Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт

Продължава евакуацията от самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР
21 фев 2022 14:35, Елка Василева
122
Русия: Украински снаряд порази руски граничен пункт
Кадър: YouTube

Снаряд, изстрелян от Украйна, е поразил граничен пункт на Федералната служба за сигурност в Ростов, съобщи в понеделник граничната служба на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

"На 21 февруари в 09:50 часа местно време неидентифициран снаряд, изстрелян от територията на Украйна, напълно унищожи мястото за дежурство на граничните патрули“, съобщиха от Центъра за връзки с обществеността на ФСБ.

Няма данни за жертви, предаде БНР.

Още по темата
Ростов е основната зона за евакуация на хора от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР).

Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин пък предупреди, че използването от Украйна на тежка артилерия е довело до жертви в спорния регион.

Той обяви, че Украйна използва танкове, минохвъргачки и гранатомети, и призова мъжете на Донецк "да дойдат във военните комисариати".

Евакуацията от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република продължава, тъй като обстрелите в тези райони се влошават.

Междувременно руското правителство отрече в понеделник, че е направило списък с украинци, които възнамерява да убие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че докладите за такъв списък са "абсолютна измислица", след като Съединените щати информираха ООН за съществуването му.

Според американското разузнаване списъкът съдържа имена на украински граждани, които "да бъдат убити или изпратени в лагери след военна окупация".

САЩ също така обвиниха Русия, че планира да участва в различни други нарушения на правата на човека, ако нахлуе в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно такъв инцидент е използван като повод за съветско-финландската война 1939-та година. Съветската артилерия бомбардира своя граничен пост. Търсенето на повод за атака не е новост в методите на съветската империя. И да престанем с това Русия. Не е Русия, Съветският съюз е, нали Путин каза преди време , че той иска да възстанови съветската империя.
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 1. А кой нахлу преди 8 г. в Донбас, Луганск и Крим,а. Руските главорези.
10
1
 
4
 
! Отговори
Бат Сашо преди 2 години
къв е тоз *** е
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да няма списък? Особено на ония, които убиваха и изгориха хората в Одеса. Украйна така и не ги съди, значи е ред да си понесат отговорността.
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тук Украинците много сбъткаха, сега ще видят те. Събудиха Руската мечка!!
7
9
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АМА ПАДНАЛ ТОЧНО ВЪРХУ ПРАЗНАТА БАРАКА!! ТОЛКОВА СА СМЕШНИ КОМУНИСТИТЕ С ТЕХНИТЕ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ! ШАНСА ДА НАЦЕЛИ ТОЧНО ПРАЗНАТА БАРАКА Е 1 НА МИЛИАРД!
6
8
 
5
 
! Отговори
то тва се преди 2 години
очакваше да стане всеки момент. Сцемария не е ясен само на червенотиквениците
5
2
 
3
 
! Отговори
Защо ли преди 2 години
Щото останахме само ненормални, другите ги отнесе вирОса
4
8
 
15
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Как па са го уцелили толкава точно в средата на нищото. Седи една постройка и точно я целят с първия снаряд айде моля ви се бил съм артилерист това не става въобще!
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали имаше забрана за тежко въоръжение, укрите защо стрелят с такова?
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То почти винаги се прави някакъв инцидент, уж те нападнали за да отговориш... Каква е гаранцията, че Путин не е заповядал да се взриви граничният пост?
1
16
 
20
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Факт неоспорим -кой започва войната пръв -Украйна.Украинците ми приличат на закачливи деца,които се крият под опеката на големите батковци.