Русия се скара на германския посланик за негово изказване

Той оправял призиви за мир по време на коледен концерт в катедрала
10 дек 2023 18:52, Красимир Ангелов
196
Русия се скара на германския посланик за негово изказване
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на външните работи разкритикува посланика на Германия в Москва граф Александър Ламбсдорф за това, че говори за жертви на военните конфликти и отправя призиви за мир по време на коледен концерт, предаде ДПА.

Граф Ламбсдорф говори в събота пред няколкостотин души в католическата катедрала "Непорочното зачатие на пресвета Богородица“ в Москва. Посланикът заяви, че "войната не е неизбежна" и отдаде почит на убитите в Украйна и в Близкия изток.

Думите на дипломата предизвикаха упрек от говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. "Много е жалко, че германският посланик забрави да благодари на своето правителство за редовните доставки на оръжие на територията на украинския конфликт", написа снощи  Захарова в "Телеграм".

"Той би трябвало да се моли в катедралата „Непорочното зачатие“, а не да извършва богохулство", написа още говорителката.

Граф Ламбсдорф каза, че празничният период е повод да си спомним за жертвите на войни, включително в Близкия изток и в Украйна, независимо от тяхната националност и вероизповедание.

"Знаем, че войната не е неизбежна. Хората, народите и държавите могат да постигнат разрешение на трудни въпроси по мирен път, ако има воля за това“, каза посланикът на Германия в Москва. „Ние можем и трябва да намерим мирно решение заедно, независимо от всички различия в интересите и убежденията", заключи Граф Ламбсдорф, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
10
 
8
 
! Отговори
Европейците полудяха преди 9 месеца
Най-често споменаваните от европейските граждани причини да им се разхлопа дъската са притесненията, свързани с военните операции в Украйна, влошаването на стандарта на живот и мрачните перспективи за бъдещето.
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не разбирам нас в Европа какво ни интересува, че някаква която никой не я знае кава е в някаква изостанала азиатска държава нещо била казала? За да е честно ни информирайте и какво казват някави хора и от Еритрея.
42
9
 
7
 
! Отговори
Barella on Acid преди 9 месеца
е известен луд! В Карлуково го знаят! Заклет русофоб и евроатлантик. Всяка сутрин се моли и кръстинпред портрет на Байдън. Хахаха
41
3
 
2
 
! Отговори
Истината преди 9 месеца
С толкова много хероин на територията на Русия и Украйна с малко оръжие си е чиста опиумна война. Не е случайно са избили всички които са видели живи в Украйна Руснаците. Опиумната война или петролна свършва когато петрола и опиума свърши както и алкохола в големи количества, а оръжието е за защита.
40
13
 
9
 
! Отговори
А Либия? Сирия? преди 9 месеца
Ирак? Афганистан? Йемен? Че ако щете и Сърбия? Колко точно са мощни? Защото и тях ги нападнаха но не е Русия! Така че айде у лево.
39
15
 
12
 
! Отговори
До Излезнах от преди 9 месеца
В Карлуково имат отделение за Евроатлантици! Препълнено е! Хахаха
38
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е няма как да обясняваш на племе което живее в 18 век че има начин въпроси да се решават по мирен път. Ама все тая. Дреме му на швабата, че някаква колхозника нещо кудкодяка
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мара отново е яхнала метлата
36
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цените в ЕС бият рекорди, икономиката му е в рецесия, индустрията му е в упадък. Индексът на бизнес активността в производството и услугите в еврозоната падна до най-ниското си ниво по-ниско от времето на т. нар. пандемия, а икономическият растеж на същата се е свил почти пет пъти от 2022 г. насам. А най-силните икономики в ЕС Германия и Франция вече са с отрицателен БВП растеж. Според информация на статистическата служба на Европейския съюз безработицата в еврозоната през септември е нараснала до 6,5% (в Русия е наполовина по-малко).
35
6
 
5
 
! Отговори
Червонец преди 9 месеца
Какво бе удивлението на посланика на Германия граф Александър Ламбсдорф, когато руският МИД го извести, че титлата граф е пожалвана на неговия прадядо от Руския Император за верна служба на Руската Империя. Оказа се, че Александър Ламбсдорф днес е посланик на Германия, но е руски граф, а не германски.
34
15
 
4
 
! Отговори
Когато загърмят преди 9 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
33
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. 40 държави хвърлят ракета след ракета, тянк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ***. Още малко и тази *** ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!
32
11
 
6
 
! Отговори
Влизат и не излизат преди 9 месеца
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Що се казасе до Хитлер, операция Барбароса заплчва с настъплението на 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите. Така че айде малко по-полека с изкривяването на историята.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хер графът да се пробва да говори тия неща в Киев да видим какво ще му се случи.
30
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Евроатлантичетата се чудят какво значело демилитаризация. Ами Украйна почна войната с 4-5000 бронирани машини включая танкове. Няма ги! Сега чакат леопард някой ако им пратят. Започна с 500,000 добре обучена армия. Няма я. В момента събират хора от кол и въже и даже бременни жени пускат на фронта. А денацификацията, структури като Азовски батальон и разни други дето гастролираха с факли и пречупени кръстове насам натам ще бъдат закопани 2 метра под земята барабар с кръстчетата и слънцата им.
29
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023.
28
7
 
6
 
! Отговори
Излезнах отКарлуково преди 9 месеца
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за военен министър!
27
4
 
8
 
! Отговори
Кадиров преди 9 месеца
а руснаците са по красиви и от рускините
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато влезнахме в НАТО, сълзите ми текоха от щастие! Обичам Америка и Западния модел, а Кокорчо и Кирчо са моите идоли. Но сега видях как посрещнаха Путин в Риад и усетих топлина отзад. Проверих. Оказа се че леко съм понапълнил гащите. Но няма страшно, сърцето ми е пълно с евроатлантизъм и любов към Запада!
25
11
 
9
 
! Отговори
Рускините преди 9 месеца
са най-красивите жени на света!