Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия

Изборите вече са насрочени за 17 март 2024 година
Обновена: 8 дек 2023 15:05 | 8 дек 2023 14:30, Елка Василева
247
Путин обяви: Кандидатира се за нов мандат като президент на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че ще се кандидатира на изборите догодина за нов мандат на поста, предаде ТАСС.

Още по темата
Путин е казал това пред участниците в церемония в Кремъл.

Решението е очаквано. Путин остава много популярен в Русия според официалните проучвания на общественото мнение въпреки войната срещу Украйна. Смята се, че той ще спечели без проблеми изборите, на които се очаква да няма сериозни съперници.

Основните лидери на руската опозиция като Алексей Навални са в затвора или в изгнание.

Вчера горната камара на руския парламент насрочи президентските избори догодина за 17 март.

Путин, който наследи на президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 г., вече е бил президент по-дълго време от който и да е друг управник на Русия след Йосиф Сталин, изпреварвайки дори Леонид Брежнев, който беше начело на СССР 18 години.

На 7 октомври руският президент навърши 71 години.

Поддръжниците на Путин отхвърлят критиките към управлението му, като посочват независими социологически проучвания, които показват, че той се радва на одобрение от над 80 %. Те твърдят, че Путин е възстановил реда и част от влиянието, което Русия изгуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз.

ТАСС цитира  резултатите от последното проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), според които  78,5% от руснаците вярват на Путин, а одобрението на дейността му се радва на одобрението на 75,8 на сто от анкетираните. Проучването е проведено от 27 ноември до 3 декември.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До Анонимен 178 / НЕ СИ СИ ИЗПИЛА ХАПЧЕТАТА И ПАК БЪЛНУВАШ МАРШ ВЕДНАГА ДА СИ ВЗЕМЕШ ЛИТИЯ
159
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В цялата РФ, започнаха всенародни тържества с музика, хора и чевермета!
158
3
 
7
 
! Отговори
РУБЛЕН РАДЕВ преди 8 месеца
До ВЕЛИКАН/ ТАКА Е АЗ БОГ РУБЛЕН РАДЕВ СЪС С НЕГО :D
157
19
 
6
 
! Отговори
ВЕЛИКАН преди 8 месеца
Поздравления за великия Владимир Путин Бог е с теб.Света да трепери от най великия.
156
2
 
10
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 8 месеца
До Анонимен 173 Става за немски шпионин със задача да унищожи Русия.Вече има сериозни успехи.
155
9
 
12
 
! Отговори
Anonimous преди 8 месеца
Това бустанско джудже няма ли кой да го светне. Подпали целия свят. Но той не е по страшен от тия които му вярват!
154
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми човек който знае неския по добре от родния си език , които знае историята си по добре от професора , който си има разбиране от селско стопанство (в пъти е произвежда месо от това до него!!! изведе Русия на първо место по продажба на пшеница и т.н. Човек въпреки санкциите и заблокираните пари в ЕС БИЕ ИКОНОМИКИТЕ НА ЕС И САЩ ЕСТЕСТВЕННО И ЩЕ И ЧОК НА ГОДИНАТ !!! НАИСТИНА Е ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ !!
153
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом запад мрази Путина а Елцина обичаше ЗНАЧИ ПУТИН Е ПРЕЗИДНЕНТ НОМЕР 1 В СВЕТА - - ВДИГНА ИК-ТА В ПЪТИ И се расплати с МФС и имаша 400 000 резерва в казната си! 52 страни се борят СРЕЩУ НЕГО и той ги побеждава ( за неграмотните ще кажа ,че производството на снаряди го направи същото като при Сталин и ако трябва ще произведът 423 милиона !(хамериканофилите нека кажът от КАКВО ЗАВИСТ ТОВА ?
152
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 170.Абе това ясно че го посрещнаха Путин като цар там.Ама наскоро германският президент в Катар седя 30 минути без да го посрещне никой.Накрая дойде шефа на Летището защото друг не дойде.А Урсулата като беше в Турция Ердоган я държеше права а той си седна спокойно.Всеки го посрещат според чергата му.
151
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледайте видеата от посрещането на Путин в Абу Даби.Какво посрещане му направиха шейховете.Оказаха му почит като на император.И това са шейхове с авоари за трилиони долари а не Сулию и Пульо.
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наздраве, русофили! Друго си е да си пенсионер или безработен чичак и да пиеш от сутрин. ДА ЖИВЕЙ ВОВА!
149
0
 
3
 
! Отговори
до 168 преди 8 месеца
неския - чети немския .. русктя - чети руски
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наздраве, русофили! Друго си е да си пенсионер или безработен чичак и да пиеш от сутрин. ДА ЖИВЕЙ ВОВА!
147
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А ПОКАЖЕТЕ ЕДИН ДУГ президент от ЕС да има две виши образования , да знае три и повече езици като неския му по роден от русктя ! да изведе страната си от МВФ (КОЯТО ЧАСНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ФИРМА ИМАЩА ЩЕЛ - РАЗОРЯВАНЕ НА СТРАНИТЕ КОИТО СА ИЗПОЗВАЛИ ТОЗИ ТЕХЕН КАПИТАЛ (ВСИЧКИ афр-ки и не само страни са разорени и блгарите (роми в душата )си мислът , че имат полза от мафията ! Путин вдигна икономиката в 20 пъти (заплати пи елцина нямаше
146
15
 
6
 
! Отговори
Ще го изберат преди 8 месеца
Путин вдигна Русия на крака. След наивникът Горбачов и пияницата Елцин вече всичко отиваше на разпад. И това, естествено се радваше на пълната подкрепа и съдействие на Запада. Наш Соломончо Паси вече разправяше, че ще се разпадне и Руската федерация. Когато дойде Путин, в САЩ си мислеха, че и с него лесно ще продължи разпадът. Имаше смехотворни изявления от САЩ че Путин трябвало да си изяде спанака. Но им излязоха криви сметките. Той им заседна като рибя кост на гърлото.
145
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко ви заблуждават и вие вярвате.Както с изолацията на Путин,която ви натякваха по медиите .Ама в Емирствата го посрещнаха като цар и строиха половината си армия по пътя на неговия кортеж.В небето самолети рисуваха руското знаме.А в Саудитска Арабия престолонаследника Бин Салман само дето не целуна ръка на Вовата.А колко ли още заблуди ще паднат по нататък и най вече за войната в Украйна.
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Из.родът ПУТИН, може само ,да се кандидатира само ,за затвора В ХАГА !!
143
1
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 8 месеца
Изненада. Никой не очакваше това. Войната продължава. Ха , ха !
142
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Красимир Петрофф!!45 години на правилната страна какво донесоха на България бе, тапир?
141
5
 
4
 
! Отговори
Бай Вова е класа преди 8 месеца
Ама ние да си гледаме себе си! Потресен съм от ниското ниво в Българската политика. Първо пробиотика Кирчо дето две изречения не може да върже, после Гълъб ли беше врабче ли беше някакво дето кквото му казаха това подписа и направи. И накрая инсталираха на ротационен принцип някаква с мозък на амеба и това безгръбначно Наведенков, което буквално му се виждат конците как ги дърпат. Тая държава запАда пред очите ни.