Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт

По делото се предвиждат от 12 до 20 г. затвор
26 юни 2023 12:30, Елка Василева
180
Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт
Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неизвестен източник, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура., съобщи агенцията. "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния кодекс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преврата е евтина сапунка! Целта, Пригожин да отиде в Беларус за овладяване на разположените там ядрени оръжия!
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зам .началника на щаба на полските въоръжени сили Генерал Волдемир Скшипак пред полската национална телевизия вчера в неделната вечерна емисия И после цитиран от Ройтерс обяви:Украйнското настъпление са провали.Руснаците държат инициативата по цялата фронтова линия,а предприетата от Киев масова и спешна мобилизация в която всички мъже и младежи са хващани директно от улицата и веднага насилсвтвено изпращани без никаква военна подготовка на фронта е доказателство за катастрофалното положени
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрофилите пак са излъганите камилчета. Същото чуство като избирателите на пп и дб след сватбата с бибитко и дебелян.
41
3
 
5
 
! Отговори
Вагнер е композитор. преди 1 година
Вилхелм Рихард Вагнер (на немски: Wilhelm Richard Wagner) е германски композитор, театрален предприемач, общественик и диригент, известен главно със своите опери (или музикални драми, както са наречени по-късно). 1813-1883 / Всякакви останали пошли руски интерпретации не трябва да бъдат употребявани /. /Да се използува ЧВК на Пригожин, вместо другото/
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от опита който имам с руските медии, мога да Ви кажа едно, или другаря Путин бере душа или вече е на оня свят, това и обяснява мълчанието на Пригожин, в момента вероятно се обсъжда как това да се поднесе на руското общество, кой да го наследи и какво да се прави с войната
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитлер поне имаше достойнството да стои до последно в бункера. Малкия побягна с 200 при първа възможност. Мишките първи напускат потъващия кораб.
38
7
 
10
 
! Отговори
3254362 преди 1 година
Сега пак чакат студена зима да измръзнем, а междувременно цената на тока е около 0-та в Европа :D безкрайно богатата на ресурси Русия се оказа ненужна вече никому :) един ден ще разтвори краката за безпари както вече го правеше 1917-та, 1939-та, 1991-ва :D малка евтина разратница :D
37
2
 
2
 
! Отговори
3254362 преди 1 година
Orcs откога е забранено да се пише в тоя доста глуповат форум.
36
4
 
10
 
! Отговори
Двойници преди 1 година
Истинския Путин е убит отдавна.
35
1
 
10
 
! Отговори
Путин преди 1 година
И почвам да бегам бате.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предстои да разберем дали Дмитрий Уткин ще е новия командир на ЧВК "Вагнер" или ЧВК "Вагнер" ще бъде демонтирана за резервни части. Имайте търпение. Руската Империя не може да си позволи да прибърза. В момента във властовите структури се извършва изчисляване и лов на подстрекателите и съучасниците на въоръжения метеж.
33
1
 
2
 
! Отговори
3254362 преди 1 година
*** продължават да са в ступор и развиват конспиративни теории :D айде сега следобяд грабвайте лопатите да изкарате мининалния надник.
32
1
 
2
 
! Отговори
До Московские новост преди 1 година
Прав си. Никой не разбра що двойниците на Путин се разхвърчаха във всички посоки.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за какво се радвате.Има една българска поговорка: На нов началник и малко прасе не се радвай, защото не знаеш каква *** ще излезе! Междудругото,в този дух и на Запад така се изказаха.
30
2
 
7
 
! Отговори
Зелински преди 1 година
Най-якото е да четеш и да гледаш как всички си мислят, че това което си пише тук и се дава по телевизора е вярно ехахахаха.Чакайте да осъдят Пригожин, само да не ви изненада скоро , както чакахте и преврата миналия ден хахаха
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намериха ли къде се е скрило малкото телце на Путин.
28
2
 
8
 
! Отговори
на 100 км от Киев преди 1 година
Ауу, шок и ужас... Вагнер били на 100км от Киев. Ми те бяха и на 3 км от Киев по едно време, *** ква стана тя..
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организирания от ФСБ и ГРУ фалшив (метеж)на Пригожин доведе до следното ;-Вчера и днес с указ на президента на РФ са освободени от длъжност 42ма генерала и полковника от руската армия които са подкрепили метежа .Така на практика с този театър бяха изкарани на светло петоколонници в руските въоръжени сили които саботират СВО в Украйна .А Пригожин и Вагнер под прикритие на (метежа ),бяха предислоцирани в Беларус на 100 км от Киев и в тила на ВСУ.
26
2
 
5
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 година
...че то, кой вярва на Путин?
25
7
 
4
 
! Отговори
Нахален Голтак преди 1 година
Майниги. Пирожката. Каде се скри Блатния Червй явно подобен. срам Трудно. се отмива