Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин

Кадрите са от видео от посещението му в Китай
18 окт 2023 20:45, Елка Василева
190
Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин
Кадър: YouTube

Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин показва рядко попадащите в обектива служители, които носят т.нар. ядрено куфарче, предаде Ройтерс.

На кадрите се вижда как след приключването на преговори с китайския президент Си Цзинпин Путин се отправя към друга среща, заобиколен от охрана и последван от представители на руските ВМС в униформи. Всеки от тях носи куфарче, а камерата дава в близък план един от тях.

Руското ядрено куфарче, известен като "Чегет" (името на връх от Кавказките планини), традиционно се носи от военноморски офицер и винаги е до държавния глава, но рядко бива заснемано.

Американският президент също има подобно устройство, известно като "ядрена футболна топка". Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които лидерът на САЩ трябва да използва за разпореждането на ядрена атака, в случай че не се намира в Белия дом.

Войната в Украйна засили напрежението между Москва и Вашингтон до най-високата си точка от Кубинската криза през 1962 г. Същевременно Китай се опитва да увеличи ядрения си арсенал.

Вчера руският парламент направи първата стъпка към отмяна на ратификацията на Договора за пълна забрана на ядрените опити, а председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предупреди САЩ, че Москва може дори напълно да се откаже от споразумението.
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 8 месеца
Това не е ядрения куфар, а куфара с куфара с екскрементите на ***- той нали се изхожда в специалното куфарче, сакън да не направят анализ и да разберат, че е болен от нещо лошо.ха ха ха ха Май е учестил исхождането та куфара е плътно до дядото с късите крака ха ха ха ха
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
вътре е нещо много по важно съдържанието на нощното му гърне
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много се съмнявам Байдън да може да се справи с куфарчето.
100
6
 
4
 
! Отговори
С.Фридман преди 8 месеца
За мен този човек търпи критика че се оказа единблаг, добър и отстъпчив човек. Защото ако Медведевдойде на негово място, хохлите ще горят в пламъцитена . . .Хирошима и Нагазаки !
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В другите куфарчета има оръжие за защита на президента.
98
2
 
9
 
! Отговори
ТАТКО ИНДИАНЕЦ преди 8 месеца
днес чета, че Си отказал отново договор за увеличени газови доставки, какъвто Путин му навира вече 7 години. Силата на Сибир -2 отново е на трупчета. Първият силен Сибир продава газ на Китай на цена 1/2 от тази на която продаваше в Европа, при 20% от обемите. Си обаче подписа за нов тръбопровод от Тюркменистан. Смешно и жалко за Дребният Наполеон - но Китаеца не иска да зависи от Руският газ има интерес тази държава да отиде в третият свят и да се превърне в суровинен придатък.. за Китай де
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едното куфарче ядрено, а в другото си носи гащите
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ядреното куфарче, в което си държи дилдата - ok mom ^^
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Куфарче аме не ядрено, а говняново - на Путин когато е в чужбина му събират всички изправнения. чуждите разузнавания по тях да не разберат здравословното му състояние.
94
5
 
9
 
! Отговори
баба Пена преди 8 месеца
Пълни глупости и измислици, аз пък си мисля че вътре му е непраново бельо и малко водка и хапчетата преди лягане
93
7
 
8
 
! Отговори
Аха преди 8 месеца
Безаналогово ще да е!По нова технология и не мирише много за да не го засекат по миризмата,не се ражда всеки ден имитатор фашист чекист строител на световен социализъм.
92
20
 
10
 
! Отговори
Майка Русия преди 8 месеца
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката! МАЙКА РУСИЯ!
91
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е взел ядреното куфарче в Китай за да не го докопа Медведев. Че той като пийне и почва да хвърля атомни бомби.
90
16
 
18
 
! Отговори
Боби111 преди 8 месеца
Всички злобни русофоби са с много ниско IQ и освен да използват нецензурни изрази и думи, друго не могат.
89
11
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
Това не е атомното, а фекалното куфарче на Джуджи!
88
2
 
8
 
! Отговори
Лагрестин преди 8 месеца
Ама,така е:в Европа фашизъм и нацизъм,в СССР атеизъм и тоталитаризъм,беззаконието и безбожието е тотално!Т.нар.християнски свят взе да счита вярата в Бога за враг и взе да налага свои човешки идеологии.Светът се поквари,беззаконието,нечестието,злобата и злодействата взеха връх.Човеците се възгордяха и не се стремят към мир,а към надмощие и господство,с всички средства.Разумът ги е напуснал,да не говорим за мъдростта.
87
4
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 8 месеца
Враговете доволно потриват ръце,като гледат как развитите страни се плашат с взаимно унищожение.Какво ли си мислят?"А бе,тея руснаци и другите от НАТО и ЕС няма ли най-сетне да се запукат".И наистина,европейци и американци водят помежду си две световни войни,една студена война,а сега вървят и към трета такава.Голяма услуга ще направят на ислямския свят като се изтребят,в своята борба за световно надмощие.
86
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В китай на къщните огради пише: "Внимание! Зло и отвратително на вкус куче!"
85
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Учени доказали, че ако си честен роб, не се бунтуваш, даваш да те набучат на кол, работиш неуморно за общото благо и не грешиш подскачайки по площадите с червеното знаменце, то в следващия си живот имаш шанса да попаднеш или в Османската Империя или в СССР!
84
17
 
21
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Войниците му крадат покъщнината на украинците, народът му ходи по чужбина да проси, а той ядрено куфарче носи???Що е то???Малкото Джудже на голямото Шовинистично Руско Нацистко Говне!Агент Шони Малони!ЦРУ!!!