Путин подари на Ким още една лимузина и сервиз за чай

Ето как протича посещението му в Северна Корея
19 юни 2024 12:00, Нели Христова
173
Путин подари на Ким още една лимузина и сервиз за чай
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин проведе първите си срещи в Северна Корея. Той изтъкна десетилетното приятелство между двете страни.

Той започна, като каза, че е "наистина щастлив" от срещата и "се надява следващата да се проведе в Москва", според видео емисия на встъпителните бележки, предоставена от информационна агенция AFP.

Той също така добави, че тяхното приятелство е създадено в сложни времена, като добави, че са преодолявали препятствия и са се борили заедно - имайки предвид помощта, предоставена от съветските пилоти по време на Корейската война.

След срещата, на която Ким Чен Ун заяви подкрепата си за войната на Русия в Украйна, двамата лидери се отправиха към парад по улиците на Пхенян. Първо те махаха от люка на лимузината, а след това около 10 минути различни групи ги радваха с масова хореография, изпълняващи танци и песни. Към тях се присъедини и военен ансамбъл, изпълняващ салют с 21 оръдия.

"Ким Чен Ун се срещна с Путин на червения килим, звучаха химните на двете страни, чуха се изстрели и поздрави от трибуните. Дошлите на площада пуснаха балони в небето. А церемонията завърши с фойерверки, въпреки светлата част на деня", гласи описание на церемонията в Telegram.

Руската медия РИА съобщава, че двамата лидери са подписали споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство.

Това беше отбелязано вчера от съветника на Путин Юрий Ушаков, който информира руските медии, че може да бъде подписана сделка, която може да включва въпроси, свързани със сигурността.

Все още не е ясно какво точно има в сделката

Разговорите на четири очи между Путин и Ким продължиха около два часа, предаде Ройтерс, като се позова на руските информационни агенции.

Преди това техните делегации проведоха групови разговори с продължителност час и половина.

Съобщава се, че Путин е подарил на Ким руски луксозен автомобил Aurus, адмиралски кинжал и сервиз за чай, съобщиха руските държавни медии, цитирайки помощника на президента Юрий Ушаков.

Ушаков не даде подробности за значението на тази комбинация от подаръци, но каза, че те са "свързани с имиджа" на руския президент.

Това не е първият път, когато Путин подарява на Ким автомобил Aurus - последно му подари лимузина Aurus през февруари, но не е ясно кой модел му е подарил този път.

Важно е да се отбележи, че пристигането на Путин в Северна Корея в ранните часове на сутринта - 03:00 - беше няколко часа по-късно от очакваното.

Не знаем кога точно е трябвало да пристигне Путин - първоначалните доклади сочат във вторник вечерта местно време - но той има репутацията на човек, който често закъснява за срещи със световните лидери, като закъснението му се възприема като знак за това колко много уважава другата страна.

Преди това той е закъснявал с повече от четири часа за среща с бившия германски лидер Ангела Меркел, три часа за среща с бившия японски лидер Шиндзо Абе, 80 минути за Общото събрание на ООН и 50 минути за среща с папата Франсис. Президентът на Китай Си Дзинпин е един от лидерите, когото не е оставил да чака.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от Русия
Руски атомни подводници изстреляха ракети на учения в Баренцово море
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само един троллл е евроатлантическият паррццалл. Пише истерично и по няколко пъти за да прави вятър
140
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не им е хубаво на НАТО. Ами, има от какво да се страхуват. Като прибавим Китай и Иран, работата става шах и мат.
139
4
 
13
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 седмица
Втория Аурус е за части на първия.
138
7
 
3
 
! Отговори
о. з. Тольо Пандев преди 1 седмица
Днес празнуваме 76 години от създаването на КНДР, заповядайте да празнуваме в парк "Ким Ир Сен" в Мичурин!
137
4
 
12
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 седмица
До къде се докара другаря Ким? Свали Северна Корея на нивото на Русия :-))
136
10
 
7
 
! Отговори
Козяче преди 1 седмица
Как върви контра наступа ,някой знае ли? Превзехми ли Ялта вечи?
135
6
 
19
 
! Отговори
сватбен подарък преди 1 седмица
Само не се разбира кой от тях ще е булката ?
134
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
."...Северна Корея ще извърши икономически скок, и рязко ще повиши стандарта на живот. И тогава целият корейски народ ще си споми, как в страната им е дошъл лидерът на приятелска страна, и как всички са го посрещали и приветствали, и как после се е променил животът им." Из мечтите на една кАпейка, как някой идвал и ги оправял и всички заживяват щастливо без те дори да си помръднат пръста. Само, че накрая на тия приказки не се ли и женеха ве кАпейки? Хахха
133
5
 
24
 
! Отговори
Offf преди 1 седмица
Пожелавам щастлив семеен живот :D С новата кола ще си ходят на гости по бункерите ,и ще пият чай в новия сервиз.... Колко романтично :D
132
2
 
12
 
! Отговори
хахахах преди 1 седмица
Сервиза за чай някакъв намек ли трябва да е?
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия все още спазва санкциите срещу Северна Корея. И сега ако започне да им доставя нефт и суровини и всичко от което се нуждаят, Северна Корея ще извърши икономически скок, и рязко ще повиши стандарта на живот. И тогава целият корейски народ ще си споми, как в страната им е дошъл лидерът на приятелска страна, и как всички са го посрещали и приветствали, и как после се е променил животът им.
130
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен - точно казано, веднага мога да ти кажа колко стуваш, като гледам педерастическите ти приятели Урсила, Борели, Макрони, Бербоци и дементиралия дядка.
129
7
 
5
 
! Отговори
След преди 1 седмица
изборите в САЩ, и американци и европейци ще кажат на Зеленски ,,пари нЕма - действай" Да видим жена му ще продаде ли бижутата си за да се купи оръжие. А щом и в нашите медии, дето са по-големи католици от папата, изтича информация за масовото недоволство в Украйна от насилствената мобилизация, значи работата на наркомана е спукана!
128
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То това как и кой щял да го отнесе го слушаме вече от 2 год и половина ве кАпейки? То първо само ако Запада дадял някаво оръжие всички го отнасяли, после ако дадат далекобойно, после само урките да стреляли по пРосията, после само да стреляли ама със западно оръжие и това вече се разреши, само самолети да им дадели и това вече е одобрено. То голямо отнасяне голямо нещо тия колхозници. Путинарко жужи все повече да проси но за сега само прасчо и иранците му дават, нали целия БРИКС беше с него?
127
4
 
4
 
! Отговори
... преди 1 седмица
епа ако остави китайския лидер да чака, нали след това рашистан ще стане американски! :))))))))) путин знае много добре, че в китай му е надеждеата! апък китай се стреми само и единствено към сибирските територии! та така!
126
13
 
7
 
! Отговори
Виждам преди 1 седмица
Много ви е смешно тук на някой киевски симпатизанти но виждаме как посрещат Путин на всякъде включително и в Обединени Арабски Емирства ( за справка ютуб) и как посрещат Байдън също което е показателно кого повече увещават и ценят като политик които държи на думата си и гради отношения с други държави на принципа на взаимното уважение и доверие! Който се смее последен се смее най добре е казал народа!!!
125
10
 
5
 
! Отговори
И преди 1 седмица
до утре да пишете краварските си глупости, основните факти са следните 1 Американското световто господство е в миналото 2 Във военно отношение и РФ и СК ще се развиват във взаимен интерес и някой ще отнася все повече и повече. Първи ще е наркомана!
124
7
 
19
 
! Отговори
Дачо преди 1 седмица
Вечна дружба! Слава Русия, СК и Иран. Виждаме колко добре живеят братята! Един мечтан свят за всички копейки!
123
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е що пак мерцедес от прогнилия Запад ве кАпейки? Нъл там китайци, колхозници са голема работа, самая могучия, брикс-мрикс ала бала с президента и пак до мерцедеса опираме ве кАпейки? То мани ми да беше само мерцедеса добре, ми ако им видиш обзавеждането и техниката дето ползват всекидневно тия два мушмурока пак всичко ше е от прогнилия Запад. Що все така се получава ве кАпейки? мутрофеевна кво ви казва в опорките?
122
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 109 Какъв САЩ какви пет лева хаха! САЩ са натикани в ъгъла и са в панически страх. Колко мислите, че ще издържат САЩ.БРУТНИЯТ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА РУСИЯ Е КОЛКОТО НА ЩАТА ТЕКСАС / справка GOOGLE/. КОЙ КОЛКО ЩЕ ИЗДЪРЖИ ДАНО СЕ СЕТИШ/ макар и да ти е трудно/