Да разлаем кучетата

Политически игри тежка категория – сезон "предизборен"
Обновена: 5 ное 2012 14:49 | 5 ное 2012 10:45,
236
Да разлаем кучетата
И Доган се подготвя за изборите. Снимка: архив Булфото

Ахмед Доган се показа на дневна светлина. Въпреки съмненията той не изгоря, щом се появи на слънце. Даже точно обратното – грейна в предизборни лъчи.

Медиите традиционно превръщат в събитие всяко изказване на Доган. Този път, типично в свой стил, той сравни Балканската война с етническо прочистване.

На фона на скандала с общинските съветници от ДПС в Кърджали, които отказаха да дадат почетно звание на ген. Васил Делов, изказването му прилича на политическо самоубийство. Да, ама не. При Ахмед Доган нещата винаги стоят наобратно – колкото повече го мрази масата, толкова повече го обича електоратът му.

Мога да ви направя кратък разбор на реакциите на изказването на ДПС лидера. Вълна от недоволство ще залее интернет – от призиви до саморазправа с всички от турски произход, до призиви ”отговорните институции да вземат мерки” – нищо че пишещите нямат никаква идея кои са тези ”отговорни институции”.

Още по темата

Цялото недоволство ще бъде моментално ”яхнато” от националистическите формации и ще вдигне с няколко процента позападналия рейтинг на новата коалиция между ”Атака” и ВМРО.

Доган, разбира се, също ще извлече позитиви – той ще събере разпръсналия се традиционен електорат на ДПС и за пореден път ще демонстрира, че е единственият спасител на ”турската общност от нетолерантните националисти, които сеят расова омраза”. Сценарият е познат, до болка изтъркан, но неясно защо схемата винаги минава.

В неделя се роди официално и нова коалиция. Тя никак не беше неочаквана. Евентуалното обединение между РЗС на Яне Янев и формацията на Веселин Марешки вече има и своето медийно име – Ярешки. Официалното й наименование силно се съмнявам, че някой ще го запомни.

Янев категорично отрече, че коалицията ще бъде ”патерица” на ГЕРБ след следващите парламентарни избори. Марешки обаче вече нееднократано е заявявал точно такива намерения – да стане коалиционен партньор на победителя от вота – ГЕРБ или БСП.

В последната си телевизионна изява обаче аптекарският бос сякаш се отдръпна от идеята да се обедини с червените и остана само на вълна ”Борисов”.

Яне Янев пък неведнъж е казвал, че не подкрепя правителството, даже май щеше да уволнява Борисов, пък в пленарна зала все гласуваше с мнозинството – грешка в копчетата, най-вероятно, разбира се.

До парламентарния вот остава повече от половин година, но предизборната кампания този път стартира изключително рано.

През следващите месеци ще наблюдаваме много политически сценарии тип ”развод ми дай, повече не ме мъчи” и ”ние се обичаме, но сме по-силни поотделно” и класическия ”брак по сметка за доброто на България”.

Настанете се удобно, дами и господа, защото предстои да видим няколко нови варианта на ”Да разлаем кучетата”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дяволът чете ЕвангелиетоТова е прочитът на Доган
148
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Животно ми е жал да заколя,ама на тоя *** му режа тиквата без да се замислям
147
6
 
12
 
! Отговори
418 преди 11 години
Хей,TURK ,ти защо не прочетеш малко история и да видиш дали трябва да се гордееш. Защо ,ти нали живееш тук и какво ти е? Кой те тормози? Българите? Абе ,вие срама нямате ! 5 века сме ви търпяли и сега се оплаквате , е няма да стане твойта работа! Искате власт ,ами идете си в Турция , ама и там бяхте и там нве ви искат ,защо ли?И пак започнахте да идвате и да обиждате българите.Доган-, че той ви продаде отдавна ,бе ***!
146
6
 
13
 
! Отговори
AРИСТОТЕЛ преди 11 години
В диво място - Анадола,дето има 2-3 гьола,припка фесче на полянка,а в тупрака - мюсулманка...Гуши,муши, вади-трий,народили османлий...Тръгнали са те на запад,щото няма кво да папат!Колят, палят и убиват, цели нации затриват...Но Европа не ги ще, щотса прости кат овце!
145
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Абе тоя ястреб миризлив ***, тои ли ще казва каква е историята и как и какво ще се чете.На тоя и панделата му е малко. гнусливец....И все ми се струва, че Волен Сидеров е правв отношението си към ДПС и Доган.
144
28
 
9
 
! Отговори
Заимова Мадан преди 11 години
Доган си е номер едно.Когато раздаваше порциите той имаше и за Велик ден и за 13 пенсия и заплата.От как са ГЕРБ пълна скръб.Ще гласувам за ДПС.Направете го и Вие за да празнувате следващата коледа не като руски крепосни ***, а като везири.
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знае ли някой командата Тунджа 200 какво означава?
142
5
 
10
 
! Отговори
Историк срещу агент преди 11 години
Хитрият *** Доган пак намери начин да "обедини" предизборно турскоезичните българи с този прословут "нов прочит на историята относно Балканската война". Започва опасна игра само и само пак да е в парламента и да краде. Този път обаче сбърка много. И това дори толерантните българи няма да му простят.Ами, дайте да прочетем историята наново, щом иска. От 14 век насам. Откъде идват турците и какво правят в Европа тогава? Толерантност, толерантност, но всяко нещо има край!
141
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шейтан Доган води "Турците в БГ" за носа!
140
3
 
6
 
! Отговори
ИЗОЛАЦИЯ! преди 11 години
Соколът/гарван чете геополитически историята на Балакнската война.В оценката на воените действия липсвало човешкото измерения!Ето това е наглоста на рязаната бургия!Как ли рерзнякът ще прочете правилно геополитически вземането на кръвен данък-здрави деца християни да се потурчат насилствено и да са главорези на властта на падишаха?Дали има по античовешко престъпление от формирането на еничарският корпус-да избиват своите родители,братя и сестри?Време е за КОНСТИТУЦИОННА ИЗОЛАЦИЯ!
139
26
 
10
 
! Отговори
TURK преди 11 години
Там някакви си *** твърдят че в БГ нямало Турци , ето само заради това съм за Доган и ДПС, само те защитават правата на Турците в БГ.Доган е политик от класа ! Единствено той защитава Турците в БГ.Ние сме потомци на Великите Османци ,които се разполагали на три континента Европа-Азия-Африка и се гордеем с това
138
0
 
14
 
! Отговори
Actorman преди 11 години
А как ще се казва коалицията между Марешки и Кунева........Курешки
137
0
 
3
 
! Отговори
mmm преди 11 години
tozi pak e ial SVINCO na barbekio
136
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сравнение между най- бедната държава в ЕС- България и "великата" турска икономика - ХАХАХА - гледайте и се дивете:) "17.07.2012 г...."ФИЧ": БЪЛГАРИЯ Е СЪС СТАБИЛЕН РЕЙТИНГ Агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна валута "ВВВ-" и в местна валута - "ВВВ".Перспективите и по двата показателя са стабилни.."dartsnews.bg/News/26497 и "...Агенция Фич повиши рейтинга на Турция с една степен до ВВВ- 5 ноември 2012" БТА :)ТОЛКОВА ЗА 16ТАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА:)
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хидроинженера пак се оа.а,но това течно състояние е нормално за него!щях да се осъмня ако не разбираше от история,но след култовото а.а.е,вече не се притеснявам!Сега е нужно да го успокоим,за да посрещне с необременено чело 2 грама дебалансирани
134
0
 
6
 
! Отговори
БЕЗ СУБСИДИИ преди 11 години
Над българските земеделци се осъществява геноцид от всички правителства след 1989г.Значи в Европа искат да се намали пушенето и за никой няма субсидии а за *** за тютюн има!Да си минат и те по общият път.Който не му изнася свят широк.Може и в макята си турция да идат.Справка ако Булгартабак бе приватизиран още 1992г. сега половината нямаше да ги има!
133
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха - кюрдите в турция не спят;) Снимка: АФП Един човек е задържан за стрелба край кабинета на турския премиер05 ноември 2012 | 15:04 | Агенция "Фокус"Начало / ТурцияАнкара. Стрелба е била чута в близост до кабинета на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган в столицата Анкара, където днес министрите бяха свикани на среща на правителството. Няма информация за пострадали хора, предаде Ройтерс.Според турската телевизия НТВ край службата на премиера са чути три изстрела, но те са били от халосни патрони. Един човек е задържан за стрелбата.
132
2
 
12
 
! Отговори
ЗА НЕООСМАНИСТИТЕ преди 11 години
Прогноза.*** бургии с тези ходове,че Балканската война било етническо прочистване поставят началото на добре премислена стратегия по която и изколените и прокудените тракийски българи през 1913г. ще се противопоставят на етническото прочистване осъществено по думите на гарванът Доган от войските на ген.Делов!До изборите и след това ще има нови провокации от антибългарската партия ДПС!Решението-КОНСТИТУЦИОННА ИЗОЛАЦИЯ.КОАЛИЦИЯ С ДПС ПРИ НИКАКВИ УСЛОВИЯ!
131
0
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Предизборно се надигат ДС-арите... не се вързвайте на провокациите... раделяй и валдей класически правят тези хитри крадци и мошеници... трявбая всички ад се фокусираме върху това да ен ни "клатят" нискообразовани, тъпоумни и ограничени олиагрси, забогатели через мараодерство и насилие, които ви пият кръвчицата всеки ден , незавсимо на кой измилен бног се кланяте...
130
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ НЕЩО Е МРЪДНАЛ!СПОРЕД МЕН НАЙ-ВЕРОЯТНО ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА ПРЕСТОЯТ МУ В ЗАТВОРА ПРЕЗ 80-ТЕ И СЕКСУАЛНИЯ ТОРМОЗ УПРАЖНЯВАН В/У НЕГО ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД. 100 Е БИЛ БУЛКА В ЗАТВОРА