Йотова: Много европейски гласове са на мнението на Радев

Българските политици само политиканстват
29 май 2024 13:51, Инна Ангелова
90
Йотова: Много европейски гласове са на мнението на Радев
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази притеснението си относно приетата декларация за подкрепа на Украйна до победа. На 27 май в София се проведе Парламентарната асамблея на НАТО.
 
Йотова коментира темата пред журналисти в отговор на въпрос за реакциите на българските политици относно позицията на държавния глава, предаде БТА. Вицепрезидентът сподели, че не е чула нищо ново, а упрекицте към президента са вече от няколко години.

„Има вече много европейски гласове, които не са съгласни с това, което беше прието в София. В края на юни месец се очаква ново заседание на Съвета на ЕС, в което отново ще се обсъжда тази тема, включително и финансовото обезпечение“, каза още Йотова.

Попитана дали очаква да се повтори миналогодишният сценарий за срещата на върха на НАТО, когато правителството реши да отиде премиерът, Йотова заяви, че не очаква такова нещо, защото президентът има лична покана за тази срща.

С позицията, която той взе през тези дни, мисля че такива гласове трябва да се чуват, защото чрез неговата позиция не говори само държавният глава, който има отговорност към гражданите, говори гласът на разума. Говори и един генерал, който е и професионално повече подготвен от тези, които политиканстват, коментира още Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
7
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Много не приятна жена на излишна Държавна служба на купанка на народа. Тази комунистка мястото и е на полето не на екрана. Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа
52
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Абсолютна точна статия,предназначена за нормални и разбиращи хора,примера е Унгария,която съветските танкове,газиха,НО те очевидно си гледът интереса,ще строят ядрена централа от руснаците,на много по изгодни условия,ще получават гориво ядрено,газ и т.н. а *** от балканите ще лапът мухите и ще политиканстват,празни прикъзки
51
6
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 месеца
До 9999 43 Защо изобщо имаме президент , да ни излага пред Европа. От него нищо не зависи. Бил държавен глава и главно командващ армията.Директно под строй при Путин.
50
3
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 3 месеца
До 9999 43 Как какво върши вицепрезидента ? Пояснява какво е искал да каже президента и да стои твърдо до дясната му страна при честване на празници.
49
1
 
4
 
! Отговори
дацзибао преди 3 месеца
Рефлекс на Павлов - светна червената лампичка (тема , различна от хвалби за тиквоний) и цитатниците на Мао , пардон ,тиквоний , се юрнаха да леят е-дацзибао (опорки) по първосигнален рефлекс , поради простата причина , че второсигнален рефлекс НЯМА ! Направи ме ме гербераст , мамо , аз сам(а) ще си стана mъn(а) ...
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами, да, доста платени слуги има руския фашист из Европа. Един по един покрай тази война всички излязохте: искате не искате, за вас ножа е опраял до кокала.
47
2
 
2
 
! Отговори
:-) преди 3 месеца
До Сър ПичукКато пишеш, се четеш и затова е така. Чети другите.
46
5
 
2
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
Само npостотий чета тук.
45
9
 
10
 
! Отговори
Готвача на радев преди 3 месеца
Най нормалното нещо за всяка една държава е да се защитава след като бъде нападната. Ако от оркска територия стрелят по украйна, нищо не трябва да ги спира да затрият от земята няколко бази на ***.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
МОДЕЛЪТ РУНДЕЛ ЮМРУКОВ- НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ 30% ИНФЛАЦИЯ - БЛАГОДАРЯ ВИ НЕ ВИ ХАРЕСА МОДЕЛЪТ БОРИСОВ И ОБЛИЗАХТЕ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ОЛИГАРСИ АДНИЦИТЕ ВИРНАХТЕ ЮМРУКА ДРУЖНО И НИ НАТИКАХТЕ В КАЛТА- ТЕ ТОВА НА ДАТАТА НА КОЯТО ЕК ЗАЯВИ ЧЕ ПРИЕМА БГ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА 10 ЮЛИ 2020Г - А ЛЯТОТО НА 2021Г ДИЗЕЛЪТ СТИГНА 3.90 ЛВ СПРАВКА ФУЕЛО- ГНУСНИ СТЕ- ВИЕ МРАЗИТЕ НАРОДА СИ!
43
8
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 месеца
След като *** е за мир, колко пъти той поиска от руският си колега в бункера да се оттегли от украйна и така да сложи край на войната, за да има мир?
42
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Абе Сърпичук, Христов заработва копейки, ама ти заработваш, копаЙки дъното на прстотията.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9999- НИЩО НЕ ВЪРШИ ВИЦЕТО!
40
4
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 месеца
Най-много мислят като рундьо от Боташ. 1 милион на ден за нищо, кой ти дава
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че те да не би да приеха нещо разумно в София? Просто потвърдиха слугинажа си. Без много-много да му мислят.
38
8
 
10
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 месеца
Христов заработва копейки. Един Орбан има и това е, а скоро като го изритят от ЕС и стане колония на Русия самите унгарци ще го линчуват. Вижте държавите сателити на Русия какъв стандарт на живот имат
37
6
 
11
 
! Отговори
емо преди 3 месеца
на всеки трезвомислещ човек е ясно, че никаква победа на украйна не може да има и в такъв смисъл приетата декларация е пустослоние. от изказванията на радев, орбан и фицо звучи гласът на разума по отношение на войната, а това че са толкова малко показва липсата на истински независими политици в европа. коментарите към статията сочат на много хора с промити, неадекватни мозъци.
36
11
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
В ЕС има Орбан и шайка гейове. Факт.
35
5
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Паси-та и Поптодорови.
34
10
 
10
 
! Отговори
Какво да се прави преди 3 месеца
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба