Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината

Военните извършват проверки по улиците
2 юли 2024 08:52, Петър Бойчев
127
Украйна трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината
Снимка БГНЕС


Недостигът на войници е изключителен проблем за Украйна. Армията трябва да мобилизира 200 000 души до края на годината, се твърди в публикация на Die Welt.

Германската медия отбелязва, че страната е разширила мобилизацията, а военните извършват проверки по улиците. В градове като Киев някои мъже на възраст над 25 години, които въпреки указанията не са се включили във военния регистър и се страхуват от военна повинност, почти не излизат от къщи, пише Фокус.

"За да компенсира загубите и да сформира нови бригади, Украйна се нуждае от поне 50 000 нови войници на тримесечие и общо 200 000 до края на тази година", отбелязва Die Welt. Германската медия е научила от европейските кръгове по сигурността, че през последните месеци Украйна далеч не успява да постигне тези цифри.

Полковник Маркус Райзнер, началник на Института за подготовка на офицери към Терезианската военна академия във Виена, смята, че нуждата от нови войници е още по-голяма. От 2022 г. насам Украйна е загубила голяма част от бойния си опит, е обяснил той. "Освен това много от останалите войници са в нестабилно физическо и психологическо състояние, тъй като армията почти не е в състояние да извършва ротации", е заявил Райзнер.

На фона на недостига на войници Украйна е започнала да набира затворници. Наборната служба се основава на нов закон, приет от украинския парламент през май. Според този закон затворниците могат да бъдат освободени предсрочно, за да се присъединят към украинските въоръжени сили по договор. Това се отнася например за осъдените за трафик на наркотици, насилствени престъпления и някои убийства. Затворници, осъдени за умишлено убийство на две или повече лица, сексуални престъпления или тежки корупционни престъпления, не могат да се включат в програмата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Усрайна преди 18 часа
По-скоро би ги загубила докато обучи други!!! Тази война е загубена от ФАЩ И ЕСЕС ВЗЕМЕТЕ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА ДЖЕ....ЪРИ ПРО...СТИ!!!ПРОЗАПАДНИ СМЕШНИЦИ НАВРЯХА ВИ *** Г....З И ПАК ЛАМТИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ МИ ПРОСТИ СТЕ,ЗОРЛИН СИ ТЪРСИТЕ БЕЛЯТА ЕВРОПЕДЕРАСИ,ДА ГНИТЕ В АДА.УКРАЙНА НИТО Е В НАТО НИТО ЕС КОМУ У....Я ТЪРСИТЕ БЕ ШЕМЕТИ????
107
0
 
3
 
! Отговори
БПФ преди 21 часа
Не могат да мобилизират толкова бързо, колкото руснаците ги убиват.
106
0
 
4
 
! Отговори
Нормална преди 1 ден
Украина да дига бяло знаме друго няма за тях,за каква мобилизация се говори,останаха само старци деца,жени и баби.
105
0
 
7
 
! Отговори
А.Б преди 1 ден
Айде нашите който са за украйна да отиват да се пробват
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 ден
Тежко-провинилите се затворници спасиха кожата..! Руснаците бърже щяха да раздадат по-добро правосъдие ама те' на..!
103
0
 
10
 
! Отговори
СРАМ преди 1 ден
Значи с едно умишлено убийство може да си войник във фашистката окраинска армия, но с две не може. Това пилича на следното: ако влезе само *** не брои за онодене. Ей, сбъркана логика на отчаяни,нагли и тотално откъснати от действителността болни хора каквито са цялото Окраински ръководство в момента. Отчаяно се стремят за затрият цялата страна барабар с населението, и вече ясно се вижда че това им се отдава !!!
102
2
 
7
 
! Отговори
Ужасена преди 1 ден
Предлагам на нашите управляващи ние да направим частична мобилизация и да изпратим поне 50 хиляди души в Украйна.
101
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Украинските" демократи" продадоха Украйна за пари.
100
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
40 украински автобуса минават границата на дуранкулак дневно с курортисти.За джиповете не знам ,много са.Изобщо не им личи да са стресирани от война.За мен е пълна загатка какво всъщнос става там.Или пък става и те са някакви л..уди,не знам..
99
1
 
9
 
! Отговори
До 98 преди 1 ден
Въпросът е на кого му се умира и за какво.
98
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На никой не му се умира за краварите
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
те пък затворниците на опсшка са се наредили да ги избият на фронта
96
0
 
10
 
! Отговори
До 95 преди 1 ден
Айде бе по времето на соца що бяха станали кротки
95
3
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 1 ден
Да, жалко наистина, че не можем да надделеем над ромите. На какво ли се дължи? И как нацисткото мислех ще разреши проблема?
94
1
 
18
 
! Отговори
До 93 преди 1 ден
Ами колко пъти си го прочел,а колко пъти и си го видял щото и това има значение.А знаеш ли,ще в Амстердам видях български ромчета да просят и понеже в Нидерландия не можеш да просиш директно хванали акордеон и обикаля кафета да Свирят Лиляно Моме . После защо българите се срамуват на запад ,че са българи,а даже и в някой страни си мислят ,че в България основната религия е ислям щото ромите са от така наречените турски роми
93
1
 
1
 
! Отговори
До 91 преди 1 ден
Ами аз чета и за такива българи. И?
92
1
 
8
 
! Отговори
До 90 преди 1 ден
Те и заглавието на статията смениха. Първоначално беше УкрайнЕ дебне да мобилизира :D
91
1
 
17
 
! Отговори
До 89 преди 1 ден
Ами като прочетеш роми откраднали Еди,какво си ,роми убили една бабичка за 10лв .Как да не станеш.нацист.И като знаеш,че същите много добре си играят картите и точат пари от държавата от твоите и мойте данъци ,какъв да станеш
90
13
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА преди 1 ден
Очень часта, когда оспориш ефективно изказването на некое русофилче и коментарът ти се изтрие, туй русофилче са оказва точно мogepaтopчeтo! A?
89
2
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 1 ден
Това ли е оправданието за нацизма? Просто жесть.