Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как по-смели като тук е пълно с кухи балалайки гледащи към Кремъл?!Дърпат назад държавата ни още от как Сталин е стъпил тук с руската армия,че чак и паметници имаме.Не става нищо тука!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в България няма политици. Всички са уплашени да не им отнемат кокала и не смеят да направят нищо, само гледат като хипнотизирани
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, смели.... май само у нас има поговорка: преклонената главица сабя не я сече. Справка: записките на Левски.
7
18
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Еталон за страхливци сте, но явно сте ОК светът да гледа така на вас...
6
1
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Да живее България! И това ще мине, ние сме корави, поне това сме го доказали!
5
4
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Абе направо 99% сте русофили, що така си скромен
4
3
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
почнете от маидана 2014 видеото порошенко как говори профсъюзния доми т.н. до сега нато подпира русия отвсякъде 8 години ви изчака да сенаиграете които се води по ам гмо акъл това му се случва така че не забъркваитебългария във вашите интриги за да си останем добри съседи 100 000 бежанцихраним и поим това е достатъчно не искаите нищо повече
3
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни е лесно с толкова русофили с изпилени червени мозъци
2
7
 
10
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Само като чуя Русия и вече съм се снишил. Крим е Руски. И квото още Путин реш, все е руско.
1
4
 
36
 
! Отговори
Adan преди 2 години
абе тиа хохли защо замо *** имат з президенти и премиери:)