Политологът: Вероятно има още много руски шпиони у нас

Единият от шпионите се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали
2 мар 2022 22:10, Анисия Иванова
107

Политологът и журналист Антон Тодоров показа в студиото на предаването "Денят ON AIR" личното дело на бригаден генерал Валентин Цанков. Той е обвинен в шпионаж в полза на Руската федерация, издадено бе постановление за неговия арест до 72 часа.

"Този човек го титулуват като голям експерт. В неговото кадрово дело виждаме характеристика от школата на ГРУ, написана е на руски език. От 2016 г. е бил в контакт с руския шеф на резидентурата. Този човек е направил недопустима кариера в демократични времена. Сергей Бубеков е съветник в руското посолство. Има изключително сериозни доказателства", каза Тодоров пред Ганиела Ангелова.

Девет руски шпиони бяха изгонени от България за две години и половина, припомни политологът. Единият от тях се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали, като е опитвал да манипулира през служителка на ГРАО вкарването на информация в базите данни, обяви Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той се пита дали разработките на ДАНС и прокуратурата са започнали преди няколко месеца, а ген. Атанас Атанасов, казвайки, че случаят е отпреди няколко години, е знаел за него и не е съобщил.

"Бил е наясно и не е съобщил на прокуратурата?", предположи Тодоров.

По думите му България трябва да бъде много твърда в борбата с руското влияние. Вероятно има още много руски шпиони, допусна политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Русияшпиони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
5
 
! Отговори
путински шпиони в БГ преди 2 години
БКП, "Възраждане", Атака, НФСБ, ПППП, всички партии от "промяната", Резидента, Мая, ДпС, БОЕЦ, отровното трио...
20
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
па и я калесаха за..."Политологът" ?!?!?!)?!.....Аз НАИСТИНА не мога да си обясня какво става в тая наша "Измъчена географска територия"../цитирам ди-джей Смайли../..Че сме злобни,завистливи,клюкари,...ДА,такива сме си..Но ЧАК ПЪК ТОЛКОВА БЕЗМОЗЪЧНИ че да наречем тояЦЪРВУЛ "Политолог",.....,?!...Нещо май ВОИСТИНА има ОБЪРКАНО у нас...КОЙ ВСЪЩНОСТ ДЪРПА ИЗТЪНЯЛИТЕ НИ КОНЦИ ?!?!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А американските шпиони в министерствата и правителството се наричат съветници и консултанти.
18
3
 
3
 
! Отговори
Не Антон преди 2 години
Кога го хванаха,кога му дадоха досието на тоя!А бе да не би всички да имаме досиета при него или само някои? Почвам да се притеснявам да не се обърка някой път и да покаже своето досие,че знае ли човек .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С оня, Малинов, кво ства бре?Сега се сетих.. А на Валиева дадоха ли и най-сетне медала с предуктал?
16
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче во истина интересантно !...Тая КРЕАТУРА я държаха "В ЗАБВЕНИЕ" доста време...Сега обаче пак избутватПСИХАРЯ на предните позиции..?!...Гаврятли се с нас,или просто ТОВА МОГАТ,ТОВА ПРАВЯТ ?!
15
5
 
7
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До ЦРУ А Крадльо от Банка ,построил газов поток ,а Лилето ,пълничката партизанска внучка ,с апартамента в Москва ,последният партиен секретар на БГА ,Краси ,а ,,куриерът ,,онс ДС с деветте апартамента и личен асансьор , партиината от Плевен ,знайни ли са или незнайни ?
14
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Анонимен14 Демократ се става най лесно . Най важното е да умееш да лъжеш ,без да се изчервяваш и ако те хванат ,че лъжеш ,да почнеш да лъжеш три пъти повече .
13
5
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 2 години
Има знайни и незнайни Знайните.. Радев Копейкин Славиту Русофили потенциални шпиони ...Бсп/бкп Част от ДБ възраждане Незнайни ..вероятно още десетки в армията и в президентството.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пасито за кого шпионира?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен С невероятните си изцепки ,лъжи,кражби , некадърност ,превърнахте 80% в ,,руски ,,шпиони ,Шайка !
10
2
 
5
 
! Отговори
Mihoo преди 2 години
НЕ ДА Е ПЪЛНО С ШПИОНИ....А Е ТЪПКАНООООООООО...ЕДВА ЛИ ИМА ВИСШ ОФИЦЕР В БГ НАД 60 ДА НЕ Е ОТ ТЯХ.Т.Е. ДОНОСНИКНЯМА КАК...НЯМАААААААААА...ТАКА ЧЕ БОРБАТА С ТЯХ Е ЖЕСТОКАУСПЕХ
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
естествено че има,също има и американски еврейски турски и т.н.
8
3
 
7
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Този мазен плъх Тодоров дето рови в бельото на хората пак ли изпълзя? Дотам ли го докараха мисирите и мисирките?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев трябва да привика гнома за обяснение, крайно време е тази коалиция да бъде преименувана на Комунистическа България, нищо демократично няма. Няма как комунист да стане демократ, освен само на хартия
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Единият от тях се е опитвал да изгражда мрежа от нелегали, като е опитвал да манипулира през служителка на ГРАО вкарването на информация в базите данни, обяви Тодоров" Тук в този форум се подвизава лицето "Боби", което е абсолютен путинофил и проводник на руската пропаганда. Същия е заявявал, че е на държавна работа и има достъп до личните данни на българите. Тааааа, какво да очакваме за в бъдеще?
5
2
 
11
 
! Отговори
.... преди 2 години
Вероятно е да сте същата и.з.мет., която ловеше вещици и тероризираше народа си по време на фашистката диктатура и след това комунистически режим, антибългарски прозападни гь.отф.ерени, пап.лач либерална, джендаи проклети. Не ни превръщайте в пушечно месо, ще висите по дърветата...Ни.щож.ества войнолюбиви..
4
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ама каква е тая ВНЕЗАПНАИДИОТИЯ бре?!..Или може би никак не е внезапна,а перманентна ?...А на психаря "А. Тодоров" бих препоръчал да провери дали баба му е девствена !....
3
3
 
8
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 2 години
Пълно е със шпиони,но те шпионират просто Киро!
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да има!Питайте в президенството!А иначе всички комунисти и техните отрочета са в услуга на Путин!