Руският посланик в Полша нападнат, заляха го с червена боя

Руски дипломати опитаха да поднесат цветя за 9 май
Обновена: 9 май 2022 14:33 | 9 май 2022 14:33, Елка Василева
333

Снимка: БГНЕС

Посланикът на Русия в Полша Сергей Андреев беше залят с червена боя.

Той беше нападнат при опит да положи цветя на военното гробище на съветските воини във Варшава, предаде ТАСС.

Пред гробищата е имало протест срещу нахлуването на Русия в Украйна. Демонстрантите са се опитали да нападнат физически посланика, пишат местни медии. Няколко души са опитали да го стигнат, но са били отблъснати от охраната му.

В следващия момент лицето му е било залято с червена боя.

След слизането си от дипломатическия автомобил руският посланик е бил обкръжен от агресивно настроена тълпа, пише ТАСС. На площада в този момент не е имало полиция. Руските дипломати са успели да направят само няколко крачки и тълпата не ги е пуснала по-нататък.

Събралите се казвали на други пристигащи с цветя на гробището, че нямат право да отдават почит на войниците и да празнуват Деня на победата.

Посланикът на Русия съобщи, че той и останалите руски дипломати не са пострадали сериозно при инцидента. Той каза, че руската страна ще отправи протест срещу полските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поляците нещо много си повярваха зад гърба на НАТО и чл 5. само че в момента в който решат да се правят на сини каски в западна Полша ще им станат червени каските.
49
10
 
14
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
...Геноцид над руснаци има само в главите на пияниците в Кремъл. По същия начин и нас са ни обвинявали на времето в ''геноцид'' над македонците, не забравяй. И заради този измислен претекст, че сме били ''фашисти'' същите тези руски колхозници ОТКЪСНАХА тази територия от нас. Мисли малко, путинофил жалък.
48
9
 
9
 
! Отговори
пх преди 2 години
Над 600,000 бойци на СССР са загинали за освобождението на Полша от хитлеро-фашистка Германия!!! Виждате ли на снимката укро флаговете? Под тези флагове на бандеро-фашистите са били избити над 300,000 поляци - предимно жени и деца!!! А, само в така нареченото "Волинско клане" над 36,000 души също жени, деца и старци по най-жесток начин, има фотографии в интернет!!! Колко евреи са били избити от банделюгите - никой не знае, но си посочват цифри между от 1-1,5 милиона.
47
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо много мижав и тазгодишния парад в мАсква. Нещо няма техника вече след като едни украински фермери с лопати вече 4 месеца нанасят тежки загуби на рашкия военен персонал.
46
8
 
18
 
! Отговори
Правилен подход преди 2 години
Редно е всеки роски политик/дипломат/поклонник и росолюбец да бъде посрещан по същия начин
45
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безсилната болка на дребните краварски марионетки, които с ужас наблюдават бавната ритмична и неотвратима денацификация в Украйна е безценна.
44
10
 
25
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Е тва е велико:):):):)
43
11
 
27
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
Ех, кога ще ги стигнем поляците
42
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли в нормалните страни как реагират на руските престъпления, дори е нямало полиция около паметника!. У нас за подобно нещо ченгетата щяха да арестуват и пребият "хулиганите" и щяха да ги пратят в затвора, по всяка вероятност. Защото в България си е, все едно Путин командва...
41
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали Русия не допуска грешка, че жали украинците? Не си спомням днешните й "партньори" от Литовско-Полската империя, НаполеоноваФранция, Австро/Унгария, ФашисткаГермания/Бандерите, ГрузинецаСталин да са проявявали такова търпение докато са извършвали геноциди над тях? Повече от очевидно е, че украинците не оценяват жеста. Видя се и в Одеса, и в Киев, и в Мариупол, и в Донецк, че украинците не уважават цивилните. Ако беше САЩ или някой от партньорите им отдавна Киев щеше да е в руини. :}
40
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на лилиПутин, целия свят ги намрази руснаците, и с право. Само у нас ту таме някой алкохолизиран атакист неграмотно ги защитава из форумите.
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
направиха като великденско яйце цървен
38
2
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 2 години
Ама трябвало е да има и бяла и синя да се получи знамето на Русия,но що пък това да не се изтълкува за провокация и ПУ ти та та да ударят Полша,какво им пречи нито акъла нито образованието нито от едното имат нито от другото.
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как тъпо гледа дъртия колхозник. Горе долу като в Кремъл, когато връщат бл*довете обратно в мАсква в картофени чували от фронта.
36
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на поляците. Нямат същия робски комплекс като ние, вечните васали на българомразещите комунисти руснаци.
35
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата в детската градина имат повече акъл от тия откачени поляци. После да не се сърдят като им спрат кранчето.
34
9
 
27
 
! Отговори
славянски преди 2 години
Поляците са със същия манталитет като украинците.
33
6
 
25
 
! Отговори
дедо Гошо преди 2 години
До 27А за убитите 20000 полски офицери, учени и други невинни нещо да кажеш? През 1991 г Елцин публикува резолюцията на Сталин за ликвидиране на тези хора. А защо при избухването на варшавското въстание против нацистите, Сталин и Жуков нареждат на червената армия да спре малко пред Варшава и да си "отпочинат",а. Поляците имат хиляди причини да мразят руснаците още поне 1000 години.
32
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Характерна черта на русофилите у нас е да са ниско-образовани същества от най-бедните и мизерни слоеве на обществото. Силно мразят България и само умеят да приемат и предават кремълската, болшевишка пропаганда. Само погледнете физиономиите на някой митинг на про-руските партии Атака, Въздраждане и прочие ако не вярвате. Само о*падъци, и национални предатели/рубладжии.
31
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най зверския концентрационен лагер се е намирал в полша господа, най много евреи са избили поляците