Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага

Той иска да бъде утвърдена неговата "формула за мир"
30 май 2024 08:15, Нели Христова
124
Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага на фронтовите линии", цитиран от "Укринформ".

Той обърна внимание във вечерното си видеообръщение на ситуацията в Покровското и Кураховското направление в източната Донецка област и в Купянското и други направления в съседната Харковска област, на север. Украинският президент благодари на военните части, които правят всичко необходимо, за да стабилизират обстановката на фронта.

"Ние също така се подготвяме за всяка по-нататъшна вражеска активност - ясно разбираме какви задачи поставя Путин на своята армия и с каква цел. Ще му отговорим - със сигурност", подчерта Зеленски.

В своето видеообръщение той обвини Русия, че оказва натиск върху държави, за да не участват другия месец в Швейцария в среща на високо равнище, посветена на усилията за слагане на край на войната, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че Зеленски иска на форума на 15 и 16 юни да бъде създаден фронт за оказване на натиск върху Русия и да бъде утвърдена неговата "формула за мир", която призовава за изтегляне на руските войски и възстановяването на границите на Украйна от 1991 г., информира БТА.

"Близо 100 държави и международни организации" вече са част от "глобалните усилия" за разрешаване на конфликта, обяви украинският лидер. Той изрази увереност, че "Русия вече няма да може да провали срещата на високо равнище, въпреки че полага големи усилия да направи това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
23
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Зеленски,ти си единственната причина тоя руско-украински абсурд да продължава! Че Путин се доказа като силовата,а не интелигентен мъж е факт,но ти си безгранично зъл оня съществото ти няма грам разум. Послушай само за едно Путин.Подай си оставката и осъществете избори. Ти не ставаш за нищо,Зеленски..ти не ставаш за нищо.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
бЕлото не прощава.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гази формула руснаците ще му я натикат отзад когато стигнат до Киев. Бляновете на един болен мозък. Точно заради тях войната продължава и хората му *** на фронта. А всичко можеше да е приключило преди 2 години...
11
1
 
13
 
! Отговори
Пак преди 3 месеца
Глупости
10
4
 
28
 
! Отговори
Той преди 3 месеца
Зеленски, касапина на Украйна.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До предния с границите - за СССР, да. За Югославия - без Македония и западните покрайнини. Сърбите да си вземат останалото (без Словения). Горяните в Косово и Поморавието ще им ги отстъпим, ако се държат прилично там.
8
3
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Каква пародия и трагедия, запада дава оръжие и гледа отстрани и го е страх от Русия а украйски военни и народ умират!!
7
2
 
27
 
! Отговори
емо преди 3 месеца
украинският клоун, както винаги, говори глупости, които русофобските ни сайтове публикуват. замислете се и на въпроса - може ли да има мирна конференция, без да участва едната от воюващите страни.
6
2
 
23
 
! Отговори
пак се е предозирал преди 3 месеца
и как си представяш, че Русия ще се изтегли до границите до 1991г. За какво ги дава тези жертви, за да може да си разигравате глобалистичните игрички ли, излишно е да се водят каквито и да е преговори с вас, разбирате само от бой и ще си го плучите, за това драпате от десетилетия.
5
0
 
23
 
! Отговори
По същество преди 3 месеца
Твоят предшественик Ади се грамнА в бункера. Не падай по--долу от него. Направи го и ти.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз предлагам да върнем границите на СССР до преди 1991 година. А и границите на Югославия също.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Свалете си гащите и руснаците ще дойдат:)))
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
няма ли кой да "опраска" зеления продажен цръвул, аналогично на трактора ?!? И да се приключва с това ?!?
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
зеленски да предаде поста на председателя на парламента както е по конституция, защото мандатът му изтече, с когото и да се среща, каквито и решения да се вземат могат да бъдат оспорени като незаконосъобразни