Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя си е изживял живота, все му е тая и утре да има ядрена война. Запада си отива, въпроса е дали ще разруши света или ще се оттегли безславно.
98
1
 
0
 
! Отговори
до 90 преди 1 година
А относно това, че никой не тръгвал да окупира със 155000, пак са интерпретации. В Крим бяха дори по-малко. Е сега същия сценарий не се получи.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може да ликвидира както само Украйна така и цялото нато. Нато само води към война а не варди
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия е готова за 2 минути. Финландския народ и руския народ не са братски народи, никой няма да води специална военна операция там, 2 минути и толкова, Финландия е една плюнka, население 5 милиона. Достатъчно е да изгорат Хелзинки и още 2-3 града да изравнят със земята, и ще ги видим тогава финските воини.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със санкциите май не стана работата, както си я мислеха. Сега дадоха половин трилион долара, че и отгоре за тая Украйна и се чудят как ще си върнат парите. Ами никак, няма начин.
94
0
 
0
 
! Отговори
Ще ще - ама надали преди 1 година
До Райнхардт Хайдриихт - то ако можеше, запада щеше ли да се посвени?
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как нато ще я защити като сега ли. Праща им оръжие и укрите гинат а нато гледа.
92
0
 
2
 
! Отговори
do 90 преди 1 година
Никой не знае целите на войната. Така и не бяха обявени. Казано беше, че ще денацифицират и денаркоманизрат. Това е. Останалите неща за Донбас и Запорожие са ваши интерпретации. русия никога не е казвала че ще се ограничи с тях!
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутантът Шолц заяви в Япония, че ядрената катастрофа в Хирошима и Наказаки никога не трябва да се повтаря. А мутантът Шолц защо не каза, че тази "ядрена катастрофа" беше бомбардировка на мирно население с ядрени бомби осъществена от Съединените Американски Щати. Катастрофа, просто взела така и от само себе си се случила.
90
6
 
0
 
! Отговори
Райнхардт Хайдриихт преди 1 година
САМО ФИНЛАНДИЯ И ПОЛША ЩЕ СМАЧКАТ РУСИЯ, БЕЗ ДА БРОИМ ЦЯЛОТО НАТО....УКРАЙНА ЩЕ СТИГНЕ ДО МОСКВА...РУСИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ, ОСВЕН ДА СТАНАТ СЛУГИ И РОБИ НА КОЛЕКТИВНИЯ ЗАПАД .
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западняците такъв си го вкараха в Украйна, че не е истина. Нито могат да се махнат, нито да останат. Чудом се чудят какво да правят и не могат да измислят нищо. А за руснаците е ясно - война до победа или смърт. Не могат да отстъпят Украйна и точка. Ама западняците си мислеха, че руснаците са благоразумни и няма да тръгнат към конфликт с непобедимият Запад. Да, ама не!!!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76 Ами сети се ,какви бяха целите на СВО .А никой не тръгва да окупира държава само със 155000 армия или около 12% от армията си.
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цитат на Кисинджър - "Да си враг на САЩ е опасно, но да си приятел е фатално"
86
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КИСИНДЖЪР Е НА 199 ГОДИНИ - НАДАЛИ ИЗОБЩО Е В РАЗСЪДЪК И Е ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПАРТИЯ! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ КОИТО ПИШАТ РЕЧИТЕ НА КИСИНДЖЪР ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НАВРЕДЯТ НА ДЕМОКРАТИТЕ ДОРИ И ОРЪЖИЕ НА ПУТИН ЩЕ ДАВАТ! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ВИЖДАТ , ЧЕ *** ИЗГУБИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА А ТОВА Е ЗАГУБА И ЗА ТЯХ , ЗАЩОТО ТЕ СА НА СТРАНАТА НА *** !
85
0
 
2
 
! Отговори
след заря-проверката преди 1 година
след голямата 'патриотична' заря - рептили секви се разпълзяха.
84
0
 
0
 
! Отговори
Мърлявия наркоман преди 1 година
Мърлявия наркоман преди срещата на Г7 ще лети в Саудитска арабия на срещата на Арабската лига. С кой ще се среща там?
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатите дъртаци правят всичко това!!!
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирийският президент Башар Асад пристигна в саудитския град Джеда, за да участва в срещата на върха на Арабската лига за първи път от 12 години.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вижте сега, всеки път когато в русия се видят в някой друга пара повече си купуват водка, след което се напиват и правят побоища, това е както на битово ниво, така и на държавно, накрая изтрезняват и се усещат че са пропуснали едно 30-40 години от развитието на света.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерението на Запада да нанесе стратегическо поражение на Русия остана неосъществено.