ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна

Ще се наложат нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит
27 фев 2022 23:15, Анисия Иванова
526
ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС ще изпратят изтребители в Украйна по молба на Киев, за да му помогнат да се противопостави на руското въздушно и сухопътно нападение, заяви ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел.

"Ще предоставим дори бойни самолети. Не става дума само за боеприпаси. Предоставяме по-важни оръжия, като за война", каза той на пресконференция.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба е заявил пред ЕС, че "се нуждаят от такива бойни самолети, с които украинската армия може да оперира... Някои държави членки разполагат с такъв тип самолети", каза Борел.

Външните министри на ЕС се споразумяха да предоставят на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро, Борел на пресконференция след спешна видеоконференция на външните министри на 27-те държави членки днес.

"Решихме да използваме възможностите си, за да доставим на украинската армия оръжия на стойност 450 млн. евро и да отпуснем още 50 млн. евро за несмъртоносни оръжия, гориво и защитно оборудване", каза Борел.

Европейският съюз ще наложи нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит във връзка с войната в Украйна, заяви Борел.

"Ще разширим черния списък, за да включим в него и олигарсите. Ще се насочим към елита на режима, който се възползва от системата", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че на извънредна среща външните министри ще одобрят новите санкции срещу Русия, обявени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Те ще се споразумеят и за финансирането на снабдяването на Киев с оръжия и гориво, както и за въпроса за доставката им в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще приемат спешно Украйна в ЕС ! Ще има ново разпределение на бюджета на ЕС ....България пак изгоря ! КИРО къде са парите за развитие и въстановяване ?
383
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се учудвам чу Путин привежда в готовност стратегически военни обекти, ДНЕС ще пратим самолети на ЕС , утре на НАТО .... не ми се мисли, пък някои им се струваше че сме далеч
382
5
 
34
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
Този иска да каже че ЕС открито ще воюва срущу Русия?! В БГ дойдоха 4 самолета със 130 души персонал , предсавяй си колко ще пратят в украйна , и като загинат над украйна как ще го "продадат" в медиите? И как ще знаем дали са самолети на ЕС или на НАТО ?
381
1
 
29
 
! Отговори
Има голяма цензура ! преди 2 години
Има голяма цензура !
380
6
 
18
 
! Отговори
Едуард Петров - Едо преди 2 години
Приканвам българите да бъдат смели и да излизат с имената си! В противен случай КОИ СТЕ ВИЕ? И кучетата си имат имена и бързо реагират при повикване! Впрочем: ЗАЩО БОГ ПРИВЕДЕ КУЧЕТО ПРИ ЧОВЕКА? ЗА ДА НИ ДАВА ПОУКА ЗА ПОНЕ 7 ВАЖНИ НЕЩА: Любов, Вярност, Преданост, Послушание, Чист и скромен живот, Съвместна охрана и Севместна работа! Не одобрявам китайците, които ядат кучешко! ИЗГЛЕЖДА, КУЧЕТАТА СА ПО-МЪДРИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! ОСОБЕНО БЪЛГАРСКИТЕ! За ситуацията Русия - Украйна! 1)Поведението на бандер
379
1
 
11
 
! Отговори
Аха, значи! преди 2 години
ТСВ-то върви по план...
378
33
 
17
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Въпрос към поддръжниците на Хутин в този форум /пиша така името, защото рецензират, не за да го обидя/? Къде са украинците които трябваше да посрещат с хляб и сол руските си "братя"? Главорезите на Кадиров от Чечня, дали са част от славянската руска любов? Колоните изгорели руски машини и телата на убитите руски момчета - това ли е величието на руската победа, която сънувате? Не Ви ли се повръща от вас самите? Това в Украйна е абсолютна трагедия и за двата народа, а Вие сте лешояди.
377
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са си ега наната...
376
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЖОЗЕПЕ, А ПРЕДОСТАВЕНИТЕ НА УКРАЙНА ОРЪЖИЯ БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ЛИ СА ИЛИ ЩЕ СЕ ЗАПЛАЩАТ??!
375
16
 
54
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Долу НАТО! Долу САЩ - истинските виновници за сегашното положение!
374
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз виждам само американска пропаганда навсякъде в медиите, а някои тук говорят за руска?!? Да, методите на Путин са други и на него му е вменен образа на диктатор. Лошият срещу добрите. Само да не излезе обратното накрая. Холивуд ви е пломбирал здраво мозъците с ролевия модел Америка спасява света. Вярвате в безкористната демокрация и военна мощ на Америка и си чакате си хепиенда. Защото така сте програмирани.
373
4
 
46
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Намесят ли се тия фашисти ще стане трета световна война!
372
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може пък да са от "Лего "и да ги изпращат със Спиди до офис.
371
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчета, Русия изгуби тази война, а Путин изгуби живота си ама понеже е луд още не е осъзнал положението си. Загубите нанесени от руските ракети са минимални. Украинските самолети контролират небето над Украйна. Украинците имат вече и ас в небета Призракът от Киев свалил вчера 2 руски самолета над Украйна и общо 10 от началото на руската агресия.
370
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли си мисля, че Путин пак ще излезе победител от този конфликт със запада, както и да се развият събитията в бъдеще. Ясно е, че конфликта е Америка - Русия. Русия не е зад подценяване, както някои го правят. Не съм русофил, но гледам фактите. Светът наистина се променя. Разумен подход и диалог с Русия трябва, за да се излезе от тази криза.
369
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой ще е този луд пилот да навлезе в момента във въздушното пространство на Украйна.И метър няма да прелети.
368
5
 
19
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
ХА ХА ХА!!! То ша бъде много интерсно, а въпроса ми е тия самолети ще имат ли пикоти, или просто ще ги вкарата върху влекачи!???
367
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто ще бъдат екскортирани от руските изтребители до най-близкото руско военно летище и пленени.
366
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 465 Нямат летища ама според руските лъжци иначе украинците нямат проблеми с летищата. Наистина сте пълни овце дето се нръзвате на руската пропаганда.
365
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще ги достави тези самолети?Къде ще кацнат?Въздушното пространство на Украйна е под пълен контрол на руските ВВС