Украинският премиер към България: Бъдете по-смели

"Ние не сме нападали никого", заяви Володимир Гройсман
8 май 2022 13:50, Петя Славова
445
Украинският премиер към България: Бъдете по-смели
Снимка: БГНЕС


"Трудно ми е да кажа какво планира Путин. Смятам, че Украйна и целият свят трябва да отбелязват истинските дати, а не тези, които са възникнали вследствие на пропагандата на Русия." Така коментира датата 9 май най-младият премиер в историята на Украйна Володимир Гройсман пред Нова тв. Бил е министър, депутат, кмет и председател на Върховната Рада.

"В продължение на десетилетие  те се опитваха да изтрият нашата национална памет.Украинският дух винаги е бил много силен. Путин е натрупал много омраза към украинците. Той взе решение да прояви цялата си омраза към хората и предприе ракетни обстрели, бомбардировки, масови убийства.", заяви той.

Още по темата

Според него Путин иска господство. "Иска да пороби всички. Неведнъж съм казвал, че Путин е дяволът в нашето съвремие. По същество той е Хитлер. Това е геноцид срещу украинците.", категоричен бе Гройсман.

Той коментира и разделението на българското население по въпроса за войната в Украйна: "Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото".

Той благодари, че българските депутати решиха да предоставят хуманитарна, финансова и военнотехническа помощ на Украйна, но не взеха решение за военната техника, а само с ремонт. "Бъдете по-смели.", апелира Володимир Гройсман.

На въпрос дали Зеленски е трябвало да се срещне с Путин и да търси решение по дипломатически път, той заяви:  "Нашият президент много пъти е потвърждавал желанието си да го направи. За териториални отстъпки не може да става дума. Те трябва да ни върнат целия Донбас и Крим.  След победата ни страната ни ще бъде възстановена, въпреки че ще отнеме време.  Ние не сме нападали никого."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
15
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
избивахте осем години рускоговорящите си сънародници в Донбас -----///------ Донбас и Крим са част от Украйна, Киев има всички права и основания да избива терористите, за да си върне териториите, окупирани от Просия. Интересът на България е руските военни бази да стоят на изток от конституционно заявените и международно признати граници на Украйна. Президентът Радев и останалите мало умни русофилстващи, са обикновени предатели на държавата Република България.
29
2
 
6
 
! Отговори
До Българин преди 2 години
Не от мое име, моля. Благодаря.
28
18
 
6
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Майчице колко русофили! Трябва да се срамувате от себе си,какво роби ли искате да бъдете, като руснаците?
27
5
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Украйна ще загуби всички територии,които сега са окупирани от Русия.За Крим е ясно.Това нямаше да се случи ако Украйна не бе направила...завой на Запад след 2014 г. Апропо,териториите завзети от руснаците са с население преобладаващо руско и те са придадени на Украйна по времето на СССР,когато никой не е мислел,че е възможна конфронтация.След разпадането на Съюза и епохата на Елцин,довела до трусове в Русия,не бе на дневен ред коригиране на териториалните въпроси в бившата огромна държава.
26
3
 
20
 
! Отговори
Яновски преди 2 години
Там всички ли се казват - Володимир. Зеленски да не му е съпруг на този?!
25
23
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българския народ е смел г-н Премиер! Всички българи подкрепяме храбрия Украински народ в борбата му срещу руските фашисти. За съжаление, г-н Премиер, руския фашизъм е проникнал и в България и то в управлениските нива на държавата! Дръжте се братушки, ще удържите атаките на руските фашисти! Бог да ви пази!
24
5
 
21
 
! Отговори
яша преди 2 години
на тоя с немската фамилия, отговора ми е: СЛАВА НА РУСИЯ!
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец "Еталон за страхливци сте, но явно сте ОК светът да гледа така на вас..." Май се оказва, че освен Русия и още една дръжава свали маската покрай агресията на Русия в Украйна. Разделяме се с митовете, че сме европейци, демократи, че искаме да живеем нормално, че сме състрадателни, че сме с "благ характер", че сме "добри". За съжаление България в момента демонстрира на целия цивилизован свят, че подкрепя терора на руснаците, че подкрепя нацистката им държава, че мрази свободните!
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЖоржТи пък... кви ги ръсиш? Ти имаш ли си поне малко представа от 14 до 22 година какво се случваше там или оният ден се събуди? Укрите в момента си сърбат попарата която сами си надробиха, а тоя *** на снимката, не е човека който ще казва на българите как да надробят същата попара...
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мчи ние сме си смели бе пич. Нито васкинирахме, нито се връзваме на западн/ал/ата пропаганда. Какво още искаш от нас, да нападнем Полша ли???
20
3
 
27
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Бъди по смел надявай униформата и отивай да се биеш,не да живееш като пиявица на гърба на другите и да се криеш зад тях подкоросвайки ги да умират за политическото ви благоденствие!*** политически само куршум ви оправя!
19
4
 
40
 
! Отговори
До всички психари преди 2 години
Подкрепящи фашистка Украйна. Не съм русофил, но не мога да подкрепям откровени НАЦИСТИ и болни мозъци. Айде изгледайтв в ютуб как от АЗОВ си обучават децата да убиват хора и тогава да си говорим пак, за бялата, пухкава и 100% невинна Украйна. Ето ви и клиповете:https://youtu.be/CpV16BQfbrQ https://youtu.be/jiBXmbkwiSw https://youtu.be/J9foJFFSwOc
18
23
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
Аз пък пожелавам на украинците да са по-силни военно и икономически..за да победят Русия..
17
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама това е направо заповед тоя заповядва на Русия да, върне Крим малее тия са минали на твърда дрога
16
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
всички - не! вас ще очисти путин защото сте бандити!
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Често казано, изобщо не ни дреме за Украйна, нито за Русия. Затова подкрепяме и двете страни и им пожелаваме повече смелост и приятно слугуване на евреите.
14
16
 
9
 
! Отговори
Срам преди 2 години
"Искам да кажа на вашите политици, които се опитват да подкрепят Путин следното: "Първо решете за себе си дали сте на страната на доброто, или на злото"." Представяте ли си колко пропаднали сме, щом една смазана от агресор държава ни поощрява да сме по-смели в заклеймяването на агресията и борбата срещу тиранията и нацизма? Вместо ние да им оказваме всякаква подкрепа, те ни оказват на нас. Покрихме се със срам.
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да си бие камшика... И навлеците му в България също...
12
22
 
10
 
! Отговори
д преди 2 години
преклонените дето се страхуват да живеят са тук от дълго време...Левски ги е мразил повече от турците, слава на Украйна, долу фашисткия агресор.
11
34
 
11
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Много е срамно за българското общество, че има хора които подкрепят Путин и убийствата.Станахме за смях на целия свят. Да се налага президента Зеленски да спасява нашето умряло правителство. Засрамете се!