ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни

Речта на Путин била част от усилията му да бъде преизбран
29 фев 2024 14:45, Елка Василева
220
ЕК: Заплахите на Путин с ядрено оръжие са неприемливи и неуместни
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахите на руския президент Владимир Путин с ядрено оръжие са напълно неприемливи и неуместни. Това заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с годишното обръщение на Путин към двете камари на парламента в Москва.

Още по темата
Речта на Путин е част от усилията му да бъде преизбран и е пореден пример на опит за прехвърляне на вината за началото на войната в Украйна, каза говорителят. Той добави, че руските действия в Украйна досега са провал.

Попитан за искането на Приднестровието за помощ от Русия заради "натиск" от Молдова, говорителят посочи, че ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Кишинев и Тираспол.

Стабилността в региона е в общ интерес, насърчаваме двете страни да предприемат конструктивни разговори и вярваме, че молдовските власти ще направят всичко по силите си за намиране на решение, отбеляза той. ЕС подкрепя мирно уреждане на замразения конфликт в Приднестровието, което е част от Молдова, добави говорителят.
(кор. на БТА Николай Желязков)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако не искате мечката да ви изяде, просто не влизайте в бърлогата и(украйна}. Елементарно, Уотсън.
45
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Слушах цялата реч на Путин, но не чух заплаха, от негова страна, с ядрено оръжие.
44
2
 
18
 
! Отговори
По преди 6 месеца
Аре вече вслушайте се. *** не го знам добър лош звяр маниак спасител... ама знам че не блъфира. Не е кумарджия като американските президенти. Един свят имаме а ще го съсипят заради политически идеали.
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега, като казва, че няма да напада страна от НАТО освен ако не му се наложи да отговори - лъжел, като ви казва, че може да използва ядрено оръжие неуместно било. Много му е ясно посланието, че ще се разправя с Украйна, пък вие си преценете докъде ще се месите, за да не станете страна. По-разумно от търсене на мирни преговори няма, а неразумно е да се хвърлят живи хора и милиарди пари, за да подкокоросвате украинците, че могат да го победят.
42
1
 
21
 
! Отговори
Да преди 6 месеца
В нета има клип как войници от ВСУ гледат на телефона си речта на Путин?!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Неприемливи и неуместни??? Няма "неприемливи" ракети - приемате ги и толкоз! За вас са тези ракети, не за някой друг! И няма "неуместни" ракети - всяка ракета си пада точно определено място!
40
2
 
27
 
! Отговори
хаха преди 6 месеца
"ЕК следи събитията много внимателно и изрази надежда за намирането на мирно решение между Кишинев и Тираспол." - И кой ли ще ви повярва? Колкото намерихте мирно решение за хората от Донбас, които укрофашистите тероризираха и избиваха десет години. Кажете на марионетката си в Молдова да не закача Приднестровието, че ще последва укронацистите.
39
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не ви заплашва, просто ви казват какви ще бъдат последствията от евентуални ваши действия.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На кай му пука да ли ЕС смята заплахите за неприемливи ?
37
0
 
4
 
! Отговори
пет преди 6 месеца
До Ивай Ломирчеф И ивайлото мирчев духа ЧУДНО добре !
36
2
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Е па да не ги приемат! Ще накривят на Путин шаппката. Когато Русия предложи да решат по мирен път въпроса с невлизането на Украйна в НАТО, как не приеха предложението?!
35
2
 
24
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 месеца
Стига сте изопачавали нещата.Това вие европеиските лидери плашите хората с Русия.Путин го каза в прав текст никакво нападение няма да има на Европа и никога не се е планирало!Но понеже Европа е поработена и говорят каквото им каже Сащ!Не виждате ли че В сащ и Европа "елитите"не искат да спират войната,а обратно искат да я разпалят още повече!Тия са дето провоцират Русия за да използва тя ядрено оръжие,така ще могат да започнат изтребването на повечето хора на земята!
34
0
 
18
 
! Отговори
2025 ЕК: преди 6 месеца
Извинявай Вова, миналата година не бяхме те доразбрали! Дай малко газ, ако не може - малко дърва от Сибир!
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Експериментите на Путин да прави ракети с чивове от перални и хладилници са поне толкова " успешни " колкото ЕС да прави ЕК от акушерки , то всъщност идеята е с един източник .
32
2
 
4
 
! Отговори
пет преди 6 месеца
До Ивай Ломирчеф И ивайлото мирчев духа превъзходно !
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 28 Мисиркатa, която е публикувала тази статия има име бе, брат. Само че ако й напишеш малкото име то е автоматично цензурирано не случайно!
30
2
 
24
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
спрете оръжието и парите за украина спрете с прос-то-тии-те които ръсите всекиден срещу русия няма да напада никои стига сте плашили хората це;лта ви печалбитена впк на сащ и запада хиляди млади хора се избиха заради тези печалби искамепреговори и мир стига вече
29
1
 
16
 
! Отговори
Те преди 6 месеца
Поредните глупости.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да иде макарон да му удари някой шамар. Той се вади нещо мъж.
27
1
 
18
 
! Отговори
Като преди 6 месеца
Си освободят Одеса и оттам приднестровието, представям си какво евроквичене ще настане!