ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни

Речта на Путин била част от усилията му да бъде преизбран
29 фев 2024 14:45, Елка Василева
220
ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахите на руския президент Владимир Путин с ядрено оръжие са напълно неприемливи и неуместни. Това заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с годишното обръщение на Путин към двете камари на парламента в Москва.

Още по темата
Речта на Путин е част от усилията му да бъде преизбран и е пореден пример на опит за прехвърляне на вината за началото на войната в Украйна, каза говорителят. Той добави, че руските действия в Украйна досега са провал.

Попитан за искането на Приднестровието за помощ от Русия заради "натиск" от Молдова, говорителят посочи, че ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Кишинев и Тираспол.

Стабилността в региона е в общ интерес, насърчаваме двете страни да предприемат конструктивни разговори и вярваме, че молдовските власти ще направят всичко по силите си за намиране на решение, отбеляза той. ЕС подкрепя мирно уреждане на замразения конфликт в Приднестровието, което е част от Молдова, добави говорителят.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 48 Ти си до толкова зо м би ран, че Путин и да натисне копчето, пак ще отричаш, че е натиснал копчето. Не сте спали цяла нощ да тракате тука, изпаднали в някакъв транс. Дано поне надницата да си заслужава. А, сега минете с гумичката!
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕК разбира само от сила, Путин отдавна трябваше да използва ядрено оръжие!
64
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той още на третия ден от инвазията си в Украйна, взе да трепери и размаха ядрените си ракети по улиците на Москва, понеже не се стекаха така нещата, както си е мислел, какво очаквате от преродения Хитлер :)))
63
3
 
18
 
! Отговори
цитат на Путин преди 6 месеца
- Западът продължава да лъже, като сега казва, че Русия уж щяла да нападне Европа, ама това е глупост. Спомняме си съдбата на онези, които изпратиха свои контингенти на територията на нашата страна, а сега последствията за интервентите ще бъдат много по-трагични. Всичко, което Западът измисля, реално заплашва с конфликт с използване на ядрени оръжия и по този начин с унищожаване на цивилизацията.- Западът не възприема случващото се в Украйна - смята, че това са "някакви анимационни филми".
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето това се казва "твърда" политика : "Изказванията са неприемливи и неуместни" ... Сега остава и да се разреват, за по-голяма достоверност !
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българи, пазете се от украинките. Разпространяват сифилис. Бургас и Поморие са пламнали.
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както са неприемливи заплахите му, така и ще ги осъществи, а вие ще се скриете в бункерите и от там ще си ляляте празни приказки и ще измисляте неработещи санкции. Кога ще се събудите?! Със санкции, декларации, речи, призиви не става. Аз иатският са т рап не разбира от дипломация, политика, диалог, преговори. Той прави, каквото му диктуват звездите.
59
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Още един глупав политик от ЕК се изказа. "Руските действия в уРкайна са провал........". И как точно го изчисли това?
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хохохо, хахаха, кеф ми е да чета евроатлантически рев. Мачкай бате Путине, мачкай фашистите и джендрите!
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ню Йорк Таймс: ЦРУ потвърди правотата на Русия при началото на СВО. Според източниците на вестника, малко преди началото на СВО руският президент Владимир Путин е бил уведомен, че ЦРУ и MИ6 всъщност контролират Украйна.Съединените щати са помогнали на Украйна да създаде 12 шпионски бази близо до границата с Русия, съобщи Ню Йорк Таймс. Това позволило на ЦРУ да обучи ново поколение украински шпиони, които са действали в Русия, Европа, Куба и други места, където Русия има присъствие
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"когато повтаряш една лъжа до припадък, накрая всички ще повярват".. Гьобелс....
55
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми с това разполага и с това заплашва Путин меки западняци, той без ядрено оръжие е нищо :)))
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що бе след бълнуванията на Макрончо какво очакват измислените еврочиновници да ги черпят по едно питие ли?
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В същото това време, еврейски войници открили огън по цивилни струпали се около камион с помощи. Избили над сто човека. И не, няма геноцид след като го вършат евреите, всичко е позволено. Както краварите избиха над милион в Ирак, но някой нещо да каза?
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Василева, кукло...изтриий тази глупост родена от болната тиква на някакъв евроджендерасткиии говорител на Европейската комисия, който внушава на ОВЦЕТЕЕЕ, че Путин заплашвал с ядрено оръжие. Бързооооо ти казвам!!! Путин 100 пъти каза на всички, че някоя държава нападне ли Русия с ядрено оръжие, САМО ТОГАВА Русия ще я нападне с такова и по никаква друга причина няма да използва ядрено оръжие към която и даржава.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре де , разбрах - заплахите са неприемливи , а самото ядрено оръжие то приемливо ли ви е ?
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин каза само "Всичко, което Западът измисля, създава реална опасност от ядрена война". Къде е заплахата?
49
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Путин ви предупреди многократно, защо да са неуместни? А Олаф Шолц официално потвърди, че има английски и френски военни в Украйна, които обслужват предадената техника!!! Така, че когато официално си се включил във войната, най-малкото е да те заплашат! Оказва се обаче, че Тагарев е подписал споразумение с Умеров за разностранна помощ която България да осигури на Украйна!!!! Защо това го няма никъде?!?!?
48
5
 
18
 
! Отговори
А когато ЕП и ЕК преди 6 месеца
се заканват да пращат войски в Украйна е "уместно", така ли?
47
1
 
15
 
! Отговори
ЕУ реално е подлога преди 6 месеца
НАТО какво прави в Русия? Украйна в ЕУ ли е, в НАТО ли е в Шенген ли е ? Каква е тази държава - призрак? И яко месомелачка в 21-ви век. Алооооо Брюксел, Люксембург, Базел съвземете се малко . Мистър Шваб пий си хапчетата..че нещо дъските хлопат май. Спрете това насилие. Спрете тази война! Ненормалници, гладни за пари и продажба на оръжие. Явно много добре се плаща да си на ръководно място и да си подкупен на 100%. Без собствено мнение.