Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт

Продължава евакуацията от самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР
21 фев 2022 14:35, Елка Василева
122
Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт
Кадър: YouTube

Снаряд, изстрелян от Украйна, е поразил граничен пункт на Федералната служба за сигурност в Ростов, съобщи в понеделник граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

"На 21 февруари в 09:50 часа местно време неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото за дежурство на граничните патрули“, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Няма данни за жертви, предаде БНР.

Още по темата
Ростов е основната зона за евакуация на хора от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин пък предупреди, че използването от Украйна на тежка артилерия е довело до жертви в спорния регион.

Той обяви, че Украйна използва танкове, минохвъргачки и гранатомети, и призова мъжете на Донецк "да дойдат във военните комисариати".

Евакуацията от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република продължава, тъй като обстрелите в тези райони се влошават.

Междувременно руското правителство отрече в понеделник, че е направило списък с украинци, които възнамерява да убие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че докладите за такъв списък са "абсолютна измислица", след като Съединените щати информираха ООН за съществуването му.

Според американското разузнаване списъкът съдържа имена на украински граждани, които "да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация".

САЩ също така обвиниха Русия, че планира да участва в различни други нарушения на правата на човека, ако нахлуе в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
до stiling преди 2 години
Колега, явно, че си служил в артилерийско поделение, но като кашавар.
31
7
 
6
 
! Отговори
Руски лъжи 1939 преди 2 години
Руснаците са царе на провокациите и фалшивите инциденти и имат огромен опит в тяхното фабрикуване. Така например на 26 ноември 1939 година артилерия обстрелва руското село Майнила на границата с Финландия, при който загиват 4 руски военни а 9 са ранени. Руснаците обвиняват фините за обстрела и той служи за формален повод да нападнат Финландия. Но истината е, че обстрела е извършен от самите руснаци.
30
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то си беше очаквано.. Украйна трябва да предизвика руска агресия, само така западняците ще имат оправдание за предстоящото влизане на натовски войски в Украйна..
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12345 - знамето даже може после да са го сложили, да "докажат", че бараката за варене на ракия всъщност е уж граничен пост... ахахахах. Тия сами се закопават с изпълненията си.
28
0
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 2 години
До Аз - Какъвто превода, такива и коментарите... това е граничен пункт на гранични войски, разбирай на български нещо като гранична застава и се ползва от гранични войски при охраната на границата... а не е ГКПП както си мислиш...
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това прилича на ромска барака в която е гръмнала газовата бутилка.
26
3
 
5
 
! Отговори
Аз анонимен Зозо преди 2 години
Хахахахах, какъв граничен пункт. Няма път, няма нищо. Това е на баба Яга къщата в гората :-) Тия превъртяха руснацитечудят се как да намерят повод да воюват..смешници !Това прилича на фургон на *** катун или нужник в гората , а не на граничен пункт! Нещо някой ни мята на черешатааааГръмнал им е нелегалния казан за варене на самагон в гората.Граничен пункт?!? Това е някакъв стар соц. фургон за разпивки в гората. Даже като въртят камерата се вижда и нещо като сайвант за дърва :))))))))))))))))))))))))) Отделно, че е взривен от вътре навън :))))))))))))))))))))) Снаряда щеше да го запали....Служи
25
4
 
5
 
! Отговори
буахахаха преди 2 години
Хаха, като им изнася казват Украйна, иначе - ДНР и ЛНР ХАХАХАХ!!! Като падне снаряд - Украйна го изстреляла, като уцели нещо - уцелил сграда в ДНР/ЛНР. Кефи ме как избирателно сменят името, само и само Украйна да са лошите, а мафиотите в ДНР/ЛНР да са невинни девици. СмЕх на буци, както има един лаф. Руснаците нещо много забуксуваха с пропагандата вече...
24
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Хахахахах, какъв граничен пункт. Няма път, няма нищо. Това е на баба Яга къщата в гората :-) Тия превъртяха руснацитечудят се как да намерят повод да воюват..смешници !
23
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Служил съм като артилерист в Съветската армия и знам как летят снарядите и затова знам че фургона е бил взривен отвътре иначе щеше да се запали:))))))))))))))))))))) Снаряда щеше да го запали....
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръмнал им е нелегалния казан за варене на самагон в гората.
21
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че сами са си го взривили, търсят си оправдание за начало на война.
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех ако не бяха си махнали ядреното оръжие Украйна след разпада на СССР сега нямаше Русия са се прави на бабаит на границата
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето Германците използваха подобна случка, като предлог да нападнат Полша. Техен граничен пост бил нападнат от Полски войници.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си че бараката е взривена, а не бомбардирана.
17
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
След НАТО най-много вярвам на Бойко Борисов и на целия ГЕРБ.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради една барака са готови да направят война.
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дмитрий Песков каза, че докладите за списък с украинци, които възнамерява да убие, са "абсолютна измислица", но не е измислица, че силовите структури на ЛДНР откриха и обезвредиха лека кола пълна с експлозиви, заложена под мост, по който се извършва евакуацията на жените и децата към Ростовска област.
14
2
 
3
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Само знамето е оцеляло!
13
11
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахаааа, сами са си взривили стария, ръждясал фургон... Никой не вярва на рашка-гувняшка. И аз не им вярвам затова нямя да хода на фронта срещу тях. Като нищо ще ме провокират и ще нахлуят в Украйна.