ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна

Ще се наложат нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит
27 фев 2022 23:15, Анисия Иванова
526
ЕС ще изпрати бойни изтребители в Украйна
Снимка: БГНЕС

Страните от ЕС ще изпратят изтребители в Украйна по молба на Киев, за да му помогнат да се противопостави на руското въздушно и сухопътно нападение, заяви ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел.

"Ще предоставим дори бойни самолети. Не става дума само за боеприпаси. Предоставяме по-важни оръжия, като за война", каза той на пресконференция.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба е заявил пред ЕС, че "се нуждаят от такива бойни самолети, с които украинската армия може да оперира... Някои държави членки разполагат с такъв тип самолети", каза Борел.

Външните министри на ЕС се споразумяха да предоставят на Украйна оръжия на стойност 450 млн. евро, Борел на пресконференция след спешна видеоконференция на външните министри на 27-те държави членки днес.

"Решихме да използваме възможностите си, за да доставим на украинската армия оръжия на стойност 450 млн. евро и да отпуснем още 50 млн. евро за несмъртоносни оръжия, гориво и защитно оборудване", каза Борел.

Европейският съюз ще наложи нови санкции срещу бизнесмени и членове на руския елит във връзка с войната в Украйна, заяви Борел.

"Ще разширим черния списък, за да включим в него и олигарсите. Ще се насочим към елита на режима, който се възползва от системата", каза той, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че на извънредна среща външните министри ще одобрят новите санкции срещу Русия, обявени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Те ще се споразумеят и за финансирането на снабдяването на Киев с оръжия и гориво, както и за въпроса за доставката им в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по руските канчета до посиняване. Всякакви преговори с Путин е губене на време.
363
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ardr Унищожена е военната структура на Украйна ама другия път. Унищожена е твоята Русия ето това е унищожено. Тия дето вие русофилите им се кланяхте като на богове, бягат като овци от Украйна.
362
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 466 Дипломация с Путин е равносилно да правиш дипломация с обитателите на Карлуковската лудница. Бой тряб бой по простите руски картуни.
361
8
 
25
 
! Отговори
Ardr преди 2 години
Къде ще кацнат,на Шереметево ли?Военната инфраструктура на Украйна е унищожена.
360
9
 
33
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Резултатите от ваксинацията се виждат - изведнъж всички забравиха за престъпленията на украинската хунта и се втурнаха да й помагат. Черното изведнъж стана бяло, а бялото черно.
359
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше си идат мърцина пилотите на нато, що ги жертват хората. Цялото нато да се изсипе там, няма никакъв шанс.
358
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това искаха западните стратези - директна конфронтация с Русия. Постигнаха го. НАТО И ЕС ще предизвикат нова световна война, ако продължават в този дух. Видно е че Путин няма да отстъпи под никакъв натиск. Дипломация трябва да внасяте, а не оръжия.
357
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е че украинците могат да оперират само с руски куpници и ЕС може да им изпрати само Су и Миг които все още има в някои източноевропейски страни останали от времето на Брежнев. Ако украинците умееха да оперират с по-модерните натовски самолети от руските военно космически сили щяха да останат само купчини скрап.
356
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 454 Циркона е по смешен и от Русия защото е детска анимация а вие русофилите вярвате в цирконите како 3 годишни руски деца в дядо мраз. Той ако имаше циркони нямаше да ни плаши с ръждивите си ядрени ракети щеше най-напред да ни покаже цирконите и едва след това като види че и с тях не става нищо щеше пак да ни плаши с ядреното си оръжие. И какво направиха твоите руснаци като изстреляха 350 ракети срещу Украйна? Едно голямо нищо.
355
20
 
5
 
! Отговори
Путлер капут преди 2 години
Скоро 18 самолетоносача със групите си от по 40 кораба и атомни подводници като заемат позиция ще ги видим непобедимите *** какво ще вадят от силозите си и какво въобще ще излети ,да не излети обаче Кремъл със върховния джуджак .
354
2
 
23
 
! Отговори
Коментари преди 2 години
Колко струват , кой ще ги плаща ? А може по примера на САЩ първо им вземете парите на украинците , а после се оказало , че самолетчетата били на хартийка.
353
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЗ ХЪРЧИЛА БАБА ЛИ ША ГИ КАРА, щото хохлите само на картинка са ги виждали
352
26
 
5
 
! Отговори
Путлер капут преди 2 години
Няма армия във света която така да се е предавала като руската !За да се бият зад тях са стояли НКВД със картечници ,истината е че Щатите са ги изкарали от батака....ама тука си четем преправена история . Така че не са непобедими само си чакат майстора !
351
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Излъган ! Излъгания си ти че си станал русофил.
350
5
 
10
 
! Отговори
До 454 преди 2 години
КАТО ти изпратят един ЦИРКОН , ще се хилиш дълго време .....ама отгоре !
349
3
 
15
 
! Отговори
Комент преди 2 години
95 процента от коментарите са на демократичнозомбирани или демократичноваксани.
348
2
 
26
 
! Отговори
Излъган ! преди 2 години
Запада и НАТО , ИЗЛЪГАХА няколко пъти Путин ! Искаха така да направят и сега , ама ето резултата !
347
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Има голяма цензура ! Е отчаян русофилино кои новини са за Русия? То такива няма, или ако има те са пълен фейк. Ти не осъзнаваш ли че със своята Русия си като неандерталец в космически кораб, няма какво положително да се каже за Русия. Ти като знаеш нещо положително кажи го до ти се посмеем.
346
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се опитва да запали 3та световна
345
24
 
3
 
! Отговори
Путлер капут преди 2 години
Байдън пак ще извади някой коз от ръкава откога чака Путин да посегне към атома и ще го опържи в Кремъл с някой лазер в близката орбита ,щатите се готвят за тази воина със 700--800 милиарда годишно ама това е официалното ....оня се перчи със хиперзвукови ,ама щатите не са много уплашени, те знаят много добре как да защитят западната цивилизация от един мужик !