Русия наложи контрасанкции на Евросъюза

ЕС: Решението е лишено от всякакво правно основание
29 яну 2022 09:17, Елка Василева
262
Русия наложи контрасанкции на Евросъюза
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разшири списъка си с граждани на Европейския съюз, на които се забранява влизането на територията на страната. Това съобщиха от руското министерство на външните работи.

В официалното съобщение на дипломатическото ведомство се посочва, че става дума за ръководителите на отделни частни военни компании, които действат в различни райони на света и които “не предизвикват алергия у брюкселските чиновници”.

В списъка са включени представители на силовите структури и на органите на законодателната и изпълнителната власт на някои страни членки на Евросъюза.

Според Русия те носят лична отговорност за прокарването на антируска политика и насаждането на мерки, които нарушават законните права на рускоезичните жители и медии на територията на съюза. Съответната нота, в която са посочени конкретните имена, е изпратена в представителството на Европейския съюз в Русия, предаде БНР.

От руското министерство на външните работи подчертават, че решението се основава на принципа на взаимност.

Решението на Русия да въведе забрана за неизвестен брой представители на страни-членки от ЕС да влизат в страната е лишено от всякакво правно основание и ще получи съответен отговор, се казва в изявление на Европейската служба за външна дейност.

От службата осъждат решението и добавят, че Русия продължава да подхранва напрежението в Европа, вместо да работи за деескалация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още по темата: РусияЕСконтрасанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е побъркано джуджето.С тази криза той и партньорите му от САЩ и ЕС,целят политически и финансови резултати.Ще се отклони вниманието,ще се направят продажби на оръжие и накрая Путин ще е герой в Русия,а другите в тяхните държави.В Русия има сериозна вътрешна криза,както и в ЕС и САЩ.Това е удобан тема за всички,за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавите.Плана на Путин и Байдън им е гениален и свърхпопулиски.Това е театър от виш пилотаж
87
1
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Га атовете се ритат магаретата го отнасят.
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покорното население на ЕС вече е съгласно с почти всичко, с изключение на рязкото влошаване на жизнения стандарт европейско население. А Русия може драстично да снижи жизнения стандарт на западно-европейците чрез икономически натиск.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 81 Къде си бил Хихихи. Сравни 30 хилядно градче с 300 хиляден град, и пак Ботевград е по-хубаво място за живеене от Саранск.
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо "99, като не си бил защо се правиш, че си бил?" Къде прочете, че съм бил в Камчатка или Грозни? "Няма нищо в момента в Америка, което да представлява интерес за средния руски гражданин." Затова ли по един милион руснаци емигрират годишно от Русия?
83
8
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Руският свят. Джуджето съвсем се е побъркало. Ботоксът изправя и други гънки.
82
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се самоунищожава.В Русия за една година умират в повече с 1 милиона в сравненеие с 2020 година.Рова е сериозно за Русия.Путин иска да измести трмата за вътрешнатанкриза с външна такава.Партньорите му от ЕС и САЩ или съзнателно или несъзнателно му помагатбданостане на власт с тази криза.Вътре в Русия ръстрше напрежението.А сега с тази криза нещата се насочват в друга пососка.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия изпрати ЕС да седне на страничен стол и да чака в коридора, докато двете суперсили решат съдбата и натрупаните проблеми в Европа.
80
4
 
0
 
! Отговори
зъбатреалист преди 2 години
Гътнахме римската империя и османската и хитлеристите и сив и варшавския договор . Ще ги гътнем и ЕС и НАТО и Русия ще гътнем .
79
4
 
3
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
99, като не си бил защо се правиш, че си бил? Аз къде съм бил си е моя работа и не парадирам с това. Няма нищо в момента в Америка, което да представлява интерес за средния руски гражданин. Ако някой си няма друга работа може да наложи санкции за пътуване и на полските мишки в свердловска област.
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете вноса на китайски песън, китайски стоки, китайци. Внасяйте само китайки
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой тук от Йошкар-Ола?
76
2
 
11
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Каквото повикало, такова се обадило!... Чудно защо това трябва да ни възмущава или учудва?...
75
2
 
3
 
! Отговори
Realist преди 2 години
Послушната *** , ако не я шамаросваш , ще се качи на масата.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мьоньо На Камчатка и в Грозни не съм бил, но съм сигурен, че ти си гледал филмчета, и "знаеш". Личи ти по ентусиазма.
73
5
 
3
 
! Отговори
До 81 Къде си бил преди 2 години
Завърти гугъл стрийт вю из Саранск, а след това в побратимения Ботевград да видиш къде е град, къде селски соцреализъм.
72
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До путинисъ "И нови лади. За всеки." Оффф. То и новите Лади се правят от Рено. Абе, руска "икономика". Добре, че е Запада, иначе нищо нямаше да произвеждат.
71
3
 
5
 
! Отговори
Мьоньо преди 2 години
91, ти навсякъде си бил и в средния запад и на Камчатка и в Грозни. И всичко вече си видял лично. Само дето си забравил да кажеш, че е било насън.
70
3
 
9
 
! Отговори
путинисъ преди 2 години
Ако не бяхме в ЕС и НАТО сега щяхме да захлебим яко. Щяхме да изнасяме краставици и картофи демек оръжие и да караме евтин бензин и газ . И нови лади. За всеки.
69
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председателят на Китайската комунистическа партия другарят Си Цзипин обяви, че договорът за газопровода Силата на Сибир 2 (който минава през Казахстан) е окончателно подписан и започва изграждането му. Русия доставя 170-180 милиарда куб/м газ в Европа. В следващите години около 110 милиарда куб/м от този обем ще бъдат насочени през Китай, по газопровода Силата на Сибир 2, който минава през Казахстан. През това време Европа трябва да намери начин да осигури намалените количества от други източници ако иска да избегне пълен крах на икономиката си.