Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
6
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Цон, ако искаме да сме честни трябва да споделим, че правни основания за санкциите не съществуват.
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смех!
106
4
 
8
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Как аукнется так и откликнется. Как говорит нуланд - фак ес
105
3
 
8
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Тези изследвания са правени от практиканти в ЦРУ - кой от къде искал да емигрира от РФ. Ако си поръчаш подобно изследване в ГРУ и те ще ти кажат, че 95 на сто от населението на Америка иска да емигрира някъде, където си поръчаш.
104
0
 
5
 
! Отговори
dfj преди 2 години
Хахахахахаха
103
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според конституцията на България ние сме НАТО.Как да стане България да се изнесе от България?Как да стане това?Единствения начин да не си в НАТО е ти да си вън от България.Същото важи и за ЕС според конституцията.Прочети и след това пиши.
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "Ако някой руснак случайно се е объркал и е отишъл да живее извън Русия в момента поправя грешката си и се връща обратно." Последните изследвания В РУСИЯ показват, че 80% от гражданите между 18 и 24 години искат да емигрират. :)))
101
3
 
10
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
Може в ЕС да започнем да си произвеждаме екологично чист ток с велосипеди вкъщи. Тогава няма да имаме нужда от никакъв импортен газ.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте и вие се вързвате.Русия няма да нападне никой.Това е театър.Нещо подобно като със Северна Корея.Необходимо напрежение след края на пандемията и финансовите кризи в света.Както със Северна Корея всичко ще приключи с продажби на оръжие и задействане на финансиите и икономиките.Икономиката за да търгне,трябва да се задвижат пазарите и да се регулира пазара на газта основно.Първо ще внесат газ от Австралия и след това ще падне цената на Руския.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "От Русия никой никъде в момента не емигрира. Ти живееш още в 1991 година." Хихихи. За 2017 Росстат дава ОФИЦИАЛНО 377 хиляди емигранти на година, но комбинираните данни от местата, където руснаците емигрират, показват, че статистиката на Росстат е манипулирана, и всъщност реалната бройка е близо ТРИ ПЪТИ по-висока. Росстат регистрира като емигрирали само тези руснаци, които напълно са се отписали от руския си адрес, а мнозинството емигрирали руснаци не го прави.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кола вече се чака почти една година, а може и повече. И междувремено цените растат, и накрая може да я доставят без пълното обурудване заради липса на материали. Ако искаш взимай я, ако искаш не -много хора чакат за кола, цената се е вдигнала.
97
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е жалко да си руснак с остатъчно крепостническо-колхозно-овенен манталитет в 21 век.
96
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Механизмите които осигуряваха развитието на западния капитализъм вече не функционират. Без ресурсите на Русия - газ, нефт, метали, полезни изкопаеми и ресурси западна Европа не може да извърши технологичния преход. ЕС е енргетически нищ, а който е енргийно нищ не може да има индустрия. Само страни като Русия, Китай а по късно и САЩ ще преминат в шестия технологичен цикъл. В западна Европа стандарта на живот ще падне многократно, а в страните от източна Европа може да се стигне до глад.
95
5
 
13
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
ЕС о НАТО вън от Европа!!! Русия е Европейска държава от хилядолетия! САЩ не е Еропейска държава!!!
94
4
 
13
 
! Отговори
Зелените евродебили преди 2 години
Какво стана а вятърните мелници и соларките? На какво ще минаваме сега, на геотермални възобновяеми енергийни източници или на водород. Какво казва Урсулата?
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън и другите му партньори в ЕС няма да допуснат Путин да си отиде.Тази криза е с цел той да остане на власт,а Байдън и другите от ЕС да излезнат герои,които са се справили с голямата криза.
92
0
 
1
 
! Отговори
народна китайска преди 2 години
После битият бит ...и за двамата цяр няма.
91
5
 
6
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
От Русия никой никъде в момента не емигрира. Ти живееш още в 1991 година. Ако някой руснак случайно се е объркал и е отишъл да живее извън Русия в момента поправя грешката си и се връща обратно.
90
3
 
2
 
! Отговори
русолюб румен радост преди 2 години
Арно беа булгарете га се кефеа на киндзаза а ся негодуват протиф братушките ама и бананете ви беа по благи и хемороиди немахте щот четяхте весници
89
9
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Сега вече дойде краят на дребното московско диктаторче!