Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир

Съгласно условията на Украйна, е условието за срещата
Обновена: 25 фев 2024 17:52 | 25 фев 2024 17:37, Анисия Иванова
159
Киев обсъжда възможността да покани Русия на среща на върха за мир
Снимка: БГНЕС

Украйна и чуждестранните ѝ партньори биха могли да поканят Русия на бъдеща мирна среща, на която да бъде обсъдено прекратяване на продължаващата вече две години руска инвазия, съгласно условията на Киев, заяви днес високопоставен украински официален представител, цитиран от Ройтерс.

Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане на визията за постигане на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която след това би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, каза ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак.

"Може да има ситуация, в която ние заедно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен планът, в случай че този, който представлява страната агресор в този момент, наистина би искал да сложи край на тази война и да се върне към справедлив мир", заяви Ермак по време на излъчена по телевизията конференция в Киев.

Зеленски за първи път обяви своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата предвижда да бъде възстановена териториалната цялост на Украйна и пълно изтегляне на руските войски.

Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия.

Кремъл казва, че към момента няма основа за мирни преговори между Русия и Украйна и че мирният план на Киев е абсурден, тъй като изключва Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Киев настоява, че няма да разговаря с Москва, докато всички руски войски не напуснат украинската територия." -------------------- местят границите на 404 с 200-300км навътре и готово - няма да има руски войски в 404.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"съгласно условията на Киев" А ХА ХА ХА ХА ХА Абе много КОМИЦИ в тая покрайна, пардон, СМЕШНИЦИ
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво става с контра офанзивата :)))
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Блажни блаженни са суеверните, верните и днпроидите. Зеленият изверг разкъта държавата Украина, зарови над 200 000 украински мъже, Прокуди над 10 милиона из странство, профука над 300 милярда$, изграври се с корабни количества военна техника и боеприпаси и не спря да проси по най наглия и отвратителен начин което го описва като лаком авантаджия съдиращ НАТОвските бюджети, постоянно обвинявайки Щатите и Европците че не му дали каквото му се иска. Елена си купи в НЙ диамантени мижута за 1.7милиона
29
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шефът на украинското разузнаване,е потвърдил версията на Русия,причината за смъртта на Навални,е бил тромб,прочетено в БЛИЦ бг.а нашите от сглобката,даже организираха протести,срещу Русия,заради смъртта на Навални.
28
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"съгласно условията на Киев" ------------- тия май не знаят, че условията ги диктува победителят.
27
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак са прекалили с белото май. Ще им пратим оше 50 милиарда еврака този месец за заплати на колумбийските наемници и доставчиците на бЕло
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нагли, та чак не са в състояние реално да преценят нещата. Ама, то затова и СВО започна.
25
2
 
35
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
украина не е в позиция да поставя условия още в началото на конфликта трябвашеда се преговаря за мир а не две години да се избиват млади хора заради печалбитена впк на сащ и запада всички на межд съд
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Загубите на Украйна зачестиха, така че това е добро решение, но условията на руснаците ще са същите.
23
8
 
34
 
! Отговори
Оракула Манол преди 6 месеца
Победа за Русия до две години! Това предвиждам аз и рядко греша! Някой ще каже много се бавят. Да,така е,но да не забравяме ,че Путин воюва с 52 държави! ПЕТДЕСЕТ и ДВЕ !!! Тази държава е по богата,силна и мощна от 52 държави! Ще победи,това на 100% сигурно и българите сме с Русия,успех!!!!
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Закъснявате с новината, че Навални е умрял от тромб. Това е заявил Кирило Буданов, шефът на украинското разузнаване. Другите медии я пуснаха, не блейте!
21
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом нашите ортаци почнаха да говорят за края на сглобката,явно е 3адухал вятъра на промяната с което идва края на това атлантическо"единство"някой вече е излишен,пита се кой?
20
26
 
4
 
! Отговори
Да припомня преди 6 месеца
Разпространяването на пропагандата на враждебна държава се наказва по законите в България! Това за руските рупори
19
9
 
16
 
! Отговори
Така е .. преди 6 месеца
Украинците са в правото си , но Путин никога няма до се съгласи на такова унижение. Та нали Русия е велика.Войната продължава.
18
20
 
2
 
! Отговори
Fck America преди 6 месеца
Глуп.американци продължават да се държат като щрауси, каквато я свършиха и в Афганистан. Вместо да подкрепят по макс начин Украйна те изоставят всичко и се спасяват. Оставят не само Украйна, оставят целия Източен лагер че и западните партьори. Е те такива патки просто няма. Нищожната икономика на Русия трябваше до 5 месеца при решителни действия да си прибере пипалата и да заеме с модерн. като Китай). Вместо това олигар. (под диктов. на върхушката) пак ламтят за лесни богатства като пр.ресурси.
17
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не можаха да съставят армия при 40 милиона население, играят си на партизанчета с дрончета и си мислят, че водят война, накрая искат преговори с Раша :)))
16
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
У нас е пълно с лоши хора, които поддържат русия и нейните безобразия в Украйна.
15
0
 
21
 
! Отговори
Булевард Навални преди 6 месеца
Муахаха!!
14
3
 
39
 
! Отговори
Шебек преди 6 месеца
Победителят диктува условията по капитулация, не победеният ! Пак глупости...