Русия се скара на германския посланик за негово изказване

Той оправял призиви за мир по време на коледен концерт в катедрала
10 дек 2023 18:52, Красимир Ангелов
196
Русия се скара на германския посланик за негово изказване
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи разкритикува посланика на Германия в Москва граф Александър Ламбсдорф за това, че говори за жертви на военните конфликти и отправя призиви за мир по време на коледен концерт, предаде ДПА.

Граф Ламбсдорф говори в събота пред няколкостотин души в католическата катедрала "Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва. Посланикът заяви, че "войната не е неизбежна" и отдаде почит на убитите в Украйна и в Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха упрек от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето правителство за редовните доставки на оръжие на територията на украинския конфликт", написа снощи  Захарова в "Телеграм".

"Той би трябвало да се моли в катедралата „Непорочното зачатие“, а не да извършва богохулство", написа още говорителката.

Граф Ламбсдорф каза, че празничният период е повод да си спомним за жертвите на войни, включително в Близкия изток и в Украйна, независимо от тяхната националност и вероизповедание.

"Знаем, че войната не е неизбежна. Хората, народите и държавите могат да постигнат разрешение на трудни въпроси по мирен път, ако има воля за това“, каза посланикът на Германия в Москва. „Ние можем и трябва да намерим мирно решение заедно, независимо от всички различия в интересите и убежденията", заключи Граф Ламбсдорф, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наглостта и лицемерието на тази особа са безгранични. Как ли пък германците ще оставят Украйна без оръжия, та Захарова сега да тържествува с победа?!. Библията ни учи на смирение, но не и на примирение, но тази персона явно си мисли, че Бог е от КГБ.
63
6
 
11
 
! Отговори
Накратко преди 8 месеца
Васалите си е васал. Германия не е суверена държава, а васал на САЩ с васално правителство в противоречие с националните интереси. Дано проумеят, че трябва да се освободят от бремето, наречено САЩ.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонимеН истрииси СОПОЛИТЕ ОТНАЧАЛО БЕ АМЕБО !!!
61
3
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 месеца
До Barella на бяло. Вие не сте българин. То не спряхте да пишете. Ама нищо и вие ще се оправите. А относно проститутките. Да взема да ви нагъзя та да ви забия един кол отзад.
60
5
 
5
 
! Отговори
ДО 71 българин преди 8 месеца
До българин А си и джнтър и викаш на една от най умните и най сексиаоните дипломати в света ! ИМАШ ДЪЛГА ШИЯ И ТРУДНО ТИ СТИГА ДО МОЗЪКА БЕ КРАВАРИНО
59
4
 
7
 
! Отговори
Панта преди 8 месеца
Анонимен 66.Пак нищо не си вдянал. На Израел се пращат доставки, от 10 годишен договор. Ако плачиш за Израел, там има 2 милиона с руски паспорти. Демек, Байдън защитава руснаци. Ако Русия действаше както Израел, войната да е приключила за седмица. Жалят ги Бандеращат. Икономическото истощениие, е втората причина. Русия има рекордни доходи от въглеводороди. Банките им, отчитат, рекордни печалби. И, единсвено Русия има разтеж. В една Германия, ври и кипи, че не могат да приемат бюджет.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази ще увисне....
57
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ДНЕС ОФИЦИАЛНО РАЗБРАХМЕ, ЧЕ В СЛЕДВАЩАТА 1 ГОДИНА ЩЕ ИМА ЯКО ТРЕПАНЕ НА ПУТИНИСТИ , ЗАЩОТО КОНГРЕСА НА ФАЩ НЕМОЖЕ ДА СПРЕ БАЙДЪН ДА ДАВА ОРЪЖИЕ НА КОЙТО СИ РЕШИ :D ХИ ХИ ХИ :D ТРЕПАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
56
6
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 8 месеца
Русия като даде свобода на Украйна, не е лошо да освободи и окупирана Германия
55
5
 
7
 
! Отговори
Панта преди 8 месеца
Анонимен от 66 Ако не беше толкова глупав, щеше да знаеш, че пишеш в съавтор на един роден 73 година в Ленинград. Пък и както са тръгнали работите, два пъти ги посрещаме, ще ги посрещнем и трети път. Къде да ходим?
54
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
АЙДЕ ЧЕСТИТО: 10.12.2023г. Байдън използва специални правомощия, за да даде снаряди на ИзраелБелият дом използва свои извънредни правомощия, за да продаде боеприпаси на Израел, съобщи Ройтерс. Упражняването на това право не изисква разрешение от Конгреса на САЩ./ извода е, че докато БАЙДЪН Е НА ВЛАСТ ЩЕ ИМА ЯКО ТРЕПАНЕ НА ПУТИНИСТИ :D
53
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
и защо това безполово същество трябва да е в новините и какво зависи от нея-то.
52
9
 
1
 
! Отговори
Панта преди 8 месеца
До Анонимен41 Русия действително може да ги размаже за седмица! Изтощението е за запада. *** смятат Русия в 18 век. Те са от ФК Левски. Явно вярват, че в Русия разкостват перални 😂 Европа в рецесия. САЩ се молят на Китай.В България, евроатлантиците купуват завод на 8 септември.
51
11
 
11
 
! Отговори
Окупирана Германия преди 8 месеца
СССР се изтегли от ГДР, но останалата част от Германия остава окупирана от 17 000 американски военни и още два пъти по толкова цивилни агенти. Целия златен резерв на Германия е в САЩ. За политици се допускат само васали. В Япония е същото. Германия и Япония са в дефлот. Защо ли? А скерозиралите старци като съсипят икономиката на Германия кой ще им е съюзник?
50
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Говорят за мир,а дават оръжия.В същото време във всички страни от ЕС ако кажеш думата "мир" от укро пропагандата ти скачат да ти крекат как си "русофил".Германецът ако каже същото в Германия директно ще го обяват за "путинист",но като е в Русия казано е друго.Шизoфpeния му се вика на това.
49
5
 
3
 
! Отговори
Панта преди 8 месеца
Това Варела на ацид, балерина в бяло ли значи? Кофти тръбка. Русия забрани Содом и Гомор! Там искат да слушат Чайковски и да четат Грин. Не щат болшевишки прайдове. 😂
48
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Най-често споменаваните от европейските граждани причини" А ти копейко от С Корея или Еритрея пишеш? Що не си при бащицата си късата шпага?
47
11
 
12
 
! Отговори
До 63 преди 8 месеца
Точно така е! До такава степен напредва Немската ДЕиндустриализация, че се налага да съкращават масово. Но в опит да намалят социалната цена наместо да съкратят 20% от работната сила просто намаляват работното време на всички с 20%! С идеята да е паралелно на намаляването на производството което също скоро ще стигне 20%! Ауфвидазеен Дойчланд!
46
16
 
13
 
! Отговори
До Европейците преди 8 месеца
Нека да припомним, че именно Европа, подбудена от САЩ, инициира икономическия развод с Русия, в продължение на 10 години активно участва в превръщането на Украйна в неонацистка антируска държава, и към момента продължава да я снабдява с оръжие. Западните лидери гордо нарекоха конфликта с Русия война на изтощение, но изглежда, че самите те бързо се изчерпват. Как да не изпаднеш в самоубийствено настроение и депресия?
45
12
 
15
 
! Отговори
Да няма война преди 8 месеца
Можеше и да няма война, ако нямаше държавен преврат с пари от САЩ и хунтата на Бандера не бе дошла на власт с началото на етническо прочистване. Целта беше да се постави Германия на колене икономически а в Украйна да се изтрепят няколко хиляди славяни. Жалко, че политиците на Германия са покорни васали унищожаващи собствената си държава