Четирима българи в списъка на издирваните от Русия

Един от тях е Иван Калчев - Глиги
17 фев 2024 16:15, Стела Стоянова
307
Четирима българи в списъка на издирваните от Русия
Снимка БГНЕС, архив

Русия издирва чужди граждани във връзка с войната в Украйна, сред тях са и четирима българи.

В списъка на руското вътрешно министерство, публикуван от опозиционния руски сайт "Медиазона", се виждат имената на европейски политици и държавни ръководители, сред които и премиерът на Естония - Кая Калас, заради унищожаването на съветски паметници. В списъка попадат и четирима българи. Един от издирваните е Иван Калчев - Глиги, доброволец в Международния легион за защита на Украйна.

"Чест е да съм в списък с министри от прибалтийските държави и с хора, които са помогнали за коригиране на исторически неправди. С какво тази пропагандна димка помага за каквото и да е, ето аз съм тук, давам интервюта, очевидно не съм се притеснил от тази новина, не виждам някакви ефекти", каза Иван Калчев - Глиги.

Калчев прекарва месеци на фронта, където се сблъсква с ужаса на войната. Той участва в украинското контранастъпление по източния фланг, където се бие редом до украинци и други чуждестранни доброволци.

"След като съм преживял обстрел с ракети и гаубици и какво ли не, руската пропаганда не може да ме уплаши", категоричен е Иван Калчев.

Според експерти действията на Русия нямат юридическа тежест, тоест лицата в списъка могат да бъдат подведени под отговорност само, ако са на територията на Русия или нейни съюзници.

"Това е подход на Русия да демонстрира че всеки, който се противопоставя на нейната политика, ще му се търси отговорност. Очевидно това е опит на режима да покаже и да стегне руското общество, че "вижте, ние сме готови да обвиним граждани на други страни, представете си какво ще се случи с вас, ако не сте съгласни с политиката на руското ръководство", допълни военният експерт Ивайло Иванов.

Заплаха срещу враговете на Федерацията обаче има. Пример за това е отравянето на Алексей Навални през 2020 година.

"Ако говорим за някакви действия на спецслужби срещу тях, Русия е показала че няма колебания да използва непозволени действия - биологични оръжия, прякото убийство на руски граждани", добави Ивайло Иванов.

Част от списъка е и журналистът Христо Грозев, който публикува свои разследвания срещу Кремъл и управлението на руския президент, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
0
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 4 месеца
Къде се е бил въпросния Глиги бе ,нали ако му дадат калашник на тоя кашавар ще се самопростреля
230
0
 
0
 
! Отговори
100,000 долара преди 4 месеца
са достатъчно. Все ще се намери някой да го пречука дори и за половината от сумата плюс цистерна с водка.
229
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е да се обяви награда за главата на Путин
228
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
256 отговори красноречиво
227
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва да увеличат списъка с Борисов Петков девойката Василев Шиши магнита , Тагренко , Щраусът Гаргамел , джуджака Атанасов , г-н Бойкикев (Хр Иванов) . Всички тези майкопродавци са за ликвидиране
226
15
 
6
 
! Отговори
До 254 преди 4 месеца
Същото което става с Терориста Путин що не е обезглавен???? Защо се мисли за недосегаем все едно цялия свят му е ,адължен...
225
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ги хване Путин за Куровете...
224
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глиги е пътник, даже ние ще си го предадем на рамките!
223
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бе! Какво става с паметника пред американското посолство на американските пилоти които са избивали цивилното население и децата в Бъгарските градове?
222
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само четирима ли?
221
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тука един е обяснил какво е русофил,бил човек готов да предаде родината си за да се хареса на Русия,аз пък да му обясня какво е американофил,човек който вече е предал родината си и се е харесал на Америка,развявай си спокойно многоцветния байрак,вазелин има достатъчно!
220
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя оли- го-френ Глиги или Пиги е пътник . Неможе да си стрелял срещу руската армия и да останеш ненаказан . Ще си отиде като овца без слава или като просяк емигрант в америка
219
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
Къде са тагаренко и другите придворни дудукчии, да си редактират списъка веднага
218
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво е русофил? - Русофил е човек, безродник, който ще предаде родината си за да се хареса на Русия и руснаците без значение дали руснаците са прави или не, поради причина, че Русия е голяма държава с уж силна армия. Русофилът и в училище като е дете е бил мижитypка и подлeц и без чест. Той се е нагаждал и искал да се долепя до големите и силните и известните, подкрепял ги е, за да се почувства, че по тоя начин може да прокопса. Искал е да се почувства в техния отбор. А те го пращат за банички.
217
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що за човек трябва да си да ходиш да се биеш за Украйна?!? - Човек който има волята да прави избор. И прави избор въз основа на добре аргументирано мнение и логика. Т.е. свободен човек. И аз не разбирам що за човек трябва да защитава някаква агресия. И що за човек се впряга да защитава тези които са започнали война. И що за човек ще защитава Русия повече от родината си.
216
5
 
18
 
! Отговори
РОГАТИЯ преди 4 месеца
Глиги несе безпокой с Грозев,Паси и Други подобни Безподобни ще ви направим пищно изпращане
215
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Що за човек трябва да си да ходиш да се биеш за Украйна?!?
214
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако нормалните почнем да издирваме и да трепем копейки, голям рев ще настане. Ама иначе давай вожде путин, на кажи ги, че мислят различно.
213
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Малък проблем - глиги никой не го търси, няма го в никакви списъци. Отделен въпрос е, ако самият глиганчик си е измислил тази история. Между другото, да си в един списък с някакъв прибалтийски пинчер не е повод за гордост...
212
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Разсмивате аудиторията .