Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага

Той иска да бъде утвърдена неговата "формула за мир"
30 май 2024 08:15, Нели Христова
124
Зеленски: Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че "Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага на фронтовите линии", цитиран от "Укринформ".

Той обърна внимание във вечерното си видеообръщение на ситуацията в Покровското и Кураховското направление в източната Донецка област и в Купянското и други направления в съседната Харковска област, на север. Украинският президент благодари на военните части, които правят всичко необходимо, за да стабилизират обстановката на фронта.

"Ние също така се подготвяме за всяка по-нататъшна вражеска активност - ясно разбираме какви задачи поставя Путин на своята армия и с каква цел. Ще му отговорим - със сигурност", подчерта Зеленски.

В своето видеообръщение той обвини Русия, че оказва натиск върху държави, за да не участват другия месец в Швейцария в среща на високо равнище, посветена на усилията за слагане на край на войната, предаде "Ройтерс".

Агенцията отбелязва, че Зеленски иска на форума на 15 и 16 юни да бъде създаден фронт за оказване на натиск върху Русия и да бъде утвърдена неговата "формула за мир", която призовава за изтегляне на руските войски и възстановяването на границите на Украйна от 1991 г., информира БТА.

"Близо 100 държави и международни организации" вече са част от "глобалните усилия" за разрешаване на конфликта, обяви украинският лидер. Той изрази увереност, че "Русия вече няма да може да провали срещата на високо равнище, въпреки че полага големи усилия да направи това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами напишете във ЮТУБ - "С РУСКИМИ НА КИЕВ И ВСЕ ЗАКОНЧИТСЯ" И ГЛЕДАЙТЕ И СЛУШАЙТЕ ВЪВ ЕДИН ВЛАК.
33
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Та колко метра останаха до Киев?
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Тоя в момента като какъв се явява" - като продукт с изтекъл срок в гастроном.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първо на първо Зеленски вече не е президент и трябваше да има вече проведени избори за длъжността но малоумникът знае че няма никога да бъде избран и за това си трае. Как има спортни състезания а не може да има избори. Краварите държат джендъра щото им е удобен.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна се подготвя за по-нататъшните действия и очаква руско нападение в Сумска област, което допълнително ще разтегне фронта. Мисли си, че се подготвя, но силите й са на привършване.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Врагът не спи и лази по нервите на Зе-то.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя нали му изтече мандата като президент и в момента като какъв се явява и от кое име говори...
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички печелят само Украйна и ЕС губят. Нека да продължи войната.
26
3
 
18
 
! Отговори
Гнида преди 3 месеца
Украинският НЕЛЕГЕТИМЕН и вече никакъв НЕ президент Володимир Тухленски не може да заяви нищо трезво тъй като secret services му контролират всекидневна доза.
25
3
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
как може комик от цирка да съсипе страната си и народа си и украинците защомълчат пръснаха се по света уредиха си някак живота и не се интересуват от нищокак е възможно такова нещо в 21 век
24
3
 
18
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Каза кой.. В качеството си на какъв.. Не че натрапвам позицията на ВВ, но на този президент му изтече мандата. А и беше избран от руснаците в Украйна, които сега дали ще гласуват за него, а.. Ако има сега избори за президент, тоя ще е поне пети, Кличко ще го бие, също и генерал мой да е, и Порошенко дори Юлия ще го бие.. А дали ще има избори, не решават те, те са само марионетки, както е у нас впрочем, само в 5-6 страни в света не е така, по-скоро в 2-3.. Всички го знаем това.
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна се подготвя за по-нататъшните действия на врага - смазва се отзад с вазелин :(
22
3
 
21
 
! Отговори
Зверски в бело преди 3 месеца
Украйна нищо не подготвя. Подготвят я тези, които предизвикаха този убийствен конфликтСамо си мисля, ако САЩ стане мишена за военни действия, тия с наднорменото тегло какво ще правят?
21
4
 
19
 
! Отговори
Хах преди 3 месеца
За какво се подготвяш бре зелен? Та ти вече си никой! Западните ти доставчици поддържат един нелегитимен узурпатор, който продължава да си въобразява, че е президент! Да, ама не си, предай властта на този, който се изисква да управлява до провеждане на избори понеже мандата ти изтече!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 18:При нас е бил циониста Самуил Борисович Бернщайн.За другите не знам,но като гледам има прилики и може да е пак същия.Вероятно сега искат да жънат това,което са посяли преди 40 г. преди да ритнат камбаната дъртите *** и да си правят Велики Небесни Империи.Някакви изкуфели старци са,които не ги е грижа за невинните жертви и ще горят в ада.
19
4
 
15
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 месеца
Към днешна дата Украина е най-п..а..Р..а..З..и..т..и..ч.н..а.т..а.. държава в света. И в Боливия са по-малко п..а..Р..а..З..и..т..и..,отколкото украинците. Трябва да си корегирят химна и единственната дума,която трябва да се чува е "ДАЙТЕ НИ" ИБЕРИЙСКИ ИЗПОЛЗУВАЧИ !
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички сме за границите до 1991 г. И проблем с Македония няма да има. Между другото, кой създаде тези проблеми в Европа?
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленко е просто една марионетка на Прегрешенко.Никой не е.Обикаля света да подписва договори за още 10 г. война.Украинците дали искат още 10 г. да ги мобилизират насила?Не ми се вярва.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски иска да се оказва натиск на други държави ! Съвсем се побърка света и това ще има лоши последствия за всички!
15
4
 
26
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 3 месеца
Украинците не осъзнаха ли вече, че врагът си ти, зеленски? Ние го осъзнахме!