Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вовачка, всичко е ясно на всички. То е като в България - родината, видите ли, била под властта на американците. Обаче, кой знае защо, Росенец, Камчия, Лукойл и пр не са американски, а руски. ))))))))) Та същото е и с твоите вечни глупости - Полша щяла глътне Украйна, но кой знае защо, не Полша нападна Украйна, а Русия. ))))))
164
13
 
3
 
! Отговори
Angelos Pappas преди 11 месеца
ПУТИН Е ВЕЛИК, ГЪРЦИЯ Е С РОССИЯ....РУСИЯ СЪЗДАДЕ В ТЕЗИ ГРАНИЦИ УКРАЙНА..А УКРАЙНЦИТЕ СИ ПОМИСЛИХА ЧЕ ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ ГЛАВАТА НА РУСИЯ...АКО УКРАЙНА НЕ Е МИРНО И БЛАГОДАРНО ДО РУСИЯ.....УКРАЙНА НЯМА ДА Я ИМА И ДА Я БЪДЕ....ПРОСТО И ЯСНО .!
163
13
 
4
 
! Отговори
До 166 преди 11 месеца
САЩ от години са вече в Бъргария!Правителството ни в момента е назначено от Посолството на САЩ
162
10
 
4
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 11 месеца
До Анонимен 162: Сега въпросът е кога САЩ ще излязат от България. Нашите продажници им дадоха бази - за пръв път чужди бази на наша територия. А САЩ отникъде не са си тръгвали доброволно.
161
13
 
5
 
! Отговори
Слава на Русия преди 11 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
160
0
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 11 месеца
Монетата в Украйна не е гривня..гривня е като лев, стотинките тоест монетата се напича копейка!! Ти си образовай малко!!
159
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо ново под слънцето. Пътят на Русия към Цариград значи за нас политическа смърт, ако русите влязат още веднъж в България, под един или друг предлог, то те вече не ще излязат. Ние трябва да разберем, че опасността за нас иде от Русия и към нея трябва да водим една отбранителна политика, като се опираме на всички враждебни ней елементи. В разбирането на тази политика е спасението на България и рано или късно тази политика ще бъде политиката на голямото мнозинство на българския! Кръстъо.Раковски
158
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путинясалия се радва в Кремълския Дворец, позлатен с откраднатото Българско Злато! През 1962г. 22т. злато отиват на съхранение в Русия и там остава и до днес. Къде е братството и приятелството? С какво сме заслужили това отношение на Русия?... нападали ли сме ги? земя ли сме им взели или пък нещо друго???? Кажете форумци, Къде видяхте нещо добро от Руската Нагайка?
157
3
 
7
 
! Отговори
istmat преди 11 месеца
Пу-Цин много рзасъждава, ама другаря Си утре може да реши ,че Сибир и източната част на Русия му се полагат. И наистина ще си ги вземе за три дни. И това е кошмар не само за Русия,ами най-вече за Америка. Руснаците като са толкова зачукани ще си го преглънат
156
9
 
6
 
! Отговори
Жиката преди 11 месеца
Русофобите да се опомнят ,че скоро пак ще има турско управление.
155
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През 2008, когато Русия нахлу в Грузия, цялото ПВО беше мъртво, защо ли? Защото руснаците имаха кодове и приземиха всичко предварително. Сега нова руско-турска дружба, ако едните или другите решат да си присъединят парче от България не се учудвайте защо поддържаната авиация няма да мръдне. Честито на българските предатели в перла мента и президентствот.
154
1
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 11 месеца
На запад от Познан са немски територии.Дори поляците си го признават ,но не официално.Повечето немски инвестиции в Полша са там.
153
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не знам какъв подарък е направил Сталин на Полша, но знам че в гората Катинка, Сталин изби 20к поляци, елита на Полша, най образованите. Полша добре помни това.
152
4
 
12
 
! Отговори
За младите преди 11 месеца
Не забравяйте !!! Някой спомня ли си, че между 1952 и 1962 година, град Варна бе прекръстен на град Сталин, връх Мусала бе прекръстен на връх Сталин, язовир Искър на язовир Сталин, ул. Мария Луиза на бул. Сталин, град Добрич на град Толбухин и още много и много градове, села и улици...Руските поодлоги у нас и досега съжаляват за онова време... Ще им позволим ли отново да надигнат глава?
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ботев пише във вестник "Дума" през 1871г. : "Няма славянинъ юженъ или западент, няма свестен човекъ, който би можалъ да съществува на такава абстрактна идея, каквато е тази на русите, съ осъществяването на която се поглъщат цели народности, отделени една от друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цяло столетие болната Полша."
150
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ботев: Россия: тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. в-к "Знаме" бр.13 апр. 1875 г.
149
3
 
14
 
! Отговори
Путин лъже преди 11 месеца
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
148
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
крадеца Путин вика държте крадеца. Цинизъм на н-та степен
147
8
 
3
 
! Отговори
Itso преди 11 месеца
Хахахаха, аз като разправях че всички там, руснаци, украинци, поляци и прибалтийски меле3и за една и съща раса от 6yклъци, която се самоизяжда и която трябва да бъде заличена от лицето на Земята ми плякахте минуси. Не само касетъчни бомби но също химически, бактериални и атомни оръжия трабва да се изпратят на Украйна за да се приключи по бързо с тая пасмина населяваща Източна Европа.
146
10
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 11 месеца
Много грешиш..............Русия не е Либия или Ирак................Русия е най-голямата ядрена сила на света и не може да бъде победена.