Зеленски: Руската армия готви удар в Донбас, Мариупол и Харков

Той благодари на Ердоган, който се нае да играе гарант за сигурността на Украйна
1 апр 2022 07:37, Петя Славова
257

Руската армия готви удари в Донбас, Мариупол и Харков - за това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той посочи, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

От профила си в Twitter Зеленски благодари на турския президент Реджеп Ердоган, който обяви, че би се наел да играе ролята на гарант за сигурността на Украйна, в случай, че бъде постигнато мирно споразумение с Русия.

"Окупаторите осъзнават, че вече не издържат на тази интензивност на бойните действия, която можеха да поддържат през първата половина на март. Но трябва да сме наясно, че за руските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто така", заяви Зеленски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Знаем какво замислят. Знаем, че се изтеглят от тези направления, където имаме надмощие, за да се съсредоточат в други, много важни. Там, където може би за нас ще е трудно. В Донбас, край Мариупол, на харковското направление руските войски трупат потенциал за удари. Мощни удари. Ще се защитаваме. Ще правим всичко, което можем, за да спрем окупаторите и за да очистим нашата земя от злите им и безумни химери", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, войната вече е на територията на Русия. В същото време, Зеленски реве за преговори, че и обещания дава. Що така? Какъв е този разнобой?
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последен опит за спасяването на командващите на Азов в Мариупол. Ама на, хеликоптерът се взривил. Мдааа, най-надъханите са приключени, след ден, още 20 000 военнослужещи от ЛНР и ДНР тръгват на запад. Отпишете Украйна до Днепър.
81
4
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 2 години
Чечения р част от Руската федерация. Май само ти не си разбрал.
80
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето какво остана от база на "Азов" в Артьомовск.Базата беше ударена от ракети в петък сутринта и сега изглежда така. Труповете на нацистите и военните все още се изнасят с камиони оттам, споделят очевидци.
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108 пиян си от сутринта. Още чечения не сте затрили... камоли Украйна. Сипи си още една евтина водка да мечтаеш повече:)))Хахахсахс
78
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да разделя нищо. След края на войната, всички укронацита ще са вече разселени по ЕС, а измислената Украйна ще престане да съществува.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна - изопачено от "Окраина" т.е. покрайнина на Руската империя. Никога не е била самостоятелна държава а т.н. Малая Русь. Всички царе а след това и императори и императрици са се титулували владетели на "Великая, Малая и Белая Русь". С това слагам окончателно точка на писането за една измислена държава! Както и с нашата югозападна провинция "РСМ"!!!Съветвам ви и вие да престанете защото сте просто смешни и само се излагате. И това не е война а войскова операция!!! Ама на някои много им си иска война.
76
3
 
10
 
! Отговори
СС преди 2 години
Укри нали сте мъже ,защо се криете в градовете и селета ??? Битките се водят открито ,а не зад мирното население !!!!
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и залят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017...7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинството си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г....9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискриминиращ живеещите от векове там българи.....
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност...2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014...3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014...4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент...5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" ...
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите са типични фашунгери. От най-гадните. И българското малцинство в Украйна е сред потърпевшите, но нали нашите политици трябва да са политкоректни и да си затварят очите, за да бъдат угодни на господарите си.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми Зеленски, изтласкайте ги от там. Нали ги изтласка от Киев? Какъв ти е проблема?
71
4
 
6
 
! Отговори
ххх преди 2 години
В Украйна има 15 милиона руснаци и никога няма да са в НАТО !!!
70
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така стана, руснаците унищожиха био лабораториите на Пентагона в Украйна и ковид вълните замряха из цяла Европа и Русия...мислете на чия страна да сте преди да драскотите тук!
69
0
 
8
 
! Отговори
+ или - преди 2 години
тези които мислят че над 80% от украинските граждани искат да видят Зеленски в затвора окован във вериги моля поставете своя (+); Тези които мислят че над 66% от украинското население иска Зеленски да е в затвора окован във вериги, моля поставете своя (-)
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, пийте зелен чай. Нямате си друга работа 80 човека да се дръвчите в коментарите
67
3
 
12
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Западните лицемери вместо мир наливат оръжие и пари в Украйна !!!
66
3
 
3
 
! Отговори
генералЕ останаха преди 2 години
ли наПриматите?
65
2
 
13
 
! Отговори
СС преди 2 години
Зеленият Клоун ще се бие до последният украинец в името на САЩ !!!
64
3
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Май само това ще им е и искането и по добре да им се даде /ако хората така гласуват/ и да се спре да се самоубивате!!!