заяви, че с него се работи трудно, защото Стойчев ... не бил се наспал... Отделно масло в огъня наля и легендата Любо Ганев, който в няколко телевизионни предавания само за 2 дни обясни надълго и нашироко защо трябва смяна на треньора само 3 седмици преди "поправителната" олимпийска квалификация и как трябва да се държи Матей Казийски в националния отбор.

Още по темата

Погледнато реално, воденият от Радостин Стойчев отбор не успя да регистрира особени успехи в трите си най-важни турнира досега. През 2011 останахме извън четирите най-добри отбора в Световната лига, а на Европейското първенство през септември загубихме от Русия на ¼ - финал. Естествено, най-голямото разочарование дойде в събота срещу Германия, когато цяла България се бе подготвила за финал.

Но въпреки това смяната на треньора в такъв момент бе неуместна, най-малкото защото нямаме време за кой знае какви промени. А най-вече – за да си спестим драмите, които последваха.

Последният ни шанс за Олимпиадата чука на вратата, а заедно с него идва и домакинство на Световната лига, което също е достатъчно отговорно събитие. А батакът става все по-голям, след като и соченият за сигурен наследник на Стойчев Силвано Пранди отказа да поеме отбора с мотива, "че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа".

Подобно признание на Професора, който вече води националната ни селекция и бе отстранен също толкова скандално, колкото и Радо Стойчев, идва да покаже, че явно нещата в родния волейбол за пореден път никак не вървят по мед и масло въпреки настаналата еуфория покрай Олимпийската квалификация.

А сега накъде?

Само за седмица случващото се в националния отбор се превърна от цветен сън в кошмар. Вече нямаме на пейката най-успелият клубен треньор в последните години, може би няма да имаме Матей Казийски, Андрей Жеков... а ако скандалите продължават така, нищо чудно "Арена Армеец" да бъде далеч по-пуста за последната олимпийска квалификация... Не, не, не!

Олимпийската мечта още не е загубена и България ще може и трябва да се бори за нея!  При това с отбори, които с изключение донякъде на Франция, са далеч от нашата класа.

Така че време за сърдене няма, защото Лондон няма да ни чака. Точно обратното – ако сега не бъдем отново едно цяло, отново ще чакаме поне още 4 години до следващите олимпийски игри в Бразилия. 

А пълната зала е на пост с българско знаме в ръка и добре познатия вик "Българи, юнаци“. Остава само на полето да излязат юнаците!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Винаги може Радо да се върне, но само ако "Инженерчето" се махне от федерацията. Защото той е главния виновник за всички проблеми във волейбола. Не може да се подиграваш с труда на толкова хора - играчи, тренъори и т.н.
25
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично Бойко се ангажира да покани Мартин Стоев да води отбора,а на радо и казийски прав им път,и данчо лазаров си отива завинаги,така очакваме да се случат нещата,за да можем да се класираме за Лондон....
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Но всичко свърши в един миг..."Дали това не беше мигът, в който премиер на неназована източноевропейска страна кресна "Искам да уволнявам, искам да назначавам!" и цялото ръководство на федерацията се спусна презглава да изпълнява прищявките му?
23
2
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Човек чета ти писанията и се чудя как е възможно да си толкова ***?
22
5
 
11
 
! Отговори
M преди 12 години
ЩЕ СЕ КЛАСИРАМЕ!Който вярва е обратното не е българин!
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Резултатът за жалост е, че няма да сме на Олимпиада. Федерациите при нас са сбирщина от ***.
20
3
 
31
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 12 години
Първо: Любо Ганев и Данчо подават оставкиВторо: Радо Стойчев се връща Трето: След изказването си, Владо падна доста ниско и доказа, че подкрепя Данчо Лазаров => Радо да му отнеме капитанската лента и Матей става капитан. Ако владо реши - вратите са отворени. Цецо ще го замести подобаващо. Това е. Сега козовете са в ръцете на Радо.
19
1
 
17
 
! Отговори
Ив преди 12 години
Данчо Лазаров няма ли кой да му купи еднопосочен за някъде...
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без Радо,Казийски и Жеков залата ще остане празна и отбора няма да се класира за Олимпиадата.
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като видя поредния спамер да пише за грешките на Радо Стойчев (и то само за смяната в 3 гейм) и веднага ми става ясно, че българинът е гений. Гледа 4 часа волейбол месечно и открива грешките на треньор - трикратен световен шампион с клубен отбор! Спамери, след малко по Дискавъри ще дават филм за космонавтиката - гледайте го, защото НАСА се нуждае от вашите компетентни съвети и мнения!!!
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие шегувате ли се? Да върнат Радо Стойчев? Това да не ви е иде ми, дойде ми. Та те се подиграха най-безцеременно с него и с целия отбор. Как той ще се съгласи да се върне просто ей така. Този човек има достойнство. Който и да сложат сега, дано не се разпадне отборът и да продължат като преди.
15
0
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
в отговор на 13 - статистики и "стагмистики" е характерно за взимащите решения в България, как не може да се изчака по-дълъг период от време за да се изгради по съвременен а защо и не , по-авангарден стил ? Мартин Стоев бе също отстранен въпреки добрата статистика ? ЗАЩО ?!
14
1
 
4
 
! Отговори
подробности преди 12 години
Ами след,като имаме инженер в управата на БВФ,които с нокти и зъби се борят да останат на власт независимо кой и кого трябва да премахнат така ще е,демокрацията е мит видни комунистически функционери са се вкопчили в най видните спортни и всякакви организации само и само за печалба и мътят водата навсякъде,само вижте кой журналисти са най титолованите и какъв език за манипулация употребяват...
13
0
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Загубата от Германия не е оправдана, но на Европейското ние паднахме от настоящият европейски шампион Русия.Но федерацията се държи много тъпо и някак неуместно. Дайте да си спомним какво се случи с Пламен Константинов и интересно защо тогава никой от федерацията не понесе никакви последствия. Защо за незадоволителното представянена отбора трябва да носи отговорност само трньора, а от федерацията ни лук яли ни лук мирисали, те са невинни. Някак си ми се струва, че проблема е май май.
12
1
 
7
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Само с палене на свещи,стискане на палци,фенска подкрепа,воля и морал не става,липсва най важното,моженето.Този отбор доказа че,не воже да постига целите си,фактите са налице в последните 2 години.Сега най вероятно и ТОЙ ще се намеси."Аз във Варна няма да отида да ви гледам"-каза ТОЙ и биде построена"Арена Армеец".Не са виновни волейболистите,Владо,Андрей и Матей са от световна класа но,отбора е от 12 състезатели а,останалите не са нищо особенно.Когато няма основа,няма връх.
11
1
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
дипл.инж.Данчо Лазаров и Ел Глупо /разбирай Ганев от Руси/,най-накрая успяха да осерат и единствения читав национален отбор...Треньорът на трикратния Европейски първенец Тренто Радо Стойчев,един от играчите от световна класа Матей Казийски.....и мишките от Управителния съвет,които дори Републиканското първенство окензаха........Марш спешно !!!
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не всичко е числа и победи - загуби от днес за утре. Важно е да има ДОБЪР ПЛАН как трябва да се работи ЗА спорта!!! Ръководството на федерацията е безкрайно некадърно и вече е време да си ходи!!!
9
3
 
12
 
! Отговори
Dada преди 12 години
това което се случва във волейбола също е част от плана Ран-ът!!! Всичко което беше успещно в България се съсипа и съсипва...образование,култура,спорт..вместо това се налива чалга и се издигат простаците на власт! В момента в родината са на власт простаците, на всички нива..от най горе до долу! Така че, не се чудете, ще съсипят и това което е останало... :(
8
3
 
7
 
! Отговори
фен преди 12 години
въпреки бездарниците в БФВ, момчетата имат нужда от силна подкрепа точно в този момент. отборът го е имало и преди Радо, ще го има и след него, вие фенове на Радо ли сте или на националният отбор!?
7
0
 
9
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до тук бе със славата на Българският волейбол - все ще се намери някоя *** да обърка всичко