Медведев: Одеса, върни се у дома

Той призова за анексирането на града
22 фев 2024 22:30, Стела Стоянова
163
Медведев: Одеса, върни се у дома
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Медведев, който се смята за съюзник на президента Владимир Путин, каза, че не знае в кой момент Русия трябва да спре инвазията си. Самият Путин също многократно е говорил за Одеса като за руски град, но никога не е споменавал за евентуално завземане на пристанищния град толкова недвусмислено, както Медведев сега, отбелязва ДПА.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

Русия се провали в опита си да превземе Киев в началото на пълномащабната инвазия преди почти две години, а Одеса също остана под украински контрол.

58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 г. до 2012 г., опитва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от избухването на войната насам и многократно заплаши с употреба на ядрени оръжия срещу Запада.

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 г., страната ще пусне ядрени бомби не само в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви наскоро Медведев.

Границите от 1991 г., за които Медведев говори, са международно признатите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. и преди инвазията на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Одесамедведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
7
 
! Отговори
Шуробаджанаков преди 6 месеца
Димон Медведев подготва голям десант в Одеса. За целта е наредил бойните десантни кораби Новочеркаск и Цезар Кузиков немедленно да се отправят натам в пълно бойно снаряжение. Ура друзя!
32
10
 
10
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Абе дреме ми на колко е! Най-добрия Медведев е мървия Медведев
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Казах ли ви че в Одеса има въоръжена руска групировка която се крие и чака команда.Градът няма да бъде щурмуван ами ще го превземат отвътре
30
2
 
2
 
! Отговори
Хари преди 6 месеца
Медведев или вие в Днес сте в грешка. Роден на 14.09.1961,няма как да е 58 години.
29
5
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
До 18 Ем,че нали са демокрация тея ботове? Щом Алкохолика Медведев се смята за по-оправен от"царя" да събира 200 000 подписа и на избори,а или царя не дава? Кажи де,че ми е интересно,много искам този достоен на Елцин по алкохолизъм да се развихри...А бе ей на кой ги говорите тея? Този когато бе проформа президент на блатото бе точно бот-лакей,телоохранитела на джуджето има повече правомощия от колко Медведев избран с избори кумици кремълска пародия
28
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Одеса на 70%живеят руснаци.другите 30% са евреи и много малко украинци
27
12
 
16
 
! Отговори
Хаахх преди 6 месеца
В московията е пълно с комплрексирани джуджета.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дреме ми за *** или расистки минуси!Чакам да си взема парите и да си отида у дома.Писна ми от лицемерието българско и от прекалената оголеност на Украйна.Оправяйте се,аз си имам държава ,тя винаги е била добра. Живели!
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на Митката Медведев.Хубави думи
24
7
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
А тея смешни чубани от тази медия "днес.бг"-трррът си списват статиики за лудия как бил се извозил със "супер самолета(който само русия притежава)" от къде тръгнал,до къде летял,колко време летял,абе всичко с изключение на менюто на лудия(било държавна тайна с грив секретно)Кой ги допуска такива посредственяци до статии,вероятно както е практиката в БГ и за шефа има рубли. Кажи си бе редакторе...добре-добре,със здраве да си ги харчиш,и да знаеш,че децата ти са обречени на същото продажно скотств
23
22
 
6
 
! Отговори
Халилоглу преди 6 месеца
Двама се карат, Турция печели. България е неуспешен проект и ще се върне обратно на топло и сигурно в новата Османска империя.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До БанумИзточна Тракия.скоро ще се върне в България.
21
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Одеса е прекалено аристократичен, свободолюбив и космополитен град за селски (деревенски) болшевики като П. и М. Ако мине в ръцете на Русия, край с хубавия град! Както стана с Крим.
20
6
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 22 преди 6 месеца
Аха, то затова ли сталин избива над 10 млн. Украйнци!? А?
19
14
 
6
 
! Отговори
Банум преди 6 месеца
Родопи и Лудогорие...скоро ще се завърнат в Турция
18
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна е част от руската държава. Никога не е имало идентичност различна от руската там, това че имало украинци са медийни внушения на Запада.
17
7
 
20
 
! Отговори
? преди 6 месеца
абре тоз дали някога отрезнява!?
16
20
 
7
 
! Отговори
Медведев заПрезидент преди 6 месеца
Велик, Путин ми е Много Мек! Медведев Отдавна, щеше да е Изстрелял Сарматите и НАТОвските Столици да са Спомен от Мрачното Минало!!
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той е уро.д.А какви са някои ,вчера имаше един ,който ,цитирам, каза"Не е важно Украйна колко жертви ще даде,важно е да отслабим губернията.Пиша в паузата,че гледам "Ергена".Ония им вярват,мислят,че ще се справят с религия и по-висока раждаемост.А всъщност произвеждат ново пушечно месо.Нямам нерви вече.Нагледах се на лоши хора и от двете страни.
14
11
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Ама днес южно от Кринки хаймарса направи от окупаторите купища храна за червей,а? Хареса им много! И на нас хареса много! Ако не беше лудия,къде братко ще видиш на дузина видеа как членове на втората в света са изплющени брутално и масово се търкалят разкъсаните им и агонизиращи,квичащи и пищящи останки от окупаторски тела? Слава на Украйна!