Кремъл недоволен от нивата на имунизация и високата смъртност

Руският народ е скептичен към препаратите
11 окт 2021 16:46, Нели Христова
70
Кремъл недоволен от нивата на имунизация и високата смъртност
Снимка: БГНЕС

Кремъл определи смъртността от COVID-19 в страната като "висока", а нивото на ваксинация в страната като "неприемливо" ниско, въпреки че отхвърли нови ограничения, за да защити икономиката.

В понеделник официалните лица регистрираха 957 нови смъртни случая от COVID-19 за 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи в страната достигна 217 372 - най-високият брой в Европа – докато властите са обвинявани, че омаловажават сериозността на епидемията в Русия.

При по-широко определение на смъртните случаи, свързани с вируса, статистическата агенция Росстат заяви в петък, че до края на август в Русия са починали повече от 400 000 души от коронавирус.

Нарастващият брой на жертвите на вируса идва в момент, когато руската ваксинационна кампания е в застой. Към понеделник малко над 30 % от руснаците са били напълно ваксинирани, според уебсайта Гогов, който обобщава данните за COVID-19 от регионите.

"Да, наистина, нивото на ваксинация, което имаме, е ниско, неприемливо ниско", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери, като каза, че това е причината за "толкова високата смъртност".

Той обаче отхвърли идеята, че властите могат да направят повече, като заяви, че са направили всичко възможно, за да дадат на обществеността възможност да "спаси животите си, като се ваксинира".

Той добави, че задачата на Кремъл е да балансира между ограничаването на разпространението на вируса и гарантирането, че "икономиката продължава да работи".

Въпреки че от месеци са налични няколко разработени в Русия ваксини, властите се борят да ваксинират скептично настроеното към ваксините население.

Независими проучвания показват, че повече от половината руснаци не възнамеряват да се ваксинират.

Рязкото увеличаване на броя на заразените не е довело до реални пандемични ограничения за овладяване на разпространението, въпреки че в няколко региона отново са въведени QR кодове за достъп до обществени места.

Столицата Москва засега се въздържа от връщане на ограниченията, но в понеделник обяви, че ще открие две дузини места в града, където жителите ще могат да получат безплатни експресни тестове.

Длъжностни лица заявиха, че допълнителните обекти ще позволят на властите "напълно да избегнат въвеждането на строги ограничения" и "да не навредят на икономиката на града".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АстраЗенека се парви от клетки на абортирани човешки бебета, руските ваксини - не.
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Оказа се, че Спутник е крадена от Астра Зенека" - А защо от АстраЗенека хората умират от страничните ефекти, а от руските ваксини няма нито един случай на странични ефекти.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"с което общият брой на смъртните случаи в страната достигна 217 372 - най-високият брой в Европа" - Франция и Англия имат много повече смъртни случаи и заразени спрямо броя на населението. Да не говорим за САЩ.
38
6
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Руските ваксини се оказаха най-ефикасни" -- Оказа се, че Спутник е крадена от Астра Зенека, но няма сега да оставяме фактите да ни пречат на наратива, я :) А че мужикът е краднал не ме учудва ама въобще.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "заради повсеместното лъготене в държавата им" - как беше сговорката от 90-те години. "Те ни лъжат че ни плащат, пък ние ги лъжем че работим" - общо взето така. Нещата не вървят щом не си уважаваш работниците и населението.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки че от години са налични няколко /вече 5/ разработени в Русия ваксини срещу коронавируса, властите категорично отхвърлят призивите на някои експерти за принудителна ваксинация. Путин казва, че принуждението не е присъщо на социалната държава.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То па кога ли Кремъл е бил доволен от нещо,все някой ги напада,пък накрая се оказва,че както винаги те нападат някой.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ваксини се оказаха най-ефикасни. Въпреки че само 30% са ваксинирани са много по-добре отколкото на запад където полицията ги бие и ги уволняват ако не са си инжектирали препаратите с клетки от абортирани човешки бебета които нямат ефект срещу вируса, а на всичкото отгоре хората умират от страничните ефекти.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не вярват на официалните власти, правят обратното на това което им говоряп. Същото правят и управляващите руснаци, говорят едно а правят друго. Така че нещата в Русия ще продължават да се влошават заради повсеместното лъготене в държавата им.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци нямат доверие на конската ваксина ,,Спутник",иска западна ,но джуджето не дава.
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската православна църква призова хората в Русия за ваксинирането да следват Библията какво казва Павел за яденето на месо в Послание на свети апостол Павел до римляни 14:3 - "3. Който яде, да не презира оногова, който не яде; и който не яде, да не осъжда оногова, който яде, понеже Бог го е приел."
30
4
 
4
 
! Отговори
полюлей преди 2 години
До ЗащотоРаботи си Спутника, просто повечето ваксинирани се заразяват и го изкарват тежко или умират.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - И ти ли като този по-долу просто вдигна ръкава и ти биха ваксинката, без нито да питаш защо, без да четеш листовките и без да се поинтересуваш аджеба какво е това, което ти го бият? ... :) ... Брех колко разумни хора са се появили напоследък хахаха ... Вие сте направо граждани-мечта. БРАВО!!! Дано утре не кажат по телевизията, че трябва да си правим харакири, защото всички разумни ще изчезнат доста бързо... :)
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 Ти човеко си опасно наивен и дано не се възпроизвеждаш, че следващите поколения ще има да страдат от такива като теб.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отиваш с колата си, отваряш прозореца и ти слагат ваксината" - хахаха - Именно за такива като теб са направени ваксините. Такива, които не питат защо, а директно дигат ръкава и ги боцкат. Моето куче също не ме пита защо, когато му кажа седни. Просто сяда... Е, чат-пат отказва, но пък съм сигурен, че ти ще си биеш и 4-тата игла, без да питаш защо и без да отказваш, стига само да ти кажат по телевизията... :)
26
3
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Руският народ е скептичен към препаратите" -- Има ли учудени? Само вие сте по-зле от тях.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с частен джет можеше ли да отидеш в УСА или Канада да запретнеш ръкава да ти сложат ваксината през ельоминатора?
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 18: Стига с тези листовки викаш. Ти като си купуваш кола, предполагам гледаш колко конски сили е, колко гори, дали е безопасна и т.н., обаче щом ще си биеш ваксинка не е нужно да знаеш дали е БЕЗОПАСНА и ЕФИКАСНА, така ли? Бреййй и това ми били разумните хахаха ... ОК, аз тогава с удоволствие ще заявя, че съм неразумен, но четящ листовките на ваксините... Да си биеш и 3-тата игла, ако още не си и да не ти пука, какво твърдят производителите за собствените си ваксинки. Важно е ТВ-то... :)
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на запад ги задължават да се инжектират с препарати които съдържат клетки от абортирани бебета, и при това няма никакъв ефект срещу ковид-19. На католиците препоръчваха Pfizer защото само тя не съдържала клетки от абортирани бебета, но миналата седмица изтече информация, че и те използват клетки от абортирани човешки ембриони.
22
6
 
4
 
! Отговори
До 18: преди 2 години
Стига с тия листовки, бе човек. Ще те светна как става ваксинирането в САЩ и Канада. Отиваш с колата си, отваряш прозореца и ти слагат ваксината; или отиваш в местната аптека и там една медицинска сестра те ваксинира. НИКАКВИ листовки не се четат и не се подписват. А като стана въпрос за Мангъров, глледай интервюто му в БСТВ. Там той казва, че КОВИД отделенията са пълни с дебели и занемарили здравето си 40 и 50-се годишни мъже, които изглеждат на 70-се годишни защото само ядат и пият.