Зеленски: Руската армия готви удар в Донбас, Мариупол и Харков

Той благодари на Ердоган, който се нае да играе гарант за сигурността на Украйна
1 апр 2022 07:37, Петя Славова
257

Руската армия готви удари в Донбас, Мариупол и Харков - за това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той посочи, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

От профила си в Twitter Зеленски благодари на турския президент Реджеп Ердоган, който обяви, че би се наел да играе ролята на гарант за сигурността на Украйна, в случай, че бъде постигнато мирно споразумение с Русия.

"Окупаторите осъзнават, че вече не издържат на тази интензивност на бойните действия, която можеха да поддържат през първата половина на март. Но трябва да сме наясно, че за руските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто така", заяви Зеленски, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Знаем какво замислят. Знаем, че се изтеглят от тези направления, където имаме надмощие, за да се съсредоточат в други, много важни. Там, където може би за нас ще е трудно. В Донбас, край Мариупол, на харковското направление руските войски трупат потенциал за удари. Мощни удари. Ще се защитаваме. Ще правим всичко, което можем, за да спрем окупаторите и за да очистим нашата земя от злите им и безумни химери", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е знаем истината. Киев не е паднал. Какво има да знаем повече овчо? 60км колона беше тръгнала към Киев ... защо не влезе ? Зашото беше ударена лошо и се разпръсна.Къде е тая колона сега?:))) Все Украйнците лъжели, а накрая излиза пак руснацитеее. Нали и за руските генерали лъжеха ... а накрая и русия ги обяви. Клоун
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига се плюмчихте и двамата. Излизайте от бункерите с по два ножа и на Майдана си разрешете проблемите помежду си. Защо други да страдат докато си ги мерите, на кой е по голям.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този прави по 10 видеа дневно и всички медии са длъжни веднага да го публикуват. това е най важния човек на света за всички времена
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
SSеленски нема еррор, кое не е казал за това не е излъгал
59
3
 
3
 
! Отговори
още джелезо преди 2 години
ще оставятВатниците....оставят ***.... много трупове
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има доказателства за зверствата на батальоните "Азов", казва швейцарски военен специалист. Има свидетелства и те отдавна са представени пред международните организации. Знае се от т.нар."демократичен" свят. Питам: защо сега се мълчи и се прикрива фактът, че тези пронацистки отряди са включени официално в украинската войска, чийто главнокомандуващ е Зеленски? Защо за него Байдън не говори, че е "касапин", "военнопрестъпник" и т.н.? Справедливост ще има! Освободените от мазетата в Мариупол говорят!
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зелената листа въшка се пръска през Март април със силен бодолезов разтвор като главите на намерените опоени индивиди се стискат в менгеме за да им премахнат бръмбарите от чуторите на тия зелени левкоцити
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за двамата генерали, които Зелето изгони, понеже го били предали? Що стана с героите на Украйна?
55
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия се бави единствено защото украинските бандитски формирования държат цивилното население, главно жени, деца, старци, в плен като щит.Руснаците не искат мирни жертви. Ако си по-умен и мислиш със собствената си глава, ще проумееш, че руснаците нямат никаква изгода от унищожаване на мирни граждани, училища, болници и т.н.Путин има план и го изпълнява. Скоро пронацистките банди от убийци ще бъдат унищожени.Освободените украинци вече говорят кой е стрелял и ги е убивал.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще ни занимавате със " Зеленски каза..." ? Този човек е с биполярно разстройство - сутринта : " Бием Руснаците ", на обяд : " Слагайте санкции на Руснаците", а вечерта : " Ще преговаряме за мир с Руснаците ". Колкото повече внимание обръщате на този болен мозък, толкова повече ще влудява всички около себе си.
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото до украинските успехи - никой не знае каква е истината. Руснаците например твърдят, че широко описваните украински победи в западни медии, за някакво село до Киев, са се били една украинска група срещу друга. Руски сили никога не е имало. Накрая, като са си разбрали грешката, са обявили победа.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате надмощие? Единствено което имате на места са мирни хора за жив щит - все още. Това е единственото което ви крепи.
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американски дронове пак са бомбардирали цивилните части на Йемен.... НЯМА ЛИ Да ПСУВАМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ....или никой не ни е платил за това?
50
6
 
1
 
! Отговори
на путьо късия преди 2 години
армията може да бие на Ал Невски камбаните.....каскети смачкани
49
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
какъв е този войник отзад с кецове. Такива военни обувки няма! Дано не прочетат този коментар за да поправят фалшификатите си.
48
2
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Я малкия Юда как е застанал като на театрално представление за 5-ти клас
47
0
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
У-то е заради автокоректора ***
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават медийните басни за непоклатимата украинска армия, докато Зеления се готви да хариже половин Украйна за да спаси кожата.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се че руснаците са минирали украинските пристанища! Които още не са превзели! Сигурно за да им е по-трудно да ги превземат?Аре стига украински глупости! Ръководството на Украйна да поеме отговорност!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хванаха на Азов мед.сестрата - изруд и половина.Продавала е човешки органи на безценица.