Путин повози Ким Чен Ун в лимузината, която му подари

След това двамата се разходиха в парка
19 юни 2024 17:00, Нели Христова
230

Владимир Путин влезе в ролята на шофьор за Ким Чен Ун и го повози в чисто новия Aurus, който му подари по време на визитата си в Северна Корея.

На видеа, разпространени онлайн, се вижда как двамата се качват в лимузината и Путин отпрашва по улиците на Пхенян, демонстрирайки возилото, което самият той използва, за да се предвижва.

Това не е първият Aurus, който Ким Чен Ун получава. Когато посети Москва, той прояви интерес към лимузината на руския президент, като бе поканен да се качи на задната седалка, за да се повози. След това Путин му подари една от колите си, която беше натоварена на влака на севернокорейския лидер.

Смята се, че Ким Чен Ун е ентусиаст на автомобили и има колекция от луксозни чужди автомобили.

След като се повозиха на лимузината, Ким и Путин се отправиха на разходка в парка. 

Aurus е наричан руският Rolls-Royce. Той беше създаден, след като Путин възложи на страната да произведе своя собствена версия на луксозен автомобил, като първият му модел – Senat – се произвежда от 2018 г.

Путин използва Aurus Senat от 2018 г. като свой личен президентски автомобил, като колата е достъпна за обществеността от 2021 г.

Aurus е голям седан, който се предлага в три форми – стандартен Senat, Senat Long и Senat Limousine – последният прилича повече на Mercedes-Maybach Pullman с удължената си каросерия.

Според уебсайта на фирмата Senat Limousine е "първият луксозен автомобил от Русия" и представлява "възраждането на индустриалния, научен и технологичен потенциал на Русия". Той е напълно брониран, което не е изненадващо, като се има предвид, че Путин използва такъв. Машината има 4,4-литров туин-турбо хибриден V8 двигател, произвеждащ 590 к.с. и 649 lb ft въртящ момент. Двигателят е разработен от NAMI, но се твърди, че Porsche също е участвало в него.

Оттогава 2018 г. насам Aurus разшири гамата си, за да включи SUV Komendant, който стартира в Русия през 2023 г.

Aurus се зае да създава автомобили преди всичко за своите най-претенциозни местни клиенти, а именно самия Путин. Въпреки това винаги е сигнализирал за намерение да разшири продажбите си и извън Русия. Aurus Senat дори беше показан на автомобилното изложение в Женева през 2019 г. – първото му показване в Европа след представянето му на автомобилното изложение в Москва година по-рано.

Първоначално Aurus възнамеряваше да изнася луксозния седан и за Близкия изток и Китай, но след инвазията на Русия в Украйна всички планове за разширяване бяха спрени. Затова Aurus се произвеждат в малки количества, като според съобщенията само 31 автомобила са продадени в Русия през 2022 г., което представлява 8% от общия пазар на луксозни автомобили в страната.

Не е ясно какво влияние оказва върху продажбите западните производители на автомобили, които се оттеглят от руския пазар след конфликта в Украйна.

Както и предишният подарък на Путин, и този Aurus нарушава санкциите на Запада, които забраняват износа на луксозни стоки за Северна Корея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от Русия
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв ТОТАЛЕН дегpадант трябва да си, да се впечатляваш от возене в кола в конкретната ситуция! Говоря и за 2мата на снимката и за тукашните копейки.
109
0
 
2
 
! Отговори
От Винкелщрасе преди 1 седмица
Мерси колега хаха
108
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
118, мотор с два коша. Модел 1952 г. - Готин си.
107
7
 
10
 
! Отговори
Сенеката преди 1 седмица
Двамата големи дето бъркат отзад на световния евроатлантизъм....
106
6
 
8
 
! Отговори
Във С. Кореа преди 1 седмица
Рс кореец е длъжен във дома си да има портрет на Ким ,а нямаш и някой донесе явднага си изчезнал ,,ако нещо са болни или пък някой от фамилията умре трябва да ревеш и да се скъсаш ако лимузината му минава някъде наблизо трябва да махаш със цветя със усмивка до ушите ! Нашите русофили петоколонници искат да си татуираме на челата портрета на Путин и всеки да е едо Путинче !
105
3
 
6
 
! Отговори
Кака Кина преди 1 седмица
Амъ много са ми сладки. Ша ги схрускам тия зайчета. Ай на какаааа.
104
11
 
10
 
! Отговори
На снимката преди 1 седмица
Един дебелак и едно джудже
103
6
 
7
 
! Отговори
От Винкелщрасе преди 1 седмица
Чакам коги Путинь шъ повози зеления Шмъркалан на личния си мотор с два коша. Модел 1952. Хаха.
102
8
 
13
 
! Отговори
ритник в задника ти преди 1 седмица
Хахахаха :) Много се кефя на тази атрактивна случка :) Нека г адните американци и техните фенове да се пукат през гърба от яд и злоба, че Путин и Ун се обединяват против г нусните САЩ :) В еуфория съм от кеф. :)
101
4
 
6
 
! Отговори
Интересно ! преди 1 седмица
Путин отпрашил ,НО се оцъклил когато охраната на Ким го надбягала пеша !
100
5
 
4
 
! Отговори
Еврогей преди 1 седмица
Ние еврогейовете караме колела да спасим планетата от карбан имишанитге. Шофирането е примитивна дейност носеща негативни емоции, ние гейовете караме колела.
99
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Корея скоро ще се превърне във втори Китай ако Русия им отмени санкциите.
98
4
 
2
 
! Отговори
ИТ преди 1 седмица
Какво толкова интересно може да има в един автомобил, освен това шофирането е абсолютно примитивна дейност носещо само негативни емоции. Забавление за простолюдието, друго си е примерно да си сглобиш само колело.
97
3
 
4
 
! Отговори
Ако си богат преди 1 седмица
Във Русия и не си го купиш-- Путин ще те убие ! Във разни Русии и Св Корей така се действа !
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сладури, показват си един на друг играчките
95
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Пълна пародия - Ти Правиш ли разлика между дизайн и Производство? Ето на На Порше еди кое си дизайна е от Пининфарина нали? Порше ли е или Пининфарина? Да за дизайн и технически решения се ползват външни консултанати. Производството си е Руско.
94
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разумен човек ние би си и помислил да ходи в сащ . На кого му пука за краварските визи
93
8
 
3
 
! Отговори
лапате ли го на САЩ преди 1 седмица
САЩ обявиха, че ограничават визите за българи, и ще трае по дълго време да се получи виза.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смешки
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бажтхти жалката картинка са комунистите. Създали са един театър и го играят пред вътрешната си публика. А тази публика около 200 милиона ... 100г умира от страх. Странна история .