Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин

Кадрите са от видео от посещението му в Китай
18 окт 2023 20:45, Елка Василева
190
Рядко виждано: Заснеха т.нар. ядрено куфарче на Путин
Кадър: YouTube

Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин показва рядко попадащите в обектива служители, които носят т.нар. ядрено куфарче, предаде Ройтерс.

На кадрите се вижда как след приключването на преговори с китайския президент Си Цзинпин Путин се отправя към друга среща, заобиколен от охрана и последван от представители на руските ВМС в униформи. Всеки от тях носи куфарче, а камерата дава в близък план един от тях.

Руското ядрено куфарче, известен като "Чегет" (името на връх от Кавказките планини), традиционно се носи от военноморски офицер и винаги е до държавния глава, но рядко бива заснемано.

Американският президент също има подобно устройство, известно като "ядрена футболна топка". Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които лидерът на САЩ трябва да използва за разпореждането на ядрена атака, в случай че не се намира в Белия дом.

Войната в Украйна засили напрежението между Москва и Вашингтон до най-високата си точка от Кубинската криза през 1962 г. Същевременно Китай се опитва да увеличи ядрения си арсенал.

Вчера руският парламент направи първата стъпка към отмяна на ратификацията на Договора за пълна забрана на ядрените опити, а председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предупреди САЩ, че Москва може дори напълно да се откаже от споразумението.
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истината за Китай! проф Поповски - Wed Jun 25 05:37:46 2003 .... Китайците не само, че няма да спасят света но ще го затрият! Ако разбира се нещата продължават така! Когато бях ученик Китайците бяха едва 600 милиона. Сега 25 години по-късно те са 1,5 милиарда?! Та това не може да продължава така! Тази планета е твърде малка за да изхрани толкова много пплъхoве.... Все по-актуална ще става теорията на абата Малтус!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крепостните селяни се сцепиха да заплашват и да показват кривите си ракети за самоунищожение
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много се уплаши!
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джендъра Путинчо с куфарче в ръка, отива да се ръкува с китайския Си Цзинпин Мархаба! Но не щеш ли от някъде се появяват китайци и им вземат куфарчето, защото си играли на "Аре аз ще те зaпаля и с куфaрчето ще те пpасна по главата и ще те наeееееба, после ти ще ме запалиш и с куфарчето ще ме праснеш по главата и ще ме наeеееебеш" Давайте мук раждаемост снижайте, уничтожайте ваших воpобъов... Така ги съветваше преди години Висоцкий .... не го послушаха и от 600 милиона станаха на 1.5 милиарда!
59
0
 
3
 
! Отговори
Ъъъ преди 8 месеца
Отивам на почивка мисля да си взема ядреното сакче. :)
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали го показваха миналата година
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами иначе демокрация! ,,Единственото по-лошо нещо от държавният монопол е частният монопол!,, (Адам Смит) Храната, водата, енергията, властта, парите... всичко е в ръцете на няколко човека. Разбира се безброй камери за следене и безкрайна армия от мЮлиционери да пазят заграбеното. На НЕзлатните милиарди явно яко им е писнало от партньори. Та така...
56
0
 
1
 
! Отговори
62 преди 8 месеца
До Анонимен.... Държавен секретар на САЩ е Антъни Блинкен !
55
1
 
4
 
! Отговори
ами преди 8 месеца
Само САЩ се бият срещу ислямска държава русия не я интересува
54
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Ами рядко срещано е наистина. И американския президент си ходи с него, но не е работа на хората да го гледат.
53
6
 
5
 
! Отговори
ВИЖТЕ МУ АКЪЛА.... преди 8 месеца
СЕЛЯНИНА С КУФАРЧЕТО .....
52
3
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 8 месеца
Копейките искат Вовата да мета атома:):):)Жалки твари:):):)Копейки всеки има атомни бомби бе:):):)
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Че вярвай си в каквото си искаш , защо трябва да обиждаш хората които не споделят твоето мнение , и защо *** не те изтрива , мен би ме изтрил веднага !
50
2
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ - ПУТИНИСТ преди 8 месеца
Мачкай, Вова -а - а!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Именно.Всичкото джендер трябва да благодари на Путин че е толкова милостив към тях.По принцип човека си е милостив.Виж какво правят евреите в Газа,чист геноцид.Вова такива работи не прави а може в Украйна.Но е милостив.Но не се знае кой ще дойде след него и може да не е толкова милостив.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До69.Ми ако дойде кво ще правиш,къде ще се криеш?В мазето дето държиш бурето с вино и компотите ли.Ще изпиеш виното и компотите и после?
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'' ядрено куфарче на Путин '' ........................................ това което се случва в последните години е, че една група азиатски варвари живеещи в 18-ти век ... начело с Русия, но разбира се и Иран + ислямистите + Северна Корея с мълчаливото съгласие на Китай ... се опитват да унищожат съвременния свят и да върнат историята с няколко стотин години назад ... и опасността е съвсем реална.
46
3
 
6
 
! Отговори
Мацола преди 8 месеца
Незнам дали ядреното куфарче на Путин е толкова важно за нас,но много близо до България се отваря втори фронт и българските политически главочи,пак не с в час,разписание,време и ресурси! Първи фронт Украйна е загубен,тотално!
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 61, много ми е забавно как всички русофляснически заплахи започват със "скоро"! А "скоро" - то все не идва и не идва... Но да ти кажа, че аз ако те набарам, заплахата ще ти е съвсем реална!
44
3
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 8 месеца
БЪЛГАРИЯ-НАТО бе мишки:):):)Пишете сега безпомощно под новините :):):)