Путин повози Ким Чен Ун в лимузината, която му подари

След това двамата се разходиха в парка
19 юни 2024 17:00, Нели Христова
230

Владимир Путин влезе в ролята на шофьор за Ким Чен Ун и го повози в чисто новия Aurus, който му подари по време на визитата си в Северна Корея.

На видеа, разпространени онлайн, се вижда как двамата се качват в лимузината и Путин отпрашва по улиците на Пхенян, демонстрирайки возилото, което самият той използва, за да се предвижва.

Това не е първият Aurus, който Ким Чен Ун получава. Когато посети Москва, той прояви интерес към лимузината на руския президент, като бе поканен да се качи на задната седалка, за да се повози. След това Путин му подари една от колите си, която беше натоварена на влака на севернокорейския лидер.

Смята се, че Ким Чен Ун е ентусиаст на автомобили и има колекция от луксозни чужди автомобили.

След като се повозиха на лимузината, Ким и Путин се отправиха на разходка в парка. 

Aurus е наричан руският Rolls-Royce. Той беше създаден, след като Путин възложи на страната да произведе своя собствена версия на луксозен автомобил, като първият му модел – Senat – се произвежда от 2018 г.

Путин използва Aurus Senat от 2018 г. като свой личен президентски автомобил, като колата е достъпна за обществеността от 2021 г.

Aurus е голям седан, който се предлага в три форми – стандартен Senat, Senat Long и Senat Limousine – последният прилича повече на Mercedes-Maybach Pullman с удължената си каросерия.

Според уебсайта на фирмата Senat Limousine е "първият луксозен автомобил от Русия" и представлява "възраждането на индустриалния, научен и технологичен потенциал на Русия". Той е напълно брониран, което не е изненадващо, като се има предвид, че Путин използва такъв. Машината има 4,4-литров туин-турбо хибриден V8 двигател, произвеждащ 590 к.с. и 649 lb ft въртящ момент. Двигателят е разработен от NAMI, но се твърди, че Porsche също е участвало в него.

Оттогава 2018 г. насам Aurus разшири гамата си, за да включи SUV Komendant, който стартира в Русия през 2023 г.

Aurus се зае да създава автомобили преди всичко за своите най-претенциозни местни клиенти, а именно самия Путин. Въпреки това винаги е сигнализирал за намерение да разшири продажбите си и извън Русия. Aurus Senat дори беше показан на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. – първото му показване в Европа след представянето му на автомобилното изложение в Москва година по-рано.

Първоначално Aurus възнамеряваше да изнася луксозния седан и за Близкия изток и Китай, но след инвазията на Русия в Украйна всички планове за разширяване бяха спрени. Затова Aurus се произвеждат в малки количества, като според съобщенията само 31 автомобила са продадени в Русия през 2022 г., което представлява 8% от общия пазар на луксозни автомобили в страната.

Не е ясно какво влияние оказва върху продажбите западните производители на автомобили, които се оттеглят от руския пазар след конфликта в Украйна.

Както и предишният подарък на Путин, и този Aurus нарушава санкциите на Запада, които забраняват износа на луксозни стоки за Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Зозо Щуг-44 има и различен заключващ механизъм(Цев Затвор), И раличен спусков механизъм и се разглобява цевната кутия на две части. При АК-47 цевната кутия и спусковия механизъм са моноблок, остави гениалното решение за заключване на затвора. Да преди това е имало подобни затвори но са с повече чаркалаци и прочие особенности най-важното при АК-47 НАДЕЖДНОСТ.
89
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин в речта си миналата седмица очерта един от основните приоритети за следващото десетилетие - освобождаването на Континента от военното присъствие на неевразийски държави, т.е. изтеглянето на американските войски от Континента - от Лисабон до Япония. И тук Северна Корея като стратегическа ядрена сила, наред с Китай, ще изиграе основната роля в този процес.
88
4
 
10
 
! Отговори
Пълна пародия преди 1 седмица
Големият диктатор-убиец повози малкият диктатор-убиец на руzка кола, ама сглобена с части от лошите западняци.
87
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с членството на държавата Украйна в НАТО? Държавата Украйна стана ли вече членка на НАТО?
86
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоро ще повози ,зелевски с оленка.
85
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "А какво става с настъплението,стигнаха Киев за 3 дни" - Киев няма да го взимат. Сергей Караганов каза, че Русия няма нужда от западна Украйна. След края на Специалната военна операция извънблоковият статут и мирът в западна Украйна може да се гарантира, като се установят миротворчески военни контингенти от Северна Корея, като в замяна за опазване на мира Северна Корея ще получи достъп до качествена украинска пшеница.
84
3
 
9
 
! Отговори
Фют преди 1 седмица
До 82. Заради чебурашки като теб, все още ни приемат като хора, втора ръка. Но, скоро ще се промени всичко, ще се запознаете отблизо с матушката ви.
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия ще извади КНДР от продължилата десетилетия бедна изолация, страната много скоро ще задмине южната си съседка по стандарт на живот, корейците са талантлив и работлив народ. Русия е готова да предостави ресурси, енергии, военни технологии за да превърне Северна Корея в основна военна и икономическа сила на Континента. Северна Корея може да се превърне във втори Китай.
82
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с настъплението,стигнаха Киев за 3 дни.
81
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
80
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
До Боби..Stg44 След края на войната на 9 май, през август 1945 в Германия се сглобяват от налични части 50 броя от щурмовите пушки и се предават на Червената армия за техническа оценка. Това става заедно с 10 785 листа техническа документация за производство на армейски оръжия. През октомври 1945 г. Хуго Шмайзер е интерниран на работа в Ижевск СССР, където работи по въвеждане на използвани в германския оръжеен завод нови технологии, част от които са използвани в разработката на новия АК-47.
79
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
78
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Анонимен Вовчанск? Защо рашките сега там не настъпват. Има два пробива по другите направления. В Киевска област в момента рашките само блокират и методично унищожават части на ВСУ за да не ги преместят по другите направления.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, какво става с членството на България в ЕС? България стана ли, стана ли вече България пълноправен член на ЕС?
76
1
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 седмица
До Бай Дрън 46 И един век след САЩ.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Родните ни *** все плюят по запада и величаят Московията, а все бягат на запад и не щат и на ваканция да отидат при Джуджин. Що така бе? Нали тук е зле, а в Московията е рай?!
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Корея може да играе важна роля след края на Специалната военна операция. В Западна Украйна могат да бъдат разположение северно корейски миротворчески воененни контингенти които да гарантират извънблоковия статут на това което остане от Украйна, в замяна на това Северна Корея ще получи достъп до вискококачествена украинска пшеница. За това вече говори Сергей Караганов в интервю по руската телевизия.
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с швейцарската клоунада? Осъдиха ли русия?
72
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Айде, лека вечер на всички ;) Утре ще говорим за генералисимус Марков от Величие.
71
0
 
10
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 1 седмица
Почти никой не знае кой е този човек на снимката вляво, но шофьорът му е самият Путин.