Украйна откъсна Русия от Китай по релси

Взривена е главната жп-линия
1 дек 2023 17:22, Стела Стоянова
137
Украйна откъсна Русия от Китай по релси
Снимка БГНЕС, архив

При таен удар, извършен дълбоко във вражеска територия, службата за сигурност на Украйна е взривила главната и най-важна железопътна връзка между Русия и Китай. Прокремълските медии съобщават, че случаят се разглежда от разследващите като възможна "терористична атака".

По първоначална информация украински военни са задействали няколко експлозива, които се взривили в жп тунела "Северомуйски", намиращ се на около 6000 км източно от Украйна. Това разказа високопоставен украински офицер, пряко запознат с операцията, пред "Политико".

"Това е единствената сериозна железопътна връзка между Руската федерация и Китай. В момента този маршрут, който Русия използва и за военни доставки, е напълно парализиран", казва още офицерът.

По думите му четири взривни устройства са избухнали, докато товарният влак се е движел в тунела.

"Сега на място работи Руската федерална служба за сигурност, а железничарите безуспешно се опитват да минимизират последствията от спецоперацията", добави той.

Службата за сигурност на Украйна обаче не е потвърдила публично атаката. Русия също до момента не е потвърждавала официално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
6
 
! Отговори
Кой какво може преди 9 месеца
Вчера в Северододвинск пуснаха на вода нова руска атомна подводница въоръжена с хиперзвукови ракети Циркон. Срещу тези ракети флотът на САЩ все още няма никаква защита.
56
9
 
9
 
! Отговори
Страшно е преди 9 месеца
Да нападнеш държава 25 пъти по-малка като територия и да те смажат от бой,ракета 20 години са строиш и да се пукне като пуканка,армия от пандизчии да събереш и тя да избяга,флагманът по дъното да лази,цял Свят да те презира.Страшно е!
55
12
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 9 месеца
Времето работи за Русия. От САЩ признават, че не могат да осигурят боеприпаси за Украйна - складовете им се изпразват, Израел също чака, а частните фирми не искат да инвестират в нови мощности за евтини боеприпаси без гаранция за дългосрочни поръчки. А в Русия просто са отворили консервираните от времето на Студената война заводи за боеприпаси и те работят на пълна мощност. На САЩ и сателитите им само приказките им са големи - това е истината.
54
7
 
13
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 9 месеца
НЕОБЯТНО
53
2
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
До 51 незнам за такова "признание"! Възможно е в някой руски военнен вестник да има такава статия,и този вестник да се раздава щедро на руските свиносабаки преди атака на Авдеевка мухахахаха
52
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
гледай си територията, която е на ръчно управление от Козяк... Гледай да не отидеш зян в некой окоп край киев.
51
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
АКО КИТАЙ ПРЕВЗЕМАШЕ БАХМУТ ДА СА ГО ПРЕВЗЕЛИ ЗА 1 МЕСЕЦ! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ГО ПРЕВЗЕ ЗА 10 МЕСЕЦА! ИЗВОДА Е, ЧЕ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПО СЛАБА 10 ПЪТИ ОТ КИТАЙ АКО НЕ СЛАГАМЕ В СМЕТКАТА ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 44 Муахахахахаа...кравар, самият наркоман Зеленски признава, че ако падне Авдеевка това ще е прелом във войната в полза на Русия.
49
1
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
До АнонимеН: Ако, ама надали.
48
5
 
6
 
! Отговори
ОМБРЕ преди 9 месеца
Окраина свърши месото... Няма и кого да мобилизират та сега е ред на жените им... Да има некой да пази Зеленски...
47
5
 
5
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Артмовское (Хромово) е вече изчистено. Напредва руската армия. А в украинската армия трябва да правят ротация, но резервите са изчерпани. Канят пенсионери да стават доброволци.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е дело на призрака над киев след като е хвърлил буркан с кисели краставички
45
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ И САМО ПО-ДОКУМЕНТИ МОЖЕ ДА СЕ ВОДЯТ ВТОРА ПО СИЛА АРМИЯ! АКО КИТАЙ ВОДЕШЕ ВОЙНА С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЯХ ДА ЗАЛОЖА НА КИТАЙ !
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялата пропагандистка статия и великата "операция" на украинците всичко е просто някакъв въздух под налягане, който след изпускането му само издава съскащ звук и приключва безопасно
43
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Русофили,забавете еякулацията! Това е село Авдеевка,няма нужда да испадате в трас сякаш това е Берлин! Пожелавам на руската армия за всяко одвоювано село да плаща с поне 1-а десета от жертвите който дава за селото,и то дотук
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
към всички фили и фоби в този форум - това и да е истина и да не е - КАКВО ДОБРО ЩЕ ДОНЕСЕ НА БЪЛГАРИЯ !? Плюете тук, а в същото време военните ни разходи стигнаха 2% от БВП - това означава по-малко пари за: здравеопазване, образование, култура, пенсии, стипендии, наука..... И продължаваме да подаряваме оръжие на някаква си изчезваща държава и да купуваме на хартия техника, коята я видим, я не в близките 10 години
41
2
 
5
 
! Отговори
Психиатрията=Сглобка преди 9 месеца
Коментаторите на сглоката много се радват на терористите от окраина... Ама да им е ясно, скоро време може да им се наложи да заминат на фронта да защитават Зеленски... Другите българи са неблагонадежни та само вие оставта.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дрън дрън прекъснала на Русия, като им прънла на ... Колкото ликвидираха кримския мост,толкова и този тунел. Ако това изобщо е вярно, руснаците ще го възстановят за нула време. А Украйна след няколко месеца няма да я има. След втората световна война бандеровците дружно ги обесиха на майдана в Киев, това чака Буданов и сие, само след броени месеци
39
9
 
5
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 9 месеца
Поздрави лично на Буданов и СБУ за успешната операция в дълбокия тил на противника! СБУ е най-малката и с най-нисък бюджет секретна служба на Украйна но направиха руснаците на разногледи. Дерзай!!
38
4
 
9
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Жп линия се оправя за ден. Максимум за няколко, ако нещо е по-сериозно повредено. Украинците вият на умряло вече. Принципно за това руснаците не си играят да им рушат жп линиите. Прахосване на ракети е.