Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт

По делото се предвиждат от 12 до 20 г. затвор
26 юни 2023 12:30, Елка Василева
180
Пригожин още е разследван за организиране на въоръжен бунт
Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на  частната военна компания “Вагнер” Евгений Пригожин остава разследван от Федералната служба за сигурност (ФСБ) по подозрение в организиране на въоръжен бунт, съобщи в. “Комерсант”, позовавайки се на неизвестен източник, предаде Ройтерс.

Още по темата
Това, че наказателното разследване по делото за въоръжен бунт срещу Пригожин не е прекратено, е било потвърдено пред ТАСС от източник, близък до Генералната прокуратура., съобщи агенцията. "Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил източникът.

Наказателното дело срещу Пригожин беше образувано на 23 юни, след като той обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна, припомня Ройтерс.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

На своя уебсайт "Комерсант" цитира свой източник, който казва, че все още не е имало време да се промени статутът на делото.

Членът от наказателния кодекс, по който делото все още е действащо, предвижда за признатите за виновни от 12 до 20 г. затвор, посочва ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено. Разследването продължава", заявил анонимен източник. Ние трябва ли да му вярваме?
23
8
 
11
 
! Отговори
С нами Бог преди 1 година
Продажните анти български къ*рле*жи на Путин и МитрофаноВА от Възраждане-ЛГБТИ трябва да бъдат забранени и съдени за антибългарска дейност и държавна измяна .Да живее България !
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитри Уткин ще е новия командир на Вагнер.
21
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажните анти български къ*рле*жи на Сорос и посолствоТО от ППДБ-ЛГБТИ трябва да бъдат забранени и съдени за антибългарска дейност и държавна измяна .Да живее България !
20
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опорката на глyпавите русофили, че опита за преврат е фалшив отиде на кино...
19
2
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Така искат да мислите комунистите! През комунизма интелигенцията беше обявена за враг на народа. Тогава на почит бяха селяните.
18
8
 
16
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Целия свят разбра, че Путин е doлeн страхливец. Аре Боце го изпраха, ама неговите кюлоти кой ще пере? Копейката предполагам не изгаря от щастие - той е руснак само на думи, но като всички руснаци обича златото и доларите
17
0
 
4
 
! Отговори
Руши Виденлиев преди 1 година
Всиичко се връъщаа
16
3
 
2
 
! Отговори
До анонимен 10 преди 1 година
Интелигенция стана нарицателно на продажни предатели.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има цяла "армия от писачи на новини" създаващи тези фалшиви "новини", които се дават наготово на медиите в България и в целия ЕС с цел промиване на мозъците на простолюдието. Целта е да се създаде образа и представата, че Русия е враг на всички, а САЩ е доброто ченге, което помага на всички безкористно.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия никога няма да стане нормална държава! Най малкото западът няма да го позволи. На практика никоя от великите сили няма интерес от силна и просперираща Русия. Всички искат да я унищожат и да и вземат територията и ресурсите. В момента най много са си наточили зъбите Китайците. Сега само изчакват удобен момент.
13
8
 
13
 
! Отговори
Московские новости преди 1 година
Българите си гледайте евроатлантическите ценности и не се занимавайте с въпроси, които дори вашите господари от САЩ и ЕС не разбират.
12
9
 
7
 
! Отговори
Аз... само да питам. преди 1 година
Аз само да питам, МВР какво чака? Някой от Възраждане да убие някой, че да вземе мерки срещу тях. Това ли чакаме сега?
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преврата е приключил успешно, другаря Путин е отишъл на концерт на Кобзон, в момента се обсъжда личноста, която формално ще наследи диктатора и какво да се прави със специалната военна обоссррация
10
5
 
5
 
! Отговори
Подлистник преди 1 година
Народа е жаден за руска пропаганда, но тя се подтиска за сметка на американската пропаганда.
9
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ерата на Путин приключи! Друг е въпросът колко дълго ще продължи смяната на режима. Такива диктатори обикновено не си тръгват доброволно. Дългогодишните режими се сменят с преврат. Остава да видим кой ще го направи. Има доста руска интелигенция прогонена в чужбина която в даден момент ще се върне да управлява Русия. Путин за толкова години засегна доста интереси и рано или късно отмъщението ще дойде. Всички диктатори свършват по един и същ начин.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не го осъдат армията ще се распадне и секи ще се бие със секи. Но Пригожи е командир на затворници та няма голяма разлика.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали Нелчето каза че няма да бъде разследван или преследван?
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Театър за простолюдието на Раша е това разследване,но и доказателство, че опита за преврат е бил реален... В момента се определя кой да замести диктатора.
5
3
 
9
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕИБЯТНО