Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и на Асад щяха да нанасят "поражение" когато етиопеца беше президент на САЩ.
78
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Хенриии, на този свят не е само Европа! Човечеството трябва да бъде защитено от САЩ!
77
0
 
5
 
! Отговори
след рептила преди 1 година
и потоп!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган: Турция в момента не е готова за встъпване на Швеция в НАТО.
75
11
 
1
 
! Отговори
до 96 Пак по опоркат преди 1 година
Глупости. Още от 1вия ден на войната рашистите тръгнаха към Киев. По каква причина, ако не им трябвало територия?
74
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тази демен-ция не говори за преговори и мир а само за оръжие и воина да влезеукраина в нато за да стане още по лошо приказки на един изкуфясъл старец
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тия памперси да си прибере господ, та да си отдъхнем!
72
0
 
3
 
! Отговори
ddaad преди 1 година
reptile!!!!
71
0
 
7
 
! Отговори
Гхййй преди 1 година
Да спре да си дава мнението
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички предричаха загубата на Ердоган, целият запад беше убеден в загубата. А Оган, който спечели трето място с над 5% е азербайджанец, руско говорящ, дори дисертация си е защитил на руски в МГИМО (Московский государственный институт международных отношений). На Ердоган не му достигна само половин процент.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да си я поделят Украйна . Половината за Русия а другата половина за нато . Руснаците ще са съгласни защото нато ще унищожи народа в неговата половина и Русия ще вземе и нея по китайския метод с търпение както ще вземе и наши територии след като ни унищожат евроатлантиците .
68
3
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Генчо: Ако не беше написал това: "Русия почва да се готви за война с източните страни на НАТО като балтийските страни и Полша са следващите на мушка" сигурно щях да се съглася с тебе. Не ти е ясно защо започна войната в Украина и затова така лесно я пренасяш в други страни. А Путин е казвал (и то не веднъж): "Русия е самодостатъчна, ние нямаме нужда от нови територии". Но Русия не можеше да остави на изтребление населението на Донбас.
67
0
 
6
 
! Отговори
рептили изпълзяха преди 1 година
значи укропитеците губят!
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 54 Айде бе те американците похарчиха заедно година толкова пари в Украйна колкото за 10 в Афганистан та не воювали,да не говорим,че са и обучавали 260 к армия на Украйна.
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоя младеж на снимката трябва вече да е другаде .....
64
3
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
А на кой му е необходима 500км демилитаризирана зона? На руснаците ли? Ако да - да си направят, поне имат територия достатъчно. Не тебе комшията казва ли ти за Левски или за ЦСКА да викаш?
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са единствените, които могат да изгонят САЩ от Европа. Това притеснява САЩ, защото руснаците са голяма сила и те го знаят. Именно затова хвърлят украинците срещу Русия.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се спре хегемонията САЩ и на американския долар за да се защити човечеството.
61
0
 
4
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 1 година
ЕТО ТОВА е истински РЕПТИЛ - че не знаете и все се обърквате!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Действително днес Главният секретар по сигурноста на Русия Н.Петрушев е излязъл с изявление че от взривени складове с боеприпаси на хохлите се е образувл голям радиоактивен облак който се бил насочил към Европа,фейк или истина.