Украйна откъсна Русия от Китай по релси

Взривена е главната жп-линия
1 дек 2023 17:22, Стела Стоянова
137
Украйна откъсна Русия от Китай по релси
Снимка БГНЕС, архив

При таен удар, извършен дълбоко във вражеска територия, службата за сигурност на Украйна е взривила главната и най-важна железопътна връзка между Русия и Китай. Прокремълските медии съобщават, че случаят се разглежда от разследващите като възможна "терористична атака".

По първоначална информация украински военни са задействали няколко експлозива, които се взривили в жп тунела "Северомуйски", намиращ се на около 6000 км източно от Украйна. Това разказа високопоставен украински офицер, пряко запознат с операцията, пред "Политико".

"Това е единствената сериозна железопътна връзка между Руската федерация и Китай. В момента този маршрут, който Русия използва и за военни доставки, е напълно парализиран", казва още офицерът.

По думите му четири взривни устройства са избухнали, докато товарният влак се е движел в тунела.

"Сега на място работи Руската федерална служба за сигурност, а железничарите безуспешно се опитват да минимизират последствията от спецоперацията", добави той.

Службата за сигурност на Украйна обаче не е потвърдила публично атаката. Русия също до момента не е потвърждавала официално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
8
 
! Отговори
33 Bravisimo преди 9 месеца
Много се радвахте и когато окрайна използв касетъчни боеприпаси... И укрите се радваха... Ама днес плачат, оказа се че русия има много касетъчни боеприпаси които са много по-мощни и са различни видове... Сега укрите и техните съюзници мълчат, когато руснаците изпозват техните касетъчни боеприпаси... Та каквото повикало такова отвърнало.
36
6
 
4
 
! Отговори
ВатенкаСгумениБотуши преди 9 месеца
А добър ден! Те от година и полвина гърмят бази, летища, кораби, заводи, щабове, подводната лодка Ростов на Дон, Кримския мост. Ииии 300 000 убити и поне по 2 ранени.Абееее всичко е по план, следва Киев, Варшава, Берлин и парад на победата на унитазная армия с гърнета и перални. Хахаха.Недоимперията и недоимператора са в раздел "комедия".
35
3
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 9 месеца
Сражаваме се с втората по сила армия в света! Мисля,никой не може да отрече,че се справяме,и то добре! Отсече Зеленски пред ройтерс
34
7
 
4
 
! Отговори
Morski преди 9 месеца
До Гошко Фалшивия! Ще ти се, ама не е фашшива новина ! Даже има втора експлозия на друг влак пак по линията използващ обходен маршрут, но и него са го гътнали и то е взривен над един висок мост! Има кадри в нета! Не е нужно да си завираш главата в земята или някъде другаде!
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво става с Авдеевка драги краварски потребители у форума? Нещо май украинските ви фашистки приятелчета сдават там фронта, а? Красиво ееее...
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво!!!!! Само Украина слага, тая жалка държавата на мястото и.
31
7
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 9 месеца
100% фалшива статия.
30
14
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
НЯМА ДА Е ЛЕСНО НО КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕНА ОТ ЦЯЛА УКРАЙНА ТОВА Е ГАРАНТИРАНО СЪБИТИЕ ОСОБЕНО СЛЕД КАТО ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВЯТ, ЧЕ РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНИ НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА НОВ МАНДАТ ГАРАНТИРАНО СЪБИТИЕ НА 100%. РЕЖИМА НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИНИ СИ ЗАМИНА И ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ НО СЕГА ИМАМЕ МНОГО ПО-ГОЛЯМА ЗАДАЧА И ТЯ Е ДА ЛИКВИДИРАМЕ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ДА СЕ СТИГНЕ ДО РАЗПАДАНЕТО И ! ЗА СВЕТА ЩЕ Е МНОГО ЛОШО АКО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ИЗЦЯЛО!
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Следва ж.п. линията със СК.
28
12
 
19
 
! Отговори
Крим не е руски преди 9 месеца
Браво.. има всенародно веселие тука.. сега и кримския мост да бутнат ще е върхът на тридневната руска излагация.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонимеН 28. Що пищиш бе ? Ако си мислиш, че някой ти чете големите букви си в голямо заблуждение. Такива като тебе само с големи букви или пък много заеквания и препинателни знаци биват игнорирани.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокремълски медиии...тцъ тцъ тцъ тцъ...а руснаците и китайците знаят ли че са взривени и откъснати ?
25
12
 
9
 
! Отговори
паф преди 9 месеца
укрите терористи с тия атаки сами си подписват смъртната присъда, вместо да водят преговори, те се мислят за герои и това ще им излезе през носа! украйна си отива, тя няма живот!
24
8
 
11
 
! Отговори
до 23 преди 9 месеца
С Левски докрая и с Русия докрая БУМ! Ляляляляляя..Авдеевка си заминава
23
8
 
15
 
! Отговори
Бум преди 9 месеца
Руски журналисти съобщават че над гр.Маринка ,се вее вече руско знаме.
22
16
 
19
 
! Отговори
Повярвайте преди 9 месеца
Скоро от фашистката вихрушка в Киев няма да остане и помен
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ше повдигне духа на ЗСУ за два-три дни и после пак ще ги нагънат.
20
7
 
13
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Има обходни маршрути. Да му мисли Зеленски. На украинската армия това няма да и помогне, а на него лично още по-малко. Май вече му готвят оставката.
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 13 Доколкото ти стига краварския мозък, тунела не е срутен от тия експлозиви, а само релсите са разбити. Понял, кравар смеееешен? А Кримския мост го възстановиха за 2 месеца, кравар умряяяял? Муахахаххахаа..
18
4
 
17
 
! Отговори
Петров преди 9 месеца
украйна вече граничи с китай, заяви таен офицер след разпивка с други украински герои.