Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне

Западната военна помощ за Украйна скоро ще свърши
Обновена: 14 дек 2023 12:34 | 14 дек 2023 12:33, Елка Василева
218
Путин: Целите не са променени, мир ще има, когато Русия ги постигне
Снимка: БГНЕС

Руският президент заяви, че мир ще има, когато Русия постигне целите си. За първи път от началото на войната Владимир Путин дава ежегодната си прескоференция. Миналата година събитието беше отменено.

Още по темата
"Мир ще има, когато Русия постигне целите си. Целите не са променени. Ще ви ги припомня - денацификация и демилитаризация на Украйна, както и нейният неутрален статут", заяви Путин, цитиран от БНТ.

Според Путин военната помощ, която Украйна е получила от западните държави, скоро ще свърши. Той обяви, че на този етап не се налага нова мобилизация сред руснаците.

За Русия най-важно е да бъде укрепен суверенитетът й - така Путин коментира решението си да се кандидатира отново за държавен глава.

Путин коментира и икономическото състояние на Русия. Той заяви, че в края на година се очаква ръст на брутния вътрешен продукт с 3,5 процента.

След пресконференцията Владимир Путин ще отговаря на въпроси на граждани. До Кремъл предварително са изпратени над 2 милиона въпроса. Очаква се събитието да продължи над 3 часа. Най-дългата пресконференция на Путин беше през 2013 г. Тогава той отговаря на въпроси 4 часа и 47 минути.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия ще си постигне целите толкова колкото ги постигна СССР. Ама това една чекистка картуна никога няма да го разбере.
123
13
 
11
 
! Отговори
Bad Face преди 9 месеца
На всеки украински дрон се падат седем руски Business Insider от вчера https://businessinsider/russia-has-seven-drones-every-one-ukraine-has-army-official-2023-12 Време е фашистите да слагат оръжие ако им се живее.
122
13
 
19
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 9 месеца
Очаквано, ам-гъл да не си признава, че си е свалил гащите пред целия свят! Ако можеше да прегази Украйна, щеше да го направи, вместо да обяснява, кога щяло да стане нещо си. Много му се искаше всичко да беше свършило за седмица, но... сега всички видяха силата на "най-силната" армия- разпасани пияндурници и затворници. Същото е положението и в икономиката им, но никога няма да си признаят, щото са най-великите в света и отвъд! ЧебуРашките се опитват да си обуят панталоните през главата, но ...
121
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Филип Киркоров избяга в Русия и сега къщата му в Москва струва 10 милиона долара . Мишо шамара избяга в САЩ и сега кара такси . Факти неудобни за евроатлантиците . Шефа на Еконт в Русия започна бизнеса си и стана голяма фирма .Когато България влезе в нато го изгониха и фирмата му се смали до размерите на България .А защо не стана общоевропейска фирма както беше в Русия ?Щото ЕС ту толкова си може . Факти неудобни за евроатлантизма и затова лъжат че нямало хора които отиват в Русия и забогатяват
120
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украинците свършиха добра работа, очистиха света от 300 000 рушляка , но можеше и по-добре .
119
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна е поредната страна, която не ще да бъде васал на московската империя.
118
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кво е това заблуждение у българския роб, че бил някаква братушка на помещчика руснак?
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ще стане като не ги постигне?
116
3
 
18
 
! Отговори
Хм преди 9 месеца
До БАНко Много ли бързаш да си руски роб?
115
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Копейка ти си втора ръка и за руснаците. Куче. Не си прави илюзии. Руснакът ти е господар и ти се присмива как го наричаш братушка.
114
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тв предаването е много странно! Има някакви трептения! Хора на един ред изглеждат различно! Едни мърда, други са като снимка! Путин е истинският, но е малко като холограма! Въпросите ги обработват отдавна, ако наистина говори директно, не е умрял!
113
14
 
7
 
! Отговори
до 114 преди 9 месеца
ото фон бисмарк е казал и друго - имам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата, и нямам нито един как да я вкарам обратно!
112
15
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
ХАЙДЕ ПУТИН , ЗАЩОТО ХОРАТА БЪРЗАТ ДА ПОБЕДИТЕ И ДА ИМА МИР !!!
111
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хипотетично. Русия връща България в 1997ма. 3000лв за $. Вие какво ще правите копейки? Децата ви къде ще са? В прекрасната русия ли?
110
9
 
10
 
! Отговори
до 95 преди 9 месеца
не е точно така! има редки елементи, който са само на някои места и без тях не може отрасъла.....всяка година милиард и половина плащат щатите на русия за уран, без който не може ядрената икономика, а ний слагаме санкции...кои са ба-ламите?
109
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А как е контрата? Върнаха ли Крим?
108
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както каза един сръбски свещеник: Сърбия и Русия - брат за брата, на небето Бог, на земята - Русия. Върху Сърбия се оказва огромен натиск да се присъедини към санкциите срещу Русия и да признае Косово, в замяна и обещават някога да я приемат в ЕС. Но сърбите никога няма да предадат родината си в Косово и Русия. Сърбите чакат Русия да завърши победоностно военната операция и Русия в пълен мащаб да се върне на балканите и миропорядъка на балканите да се промени. Русия пожелава на Сърбия да се държи, да не бърза, и всичко ще стане с времето си.
107
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой няма да ходи в Русия. Жьлтопаветниците да ходят да мият улици в ЕС. В България работим за излизане от ЕС и НАТО и за разрушаването им. Излезем ли от НАТО и НАТО ще се разпадне. Сухопътен коридор на Русия до Сърбия и до Бондстийл означава моментален разпад на НАТО и ЕС. Военна съюзническа ос Сърбия-България-Русия от запад на изток - НАТО е свършено, и ЕС, моментално. Не виждам защо се оставяме някакви извратеняци хомосексуалисти да ни подритват и да ни третират като хора втора ръка, държава с хилядна история и култура, създала писменост и някакви содомити ще ни размахват пръст
106
5
 
7
 
! Отговори
Червен каскет преди 9 месеца
Правилно, Бандерия не трябва да съществува......
105
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кажете бе копейкаджии? Защо не сте заминали на приятно в русия? Защо децата ви са в Америка а не в прекрасната русия?