Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни

Докъде ще стигнат руските сили?
22 юли 2024 14:05, Александър Попов
730
Руската армия напредва в Украйна, много жертви и от двете страни
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили са успели да овладеят почти напълно град Красногоровка в Донецк. За украинците е все по-трудно да удържат фронтовата линия, дълга над 1100 километра.

Битката в Източна Украйна се ожесточава все повече, а руските сили успяват да пробият фронтовата линия на няколко места, съобщава "Дойче Веле".

Руското министерство на отбраната обяви, че е завладявало почти напълно малкия град Красногоровка в Донецка област. Според данни на държавната агенция при нападението срещу града са задържани украински войници, а цивилните "са изведени на безопасно място". Американският Институт за изследване на войната потвърди с помощта на кадри с геолокация, че руската армия е напреднала в Красногоровка.

Русия иска да постигне пълен контрол над Донецк

Пълният контрол над Донецк е една от най-сериозните стратегически цели на руската война в Украйна. Областта бе незаконно анексирана от Русия, но в същото време Кремъл не успява да завладее цялата територия там. Колкото по на запад от град Донецк се мести фронтовата линия, толкова по-удобно е за Русия да използва центъра на областта като военна база, която да служи за снабдяване и обучение.

Руското министерство на отбраната обяви "освобождаването" на още села в областите Луганск и Харков. Институтът за изследване на войната посочва, че на много места се водят тежки битки без териториален напредък на нито една от двете страни. Фронтът е общо над 1100 километра, а украинските части нямат достатъчно муниции и противовъздушни системи, за да го отбраняват ефективно. Освен това на много места украинците са превъзхождани числено от руските войници.

Загубите са огромни

Украйна е загубила много от добре обучените си бойци, коментира пред АРД Густав Гресел от Европейския съвет за външна политика. Украйна все още разполага с опитни бригади, но и с такива, които са зле обучени. Нивото на подготовка на командирите също варира значително. "Това е проблемът на всяка мобилизационна армия", казва Гресел.

Според украински данни руските въоръжени сили търпят огромни човешки загуби - твърди се, че стотици войници са убивани или ранявани всеки ден. Западните разузнавателни служби смятат, че Русия набира около 30 000 войници месечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


730
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
6
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
И кой каза ,че трябва да помагаме на урконаглярите ,а?Като си жертва не наглееш,а какво ти дават може само да си благодарен ,ако изобщо ти дадат нещо
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руззките зетьове да спират коментарите и марш при тьотките си, че ще има пак чехли по главата.
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаци, украинци, белоруси - на компост, и по полетата за наторяване.
30
14
 
5
 
! Отговори
Караибрахим преди 1 месец
Скоро ДПС ще бъде първа политическа сила и еднолично ще управлява България ! Тогава обаче Руснаците няма да могат да я освободят !
29
15
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Цял свят видя възможностите на руската армия,смешници.Много жалко и за украинците и за руснаците,заради болните амбиции на путин
28
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наще евроатлантици да купуват руска знамена да посрещат пак червената армия . Пак ще си сменят религията за един ден както на 9 септември 1944 .
27
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия е свършена само ид()иот не го съзнава напредък с общо ДЕВЕТ километра от януари тая година е нищо а желязото от ссср привършва срива в русия ще е катастрофален
26
13
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
досега украинците се славеха като най-гл.......вите славяни, но бългерианите отдавна ги изпревариха след идването на американците
25
8
 
8
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 1 месец
Да така е да си пробутат тук украинската просия и простотия ,ама нещо и това не им се получава,защото ние българите доматите с колците не ги ядем нито картофите с бомби ги вадим .Така ,че леко леко и в Уколандията
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам какви са реалните цифри, на много народ загина и от двете страни. Язък.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера се прибрах от почивка в Обзор. Украинска " реч" на всяка крачка! Викам си.Птеди 2 години и повече време,идваха на почивка в България.Днрс обаче " живеят" тук! Млади мъже са с жените и децата си в България! А Зеленият Еврен ги " търси" ЕС За да ги извика " войници"? Ще се върнат в Украйна,ама Друг път!!
22
22
 
6
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
България и българите трябва да помогнат на славните Христови войни украинци, всеки патрон произведен и пратен на Християнска Украйна е пирон в сърцето на Антихриста Путлерини. Всеки патрон които изработим праща един русосатанист при господаря им Луцифер необратимо. Затова България трябва да удвои производството си и да праща с тоновете патрони и снаряди, да помогнем на войните на Христа да изметат сатанистите от земята си и да забият кол с сърцето на Сатаната Путлерини.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3,твоето е "присмял се хърбел на щърбел" ! САЩ постоянно афишират,че са "миротворци",то за това тази война от "миротворци" се спонсорира!Ако САЩ и ЕС искаха мир,то щяха да бъдат посредници за уреждане на конфликта,а не да спонсорират военни действия и да леят крокодилски сълзи за загинали! Превърнаха Украйна в полигон именно САЩ и ЕС + марионетката Зеленски!
20
10
 
17
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
Русия държи на границата с Украйна 600 000 армия, въоръжена изцяло и по изискванията за военно време - танкови армиия, ударни съеднинения, ракети и авиация. Украинците имат срещу тях максимум 250 хиляди отчаяни фанатизирани американофили, криещи се по болници и детсдки градини. Единствено мислостта към онези нещастници володимировци и тарасовци спира тази армия да реши войната по най-бързия начин. Но като му дойде времето......
19
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много добре. Колкото по-малко руснаци и украинци, толкова по-добре за света. Жалко, че няма кой да трепе белоруси. И трите етноса са напаст.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи украинците нямат оръжия и боеприпаси, пък стрелят и убиват по 30хил. руснаци месечно. Е как става така? Пък и колко дронове пускат всеки ден. Това бед да имаш не става. Тя работа стана малко като с руските ракети с чипове от перални.
17
6
 
15
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Урко зоби си без мозък,което проси в чужди страни и всеки,които не харесва украинската простотия наричаш русофил ,ОК така да бъде ,ама никой не е длъжен да хареса нагли просяци в негова страна
16
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кое викате "много", при положение, че най-русофобската медия ,BBC, показа, че жертвите на Русия са на най-ниската си точка на месечна база за цяла година назад? Загубили са само 3000 човека за последния месец и съотношението на руските жертви в момента е 1:13 спрямо украинските такива.
15
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия военно може да смачка не само Украйна, но и цяла Европа. А тръмпчо му помага. Аферим! Поделиха си света! 1984! ОРУЕЛ е пророк!
14
37
 
14
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Лично за мене Украинците се справят много добре даже отлично с изтребването на руснаци:):):)За три години,че няма и толкова успяха да очистят планетата Земя от поне 400К така и така непотребни руснаци:):):)Браво на Украинците,голяма залък излезнаха за устата на Вовата:):):)То такова поголовно трепане на руснаци не е имало от времето на Хитлер и Сталин:):):)