Песков: Нямаме намерения да ползваме ядрени оръжия

Държавното съществуване на Русия и събитията в Украйна нямали нищо общо едно с друго
29 мар 2022 18:30, Йоана Цонева
116
Песков: Нямаме намерения да ползваме ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС
На фона на спекулациите за евентуалната употреба на ядрени оръжия от страна на Русия говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече подобни намерения: "Никой в Русия няма намерение да използваме ядрени оръжия, никой дори не се заиграва с тази идея", каза Песков по време на интервю с американския телевизионен канал PBS. Правителството в Москва е убедено, че всички задачи, свързани със "специалната военна операция" (както Русия нарича войната в Украйна), ще бъдат изпълнени. Но както и да приключи тази акция, това няма да е повод за употребата на ядрени оръжия, подчерта говорителят на Кремъл. Той каза, че Русия ще прибегне до своя ядрен арсенал само ако съществува "заплаха за съществуването на Русия". Държавното съществуване на Русия и събитията в Украйна нямали нищо общо едно с друго.
Още по темата
 
"Няма ли заплащане - няма да има газ"
 
След като ЕС обяви, че няма да плаща за руски газ в рубли, Кремъл обяви евентуални сурови мерки. "Няма ли заплащане - няма да има газ", е казал още Дмитрий Песков в интервюто за PBS, цитиран от руската новинарска агенция ТАСС. Руското правителство изчаква отговора на Брюксел и след това щяло да обмисли следващите си крачки. "В никакъв случай обаче няма да предоставяме на Западна Европа безплатно газ", подчертава Песков.
 
Освен това той обвини Запада, че е започнал тотална икономическа война срещу Русия. "За съжаление тази ситуация е изключително неприятна", гласи коментарът на Песков за наложените на Русия санкции. "Ние в Русия усещаме тази война точно така: западноевропейските страни, САЩ, Канада и Австралия водят срещу нас действителна война в търговията, в икономиката, те конфискуват нашата собственост, нашите пари в брой и блокират нашите финанси", каза говорителят на Кремъл. "И сега ние сме длъжни да се напаснем към новата действителност."
 
Зеленски: "Стигнахме дотам да чакаме употребата на химически оръжия"
 
"Същевременно Володимир Зеленски настоя отново за по-тежки санкции срещу Русия. По повод обсъжданото в Европа евентуално ембарго върху руски петролни доставки украинският президент каза, че имало сигнали за това, че подобно затягане на санкциите щяло да има само ако Москва прибегне до употребата на ядрени оръжия.
 
"Няма думи за това", каза Зеленски. "Помислете само докъде стигнахме: да се чака употребата на химически оръжия." Той зададе и въпроса дали това, което Русия вече е направила дотук, не изисква налагането на подобно ембарго.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
6
 
! Отговори
лъжец преди 2 години
До "Нямаме намерен "Всички си спомняме, как лично Путин твърдеше, че няма да напада Украйна" - Лъжеш. Путин никога не е твърдял подобно нещо. Дори когато му задаваха няколко пъти този въпрос и западни медии, той не отговори.
28
4
 
12
 
! Отговори
"Нямаме намерен преди 2 години
Всички си спомняме, как лично Путин твърдеше, че няма да напада Украйна и видяхме какво стана! За вашия случай има една хубава българска приказка "Лъжливото овчарче".Положението в момента много прилича на влизането на Хитлер в Чехословакия, под претекст, че преобладаващото немско население в Судетска област били дискриминирани, после влизат те от едната страна, съюзникът им Сталин от другата страна на Полша и започва Втората световна война! Заради лудостта на някои лидери милиони загубиха живот
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200-300 милиона индийци и китайци*
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-гадното за Песков и Путин е китаец и индиец да му завладеят опустошената от ядрен взрив територия. Не му казвайте, че никой няма да оцелее при ядрена война. Ще оцелеят общо 3 милиарда индийци и китайци, които веднага могат да населят Русия с много повече от 140 милиона население. Могат да пратят 200-300 хиляди индийци и китайци веднага на руска територия и да започнат веднага да добиват газ и петрол.
25
8
 
2
 
! Отговори
Захаров преди 2 години
Каквото и да си говорим нанесените от дебелашкото поведение на цивилизования запад в създадената и с тяхно участие ситуация ще наближи последствията от полуядрен удар - глад, недоимък и щета върху глобалната икономика с косвени отражения във всички сфери на живота
24
5
 
2
 
! Отговори
pronto преди 2 години
Дано не ги провокират за това! Те и за Украйна ги провокираха доста дълго време и така предизвикаха военните действия!
23
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Докато казваше, че ще ги ползва бях по спокоен. Вече наистина се притеснявам, защото и Украйна нямаше да нападат. Но нищо като ще се затрива света така да е
22
1
 
8
 
! Отговори
:)) преди 2 години
Е, то колко му е и без намерение да ги използвате....Като ония ром по тв-то - много имах желание да гласувам, ама не ми се гласуваше :)
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само една държава е ползвала ядрени оръжия срещу хора.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква ядрена зима няма да има. Ще останат Китай, Индия, Южна Америка, Африка. Ще останат общо повече от 5 милиарда души, дори повече.
19
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Никой не вярва на руснак.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните хора разбрахме посланието на Путин към запада, и НАТО с фразата,че ядрените сили на Русия,са в пълна бойна готовност!-:) И щом са далечко,значи са го разбрали правилно!-:)) На изказването му " настръхнаха" само хората със слаби " нерви и сърца"!-:)))
17
2
 
8
 
! Отговори
До Еколог преди 2 години
След ядрената зима ще останат само едноклетъчни организми. Така че глобалното затопляне наистина ще приключи.
16
3
 
12
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Тоя лъжец каза, че руските *** няма да нападат и украйна с почти същите думи! Че това било измислица от запада граничещо с лудост, пък нападнаха! Ако някой вярва на тия гнусни мародери и терористи кгб!
15
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Пес, ко стана бря? Май остави задна диря :))))))))))))))))))))))))))))))))))
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не вярва на "Лъжливото чобанче" Песков. Значи, че ще използват и е необходим превантивен ядрен удар по Масква и Путинбург.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Песков: Нямаме намерения да ползваме ядрени оръжия щото ще ни изтрепете.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вселенският патриарх Вартоломей определи руската инвазия в Украйна като брутална.Солидарността с украинците е единственият начин да се превъзмогне Zлото и тъмнината в света, добави Вселенският патриарх.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този да вярваш е все едно да вярваш на Корнелия!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тя Русия обяви седмица преди инвазията, че няма да напада Украйна, ама я нападна. Да, писа го като "специална операция". Сега предполагам, че ако решат да мятат ядрени глави, ще обявят операция по "дезинфекция", "унищожаване на болести" или нещо подобно, но не и нападение или ядрена война.