Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?

Русия може да пусне ядрени подводници по бреговете на Норвегия
Обновена: 26 сеп 2022 13:47 | 26 сеп 2022 11:40, Елка Василева
433
Путин може да предизвика ядрен взрив високо над Черно море?
Съби Събев. Снимка: архив, БГНЕС

Много ниска е вероятността да се пристъпи към ядрено оръжие независимо от реториката на руската Държавна Дума и Дмитрий Медведев. Тежко е това решение, което ще има сериозни последици. Ако допуснем, че Путин ще се изкуши, може да става дума за предупредителен ядрен взрив високо в атмосферата в Черно море, ако руската армия започне да се изтегля безконтролно от фронтовата линия. Това коментира пред Nova News генерал-майор Съби Събев, бивш военен представител на България в НАТО.

Още по темата
По думите му Украйна няма да седне на масата за преговори при условията на Русия. "Над 100 килотона се отива към стратегическите ядрени оръжия, каквито са балистичните ракети, както и на бомбардировачи", обясни генералът. И допълни че консултативната среща на президента е била адекватна на ситуацията.

Елена Поптодорова, дипломат и бивш посланик в САЩ, от своя страна смята, че България вече е в конфликта, а Русия е заплаха. "У нас се търсят всякакви евфемизми, за да се избегне истината, но това е бумеранг. Опасявам се, че ще започнат епизодични провокации, като например ядрени подводници по бреговете на Норвегия. Допускам, че Путин е възможно да се прибегне до тактическо ядрено оръжие. Няма никакви признаци за готовност за отстъпление или примирие", посочи тя.

Според нея трябва да бъде свикан КСНС. "Така ще бъдат привлечени лидерите на партии и да се вземат решения в максимално широк колективен състав", счита Поптодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
2
 
6
 
! Отговори
Кво приказва тая преди 1 година
иска да ни разсея за да може да си открадне още едно скъпо кремче.Що не я питате дали е успяла незабелязано да открадне нещо скоро
303
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин никога няма да ползва ядрено оръжие, защото Русия ще се разпадне
302
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може да пусне може да не пусне. А на разбирачи като теб ще им пуснат по някоя пачка.
301
3
 
14
 
! Отговори
Негреску преди 1 година
Ами сега ? Отиде туризъма у дедовия. Цените на имотите по крайбрежието все така високи ли ще ги държите бре серсеми ?
300
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще обърше пода с тия.
299
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този пребоядисан " Атлантически генерал " , като го гледам кариерата му е започнала точно при Добри Джуров , и е имал петолъчка и на калъфката на възглавницата в къщи , ама нейсе !
298
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - добрия вариант би бил да я детонира под *** си ! Тогава всички ще ликуват !
297
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ники - А кой ще е останалия Свят имаш ли идея ! Ще ти кажа - Някой незнаен остров в центъра на океана дето можеш да го прекосиш с ел Тротинетката ти за 5 мин. , ама ти не си го чувал , защото там няма нищо освен кокоси и никоя кифла не е качвала селфи от там във Фейса !
296
15
 
21
 
! Отговори
Няма не искам преди 1 година
Руснаците са свикнали да страдат и ще страдат,колкото е нужно за да защитят рускоговорящите в Источна Украйна.Няма да отстъпят на никаква цена,дори с цента на ядрена война!Ако Запада беше слушал какво говори Кремъл и беше умен, сега Донецк и Луганск щяха да са автономни, но вътре в Украйна! Зеленски и шефовете му не пожелаха и сгрешиха, затова сега Донецк, Луганск, Херсонска и Запорожка област ще се присъединят завинаги към Русия? А вероятно и други? Никой няма да води ядрена за да ги еърнат!
295
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да е по-височко , че иначе ни отиде Слънчака , а ние уж пак туристи догодина....?!
294
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високо да чак в космоса.
293
3
 
2
 
! Отговори
тва преди 1 година
въпрос ли е? Инак може и на луната да предизвика глад за газ по принцип
292
11
 
12
 
! Отговори
МАКО ЯМАКАШИ преди 1 година
ЯПОНИЯ РАЗМАЗА ПИЯНИЯТ РУСКИЯ ЦАР И ОРДАТА МУ ОТ ТУНГУЗЦИ И БУРЯТИ В 1903-1905 ГОДИНА..И ГО ИЗГОНИ ОТ ОГРОМНИ ТЕРРИТОРИИИ + КАКТО И АНЕКСИРА ВСИЧКИТЕ КУРИЛСКИ ОСТРОВИИИ--ЧААААК ДО КАМЧАТКА 51 ГРАДУС СЕВ.ШИР....И АНЕКСИРА 3/4 ОТ ОСТРОВ САХАЛИН !!
291
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом таапаците от НАТО в хор заблеяха,че Путин може да предизвика ядрен взрив и то,забележете,над Черно море,значи натовската *** е замислила такава провокация!!!Толкова е плоско и зловещо!Провокация,от която едни от най-потърпевшите ще бъдем и ние,обичайните оФФси на НАТО!Ех оввче стадо,подготвиха те за американско чеверме!
290
6
 
15
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Няма война,която първоначално Русия да не губи,но в края е загубила само Кримската 1856 срещу Запада и Турция на територията на Крим,но не след дълго отново разполага с флот в Черно море,който и е бил забранен с мирния договор.След четвъртък тези територии с референдумите ще са част от Русия,а не от Украйна според Кремъл,а Русия има там едва 90 хиляди от над милион и половина армия.Който иска да ги оспорва,но империята си знае своето.
289
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съби Събев и Елена Поптодорова са бoклyци, чието мнение е крайно грешно.
288
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-точно , над западната част на Черно море , базите на НАТО в Бг и Румъния !
287
5
 
22
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 1 година
Другата седмица ще вали сняг над София Путин е виновен Ха Ха
286
1
 
9
 
! Отговори
Има промоция... преди 1 година
До Анонимен Има промоция за лекарства по аптеките. Побързай, имаш нужда...
285
31
 
6
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
За какви фашисти говориш в Украйна бе слабоумний , руснаците са тези , които могат да се определят като фашисти с масови убийства и изтезания на цивилни , изнасилвания и целенасочено унищожаване на цивилна инфраструктура.