Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин

Кадрите са от видео от посещението му в Китай
18 окт 2023 20:45, Елка Василева
190
Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин
Кадър: YouTube

Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин показва рядко попадащите в обектива служители, които носят т.нар. ядрено куфарче, предаде Ройтерс.

На кадрите се вижда как след приключването на преговори с китайския президент Си Цзинпин Путин се отправя към друга среща, заобиколен от охрана и последван от представители на руските ВМС в униформи. Всеки от тях носи куфарче, а камерата дава в близък план един от тях.

Руското ядрено куфарче, известен като "Чегет" (името на връх от Кавказките планини), традиционно се носи от военноморски офицер и винаги е до държавния глава, но рядко бива заснемано.

Американският президент също има подобно устройство, известно като "ядрена футболна топка". Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които лидерът на САЩ трябва да използва за разпореждането на ядрена атака, в случай че не се намира в Белия дом.

Войната в Украйна засили напрежението между Москва и Вашингтон до най-високата си точка от Кубинската криза през 1962 г. Същевременно Китай се опитва да увеличи ядрения си арсенал.

Вчера руският парламент направи първата стъпка към отмяна на ратификацията на Договора за пълна забрана на ядрените опити, а председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предупреди САЩ, че Москва може дори напълно да се откаже от споразумението.
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заради политиците от напридошлата раса от жълтата река на китай - куманите, строили османската империя и комунистическата империя СССР, и окрали нас Ариите не ходиме на избори.... Заради комунистическите попове не ходим на църква... Само едни бармани ни останаха на нас Боговете на Ариите - Българите!
82
8
 
10
 
! Отговори
Ще ви се разкаже преди 8 месеца
Повечето русофили са клoшари. Ако има такива сред тях, които не са - ще станат.
81
1
 
12
 
! Отговори
qmsi lainata преди 8 месеца
От непрестанните ви хвалби на Русия вече хващам рядко щастие...
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Работи ли?
79
2
 
2
 
! Отговори
Талибанов преди 8 месеца
Сърбия слушка каквото каже бай Дрън, че ще има пак бамбежки на београд. А чичко путин може да помага само морално на сърбите.
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Китай векове наред купувал желязо от арийските царства по Инд докато най-накрая с триста зора се научил да го добива. В китайските летописи едикой си император открил колелото, друг желязото, трети "впрегнал коня" но истината е, че всичко това било "донесено от Европа от скитите (а те са "синеоки"). Та да завъртя малко нещата и да не звучат "латентно расистки" - няма нужда от кой знае какво доказване, че хората носещи "рецесивния ген на сините очи" са допринесли най-много за прогреса на човечес
77
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както каза наскоро един сръбски свещеник: Сърбия и Русия - брат за брата, на небето Бог, на земята - Русия. Върху Сърбия се оказва огромен натиск да се присъедини към санкциите срещу Русия и да признае Косово, в замяна и обещават някога да я приемат в ЕС. Но сърбите никога няма да предадат родината си в Косово и Русия. Сърбите чакат Русия да завърши победоностно военната операция и Русия в пълен мащаб да се върне на балканите и миропорядъка на балканите да се промени. Русия пожелава на Сърбия да се държи, да не бърза, и всичко ще стане с времето си.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доставките по тръбопроводи за Китай може да достигнат обема, който изнасяхме за Западна Европа - шефът на Газпром Милър
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Китайците са плъзнали като плъхове по-света. Като дойдат в Америка се женят помежду си и раждат. Среднот китайско семейство в америка има 4 деца. Белите - 0,9 Много е лесно да се изчисли. След 50 години Америка няма да я има. Тоест ше има три мафии - Китайци, Индийци и черно-хиспанци! Белият човек ще бъде претопен! Китайците са един и половина милиарда-безпросветни низкочели същества. Усти-стомаси и дебели черва! Кому са нужни? След 50г. 92 от всеки 100 души ше бъдат китайци или индийци!
74
0
 
0
 
! Отговори
до 117 преди 8 месеца
ей, ти ме развесели! мене ако питаш, да ги насъскаме и да се изпотрепят взаимно!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Силуанов: Вече 90% от разплащанията между Китай и Русия са в юани и рубли
72
1
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 8 месеца
Ако се сбият Израел и Украйна за кой ще държим?
71
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 8 месеца
Може ли снимка и на куфарчето на г-н Радев?
70
0
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 8 месеца
Атом от ляво, атом от дясно, залягай!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имам един студент, Ли Минг. Трети курс. Кара Порше за 250 000 долара и ме моли да му приснемам учебника, понеже нямал 150 долара! Питам го Ли Минг: - От къде имаш пари да си купиш това Порше! И за да го амбицирам му казвам - та това е много скъпа кола! Сигурно струва 50 000 долара? 50 000 долара ли ? - възмущава се Ли Минг? Струва 250 000 долара. Баща ми има две предачни фабрики в Шангхай, с 11 000 работници. Баща ми е милионер. Така се хвали Ли Минг - 23 годишен китаец, човек без сърце и душа!
68
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 8 месеца
Китайски ли са куфарчетата?
67
0
 
5
 
! Отговори
Айде бе преди 8 месеца
Бреххх мама му стара , аз имам същото , стои в гардероба я да отивам да видя да не е станало и то атомно !
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте пумачиата коментирали тук как се издават че не са Българи Сърбите трябвало да биват избивани заради кланетата във сребреница. Че нас Българите какво на интерсува. Хазарчето Ром Сорос как ни измени Историята и забрани да се учи в училищата, за кланетата над Българи във Стара и нова Загора, Батак и тнт. от еничари наети от отоманите
65
3
 
8
 
! Отговори
Путлер Капут преди 8 месеца
Путин каза че е смешно доставянето на атакмс и сигурно всички родни друзя ще се съгласят с него, но едва ли смятат така солдатиките от военните летища в бердянск и луганск. Нека да питаме тях, като клиенти на атакмса тяхното мнение е най-меродавно, не мислите ли?
64
0
 
1
 
! Отговори
Атакамс преди 8 месеца
Вече ще е по-често!....Заради гаргите....