Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен Много си зле с географията. *** в т.нар.Западна Украйна: 600-хилядният Лвов е бил 5 века Лодз; там най-интересната старина е градското гробище, пълно с великолепни надгробни паметници на полски шляхтичи.Отиди в аулата на университета: тя навремето е била заседателната зала на кметството и на цяла стена има картина на нейно заседание. Тръгни по улиците: почти всеки 2-3 срещнат е поляк.Слез 50-60 км надолу, там се говори унгарски език. На югозапад са Румънските Карпати.Така че тези три
144
5
 
11
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 11 месеца
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
143
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тавариш путин паралелната история. Луда работа.
142
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя наистина иска да ни върне десетилетия назад! Сигурно много го е яд, че между западна Полша и източна Германия всъщност няма граница..
141
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се, че за Путин подписването на мирен договор между две страни се вижда като първа стъпка към атакуването на съответната страна.Все пак, да не забравяме 1994г - Будапещенският меморандум - с който Русия се ангажира активно да пази суверенитета на Украйна като нейн съюзник в случай, че е атакувана.Няма по-голям лъжец на този свят от Путин.
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До НАПОМНЯНЕ 133. Нека и нашите полски приятели да си спомнят, че преди това Полша сключи договор с Хитлер за подялба на Чехия. Ти не го ли знаеше? Така, че нека не се правят на ощипана мома.
139
5
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 11 месеца
По решение на Сталин, Полша беше преместена цялата на запад, т.е. Съветите си взеха полски земи на изток и за компенсация Полша получи немски земи. Целта беше увеличавенето на буферната зона между Червената и Западните армии. За някакви подаръци и дума не може да става. Комунистът винаги си е бил лъжец, а Жужи си е прото умопомрачен крееттен.
138
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чехи, поляци, украинци са истинските ни славянски братя, а не завоевателите от Москва, които все бленуват за някаква империя
137
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путинчо се прави, че поляците не знаят как е започнала ВСВ. Те помнят и моментът все някога ще дойде. Но речите на Путин са за вътрешна консумация, а руснаците в училище сигурно им спестяват части от историята.
136
7
 
15
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Луд човек, с достъп до бутона за края на света
135
7
 
17
 
! Отговори
ле ле преди 11 месеца
Тоя само глупости дрънка
134
7
 
19
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Такъв голям ,,подарък", че избиха сума ти поляци и превърнаха градове и села в развалини през 2СВойна. Това отмъстително , цинично и арогантно същество Путин е най неприятният политик днес. Трябва да се срамува какви са ги вършили фашистите и червеноармейците в Полша.
133
4
 
4
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
Сталин даде на Полша източните немски земи, за да може да задържи в СССР източните полски земи или наричани още западно-украински. За да може впоследствие западно-украинците да отскубнат от Русия цяла Украина. Много ''умен'' тоз Сталин. А можеше и до днес украинците да се борят за автономия в рамките на Полша.
132
7
 
14
 
! Отговори
НАПОМНЯНЕ преди 11 месеца
Нашите руски приятели да си спомнят че Сталин и Хитлер оплячкосаха Полша и си я поделиха като тайно предварително се бяха договорили ! ! ! А след това най-безочливо благодетелят Сталин създал днешна Полша , така ли ? Кое е подаръкът за поляците ? Оплячкосвенето и поделянето или връщане на оплячкосаното ? Това е същото както и уж освобождаването ни от турците . . . без да се споменава че тази руско-турско война стана с разрешението на Англия , за да може после руснаците да изопачават историята.
131
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Полско-литовско-украинският военен съюз е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна." - Украйна ще окупира Украйна. Тоя, вече почва да става смешен до неузнаваемост. Уж нямаше да е война за територии, а сега изведнъж цяла Украйна била негова.
130
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жалък Путин!
129
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоя шизофрен само му пълнят главата с някакви глупости, а не него толкова му и трябва.
128
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не мога да повярвам, че толкова много неща се случиха в рамките на тридневната специална военна операция, продължаваща по план вече над година. НАТО ще се замислят другия път преди да се разширяват.
127
7
 
12
 
! Отговори
РУСКА СКРОМНОСТ преди 11 месеца
А пък Русия иска цяла Урайна и Крим ! СКРОМНО !!!!!!!!!!!!
126
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на В.Путин! Истински държавник!