Путин повози Ким Чен Ун в лимузината, която му подари

След това двамата се разходиха в парка
19 юни 2024 17:00, Нели Христова
230

Владимир Путин влезе в ролята на шофьор за Ким Чен Ун и го повози в чисто новия Aurus, който му подари по време на визитата си в Северна Корея.

На видеа, разпространени онлайн, се вижда как двамата се качват в лимузината и Путин отпрашва по улиците на Пхенян, демонстрирайки возилото, което самият той използва, за да се предвижва.

Това не е първият Aurus, който Ким Чен Ун получава. Когато посети Москва, той прояви интерес към лимузината на руския президент, като бе поканен да се качи на задната седалка, за да се повози. След това Путин му подари една от колите си, която беше натоварена на влака на севернокорейския лидер.

Смята се, че Ким Чен Ун е ентусиаст на автомобили и има колекция от луксозни чужди автомобили.

След като се повозиха на лимузината, Ким и Путин се отправиха на разходка в парка. 

Aurus е наричан руският Rolls-Royce. Той беше създаден, след като Путин възложи на страната да произведе своя собствена версия на луксозен автомобил, като първият му модел – Senat – се произвежда от 2018 г.

Путин използва Aurus Senat от 2018 г. като свой личен президентски автомобил, като колата е достъпна за обществеността от 2021 г.

Aurus е голям седан, който се предлага в три форми – стандартен Senat, Senat Long и Senat Limousine – последният прилича повече на Mercedes-Maybach Pullman с удължената си каросерия.

Според уебсайта на фирмата Senat Limousine е "първият луксозен автомобил от Русия" и представлява "възраждането на индустриалния, научен и технологичен потенциал на Русия". Той е напълно брониран, което не е изненадващо, като се има предвид, че Путин използва такъв. Машината има 4,4-литров туин-турбо хибриден V8 двигател, произвеждащ 590 к.с. и 649 lb ft въртящ момент. Двигателят е разработен от NAMI, но се твърди, че Porsche също е участвало в него.

Оттогава 2018 г. насам Aurus разшири гамата си, за да включи SUV Komendant, който стартира в Русия през 2023 г.

Aurus се зае да създава автомобили преди всичко за своите най-претенциозни местни клиенти, а именно самия Путин. Въпреки това винаги е сигнализирал за намерение да разшири продажбите си и извън Русия. Aurus Senat дори беше показан на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. – първото му показване в Европа след представянето му на автомобилното изложение в Москва година по-рано.

Първоначално Aurus възнамеряваше да изнася луксозния седан и за Близкия изток и Китай, но след инвазията на Русия в Украйна всички планове за разширяване бяха спрени. Затова Aurus се произвеждат в малки количества, като според съобщенията само 31 автомобила са продадени в Русия през 2022 г., което представлява 8% от общия пазар на луксозни автомобили в страната.

Не е ясно какво влияние оказва върху продажбите западните производители на автомобили, които се оттеглят от руския пазар след конфликта в Украйна.

Както и предишният подарък на Путин, и този Aurus нарушава санкциите на Запада, които забраняват износа на луксозни стоки за Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Зозо Пак и отново фейка с Хуго Шмайзер... Раберете Хуго Шмайзер е висш фирмен представтел а като инжинер е специализирал ЩАМПОВКА. АКМ/АКМС които вече са с щамповани детайли са пуснати в производство 1959 това са 7 години след като Шмайсер се отегля от работата.
69
3
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Да живее българорускокорейската дружба! С вас сме, Ким, ударете им по една ракета на Австралия и САЩ. Във вас ни е надеждата. Видяло се е, че Пътин е малко мека китка и го е страх :)
68
0
 
9
 
! Отговори
И тия преди 2 седмици
През девет баира се надушиха ! Като ония от поговорката !
67
1
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 2 седмици
Остави 40 на мира. Не виждаш ли, че е oлuгoфpeн-географ.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не бих купил руска талига и руски телевизор. Само АК може.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как върви руският наступ към Вовчанск?
64
4
 
12
 
! Отговори
Фют преди 2 седмици
Брей, нашите чебурашки как се кефят на господаря си, че подарил кола на другото жуже-свинче. Роби ще си останат докато дишат. Лошото е, че замърсяват въздуха на нормалните свободни българи.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом Раша е с едно хилядолетие пред нас, що не мога да те закарам в матушката ти, нещо се дърпаш русофилче :)))
62
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какви автомобили произвежда членката на ЕС и НАТО България? Освен евтини черноработници и пpocтитутки друго може ли да произвежда?
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Муахахахахаа...Киро Брейка преди 25 минути пусна клип отново за исторически парк и ивелин Михайлов, успях да го наредя подобаващо и ХОП, коментарите преди малко са изтрити и заключени, щото всеки втори коментар беше обиден към него . Жалък малък човечец! А днес полковничето Марков не знаеше къде се намира на обяд. Махмурлия като магаре пред журналистите. Той затова и закъсня за първото заседание на новия парламент с половин час! Жалка история.
60
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Крадено, некрадено, става. Въпросът е,ч е и Западът открадна от нас умственият потенциал и работната ръка. Всички постижения на Запада са свързани с източноевропейските региони - България, Русия, Полша и т.н. Западът без нас, щеше да е още в средновековието и щеше да гори на клада инакомислещите, казващи истината.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако иска и изтребител ще му подари. Какво ви интересува? С Путин ставате и с Путин лягате. Само за Путин се говори, а България гори. Няма правителство, няма сигурност, идват нови избори. Путин, та Путин.
58
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия е най - развитата държава в света! Няма равна като нея! Произвежда автомобил, нямаш равен на себе си по целия свят. Единият е женски, а другият е мъжки! Автомобила се размножава сам. Тия коли може да ги кара само другаря Путин! Примерно, когато итива с делегация в Северна Корея с два - мъжки и женски автомобил ги оставя в гаража за една нощ и те се размножават и автомобилът - детенце остава като подарък на Ким Чен Ун!
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Северна Корея може да стане като Китай ако и отменят санкциите.
56
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Сев. Корея 26 милиона, Южна Корея - 52 милиона.
55
3
 
12
 
! Отговори
Tief преди 2 седмици
Всичко е крадено от Запада и недоизкусурено, както винаги от руските caпyнджии.
54
11
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 седмици
Скоро ще козирувате на Ким, бивши евроатлантичета :) Путин ще ви се стори Бойко Борисов в сравнение с Ким.
53
0
 
6
 
! Отговори
Х преди 2 седмици
До Бай Дрън отивай! Не стой на лошото!
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как е? Санкциите са? Действат ли?
51
1
 
4
 
! Отговори
до Бай Дрън преди 2 седмици
Случаят ти е сериозен