Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наистина уникално смешни и жалки са нашите, такива глупости бяха накарани да казват, както с ковид, а накрая...мир.Нормално.
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Магаренко докато изпрати нашите БТР тя войната ще приключи!
11
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Загубил си повече от 20% от територията си,една трета от населението си,съществуваш и живееш благодарение на подаянието на твоите господари,и същият тоя ще кани и ще сключва мир съгласно неговите условия?Е няма такъв цирк!
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Плевнелиев не харесва това.Колко са жалки нашите нали.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ауууу, меките китки отново омекнаха, явно лъжите им не свършиха работа пред Запада :)))
8
2
 
30
 
! Отговори
Медведев заПрезидент преди 6 месеца
каза - Одеса върни се в Родината си! какъв Мир?!
7
2
 
25
 
! Отговори
SmO преди 6 месеца
Късно малко,ще почакат да си вземат и Одеса.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега дават по бТВ за Украйна ,казаха че имали корупция около заления за 40 милиона долара по документи снаряди имало но снаряди не!!или вероятно парите са от сащ ,защото сащ спряха помоща от 60 милиарда )
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия си каза условията за мир: разоръжаване на Окрайна, връщане на Харков, Херсон и Одеса, всички територии на левия бряг на Днепър, включително Киев. НАТО се връща в границите си от 1997-*** и настава мир, ама такъв мир, че мед да ти капе на сърцето.
4
5
 
40
 
! Отговори
Зевс преди 6 месеца
Хаха, победените поставят условия за участие в преговорите :)
3
2
 
35
 
! Отговори
Пютин преди 6 месеца
трябва да е Лууд или Малоуумен за да Приеме - в момента е Победител и може да си взема цяла Украйна - не вярвам Пютин да НаПрави Отново Грешките допуснати през 90те!
2
2
 
15
 
! Отговори
САЩ преди 6 месеца
Това не е приемливо!!!
1
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир"Аз ли нещо не разбрах или тия се държат като победители?